Στο δυναμισμό της Ηπειρωτικής κτηνοτροφίας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε χαιρετισμό που απηύθυνε το βράδυ της Τρίτης στο Αντάμωμα των Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας που έγινε στη Δριμίτσα Ηγουμενίτσας. Ο Περιφερειάρχης, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, όπως όλοι σχεδόν οι επαγγελματικοί κλάδοι, θα ξεπεραστούν και προέτρεψε  το σύνολο του  κτηνοτροφικού κόσμου να αξιοποιήσει τις νέες δυνατότητες που παρέχει ο νέος Νόμος για τη νομιμοποίηση των κτηνο-πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, αντί τιμήματος 300 ευρώ.

Επίσης αναφέρθηκε στη δυνατότητα που παρέχεται πλέον για την εγκατάσταση σταβλικών εγκαταστάσεων που δεν απαιτούν περιβαλλοντικές άδειες, σε γη υψηλής παραγωγικότητας,  διάταξη η οποία  δημιουργεί πλέον νέες προοπτικές ανάπτυξης της κτηνοτροφίας. «Πρόκειται για δύο πρωτοβουλίες- είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης - που προωθήθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου και τις συνεχείς παραστάσεις που είχαμε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Και τούτο γιατί γνωρίζουμε ότι μέσα από τη νομιμοποίηση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων και την κατασκευή νέων σύγχρονων μπορεί να επιτευχθεί ο εκσυγχρονισμός της κτηνοτροφίας και να διατηρηθεί ο ποιοτικός χαρακτήρας των παραγόμενων προϊόντων. Δεν σταματάμε όμως εδώ, καθώς ήδη έχουμε θέσει στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, το αίτημα να υπογραφεί νέα Κ.Υ.Α. για την χρηματοδότηση με ευρωπαϊκά κονδύλια της ηλεκτροδότησης των μονάδων. Με τη συνεχή πίεση που ασκούμε και τη συνεργασία που έχουμε, ευελπιστούμε και αυτός ο στόχος να επιτευχθεί προς όφελος των παραγωγών της Ηπείρου».

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την καθυστέρηση εξόφλησης των παραγωγών από τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», τόνισε ότι συμμερίζεται απόλυτα την αγωνία τους, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια επιδιώκει να βρεθούν τρόποι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας που υπάρχει προς όφελος των προμηθευτών – κτηνοτρόφων της, αλλά και της ίδιας της γαλακτοβιομηχανίας, που αποτελεί το βασικό πυλώνα στήριξης της Ηπειρωτικής κτηνοτροφίας. Καταλήγοντας πρόσθεσε ότι ήδη έγινε μια πρώτη συζήτηση με τον Γενικό Διευθυντή της γαλακτοβιομηχανίας και αναμένεται συνάντηση αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Συμβουλίου με τη Διοίκησή της.

Στο αντάμωμα, εκτός των πολυάριθμων κτηνοτρόφων, παρόντες ήταν επίσης οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας κ. Γ. Κάτσινος και Σουλίου κ. Στ. Μπραίμη- Μπότση.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLACK HEART PROCCESSION , τους ELEPHANT και τους διοργανωτές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top