H ανάπτυξη της Ηπείρου, διέρχεται μέσα από την αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη των εργασιών της διημερίδας που διοργανώνει στα Ιωάννινα η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Περιφέρειας  για το ΕΣΠΑ 2014-2020 και ειδικότερα για την ανάδειξη καινοτόμων έργων στους τομείς εξειδίκευσης της Ηπείρου.

Ο Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η αγωνία είναι τεράστια για την ανάπτυξη  του τόπου μας, ο οποίος μπορεί να προοδεύσει μόνο με πολύ δουλειά και συνεργασία. 

«Πέρασαν πολλά προγράμματα και με το νέο τελειώνουμε. Κάτι δεν κάναμε καλά τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα φθάσαμε στο σημείο να λέμε ή προχωράμε, ή χανόμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά,    εκτιμώντας  ότι «τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν μακριά από την παραγωγή». «Ως Περιφέρεια – εξήγησε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του- θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, ώστε αυτή την πενταετία να δώσουμε την ευκαιρία και να στηριχθούμε στα πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Ήδη σήμερα παίρνουμε πρωτοβουλίες για να στηρίξουμε τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής». 

 Τέλος αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες της Περιφέρειας να στηρίξει τον εξωστρεφή προσανατολισμό των ηπειρωτικών επιχειρήσεων με την οργανωμένη συμμετοχή της,  σε στοχευμένες διεθνείς εκθέσεις, ενώ έκανε αναφορές σε επιμέρους ζητήματα που αφορούν τους τομείς προτεραιότητας για την ανάπτυξη της Ηπείρου, της Υγείας, του Πολιτισμού, του Τουρισμού και της Αγροτικής Ανάπτυξης. 

 

Οι στόχοι της διημερίδας

Όπως προαναφέρθηκε η διημερίδα αποτελεί μια διαδικασία Επιχειρηματικής Ανακάλυψης για την ανάδειξη καινοτόμων έργων στους τομείς εξειδίκευσης της Ηπείρου.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, μέσα από την ανάπτυξη της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης για την περίοδο 2014-2020 και σε συνέργεια με το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας & Καινοτομίας, επέλεξε, σε συνέχεια αναλύσεων και προτάσεων, τους τομείς της Αγροδιατροφής, της Βιομηχανίας της Εμπειρίας και των ΤΠΕ & Νεανικής Επιχειρηματικότητας ως τρείς από τους τέσσερις τομείς προτεραιότητας για την ανάπτυξή της.

Στους χώρους αυτούς η Ήπειρος παρουσιάζει σημαντικές συγκεντρώσεις, τόσο ερευνητικών και τεχνολογικών αποτελεσμάτων,   όσο και ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρήσεων και νέων επιχειρηματικών ιδεών. Η Περιφέρεια καλείται να οργανώσει και να αξιοποιήσει αυτό το δυναμικό προς όφελος των πολιτών της και της χώρας, μέσα από την επιχειρηματικότητα, την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, την ανάπτυξη και χρήση των υποδομών της, τη συνεργασία με άλλες Περιφέρειες, τη διεθνοποίηση και την εξωστρέφεια των δραστηριοτήτων της καθώς και την αποτελεσματική αξιοποίηση τόσο των περιφερειακών πόρων όσο και των εθνικών.

 

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

Ηλεκτρικές συσκευές

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε πολύ καλές τιμές. Τηλ. 6942 460510

------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top