Νέο εκτεταμένο πρόγραμμα έργων, που αφορούν αποκαταστάσεις ζημιών, συντηρήσεις και ανακατασκευή του οδικού δικτύου προωθείται προς υλοποίηση στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, με αποφάσεις που έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Π.Ε. Άρτας - Οδικά και αντιπλημμυρικά έργα

Βελτίωση  προσβάσεων, συντήρηση τμημάτων του οδικού δικτύου και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις δρομολογούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, με αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή.

Αναλυτικά:

Για τα παρακάτω έργα αναδείχτηκαν οι ανάδοχοί τους:

- «Επείγουσες αποκαταστάσεις οδοποιίας στα όρια των Δήμων Άρτας και Νικολάου Σκουφά για την πρόσβαση σε κατοικίες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις», προϋπολογισμού 200.000€
- «Συντήρηση πεδινού επαρχιακού οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 150.000 €.
- «Βελτίωση και αποκατάσταση βατότητας του δρόμου Δημαριό – Κομπότι ΠΕ Άρτας (Β΄ φάση)», προϋπολογισμού 150.000 €.
- «Αποκατάσταση κατολίσθησης στο Παλαιοχώρι Αθαμανίου Άρτας», προϋπολογισμού 25.000 €.
- «Άμεση αποκατάσταση οδών προς παραγωγικές μονάδες στις Τ.Κ. Πλατανούσας και Δαφνωτής», προϋπολογισμού 74.400 €.

 Επίσης εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων

- «Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας - Καρδίτσας», προϋπολογισμού 150.000 €.
- «Αποκατάσταση αναχωμάτων και καθαρισμός κοίτης των χειμάρρων Άννινου – Κομποτέικου – Βωβού  ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 74.000.
- «Ενίσχυση όχθης χειμάρρων ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 40.000.
- «Εργασίες για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης της υδρομάστευσης και του δικτύου ύδρευσης στη θέση «Σιουποτός» της Τ.Κ. Καταρράκτη Άρτας», προϋπολογισμού € 25.000.


Οι εκδηλώσεις «EuropeinmyRegion 2018» στην Ήπειρο

Η πανευρωπαϊκή καμπάνια «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου (EuropeinmyRegion)» διοργανώνεται φέτος στην Ήπειρο με τη συνεργασία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου και του Υπουργείου Υγείας.

Στόχος της καμπάνιας - που υλοποιείται το Μάιο κάθε έτους - με πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η ενθάρρυνση των πολιτών να γνωρίσουν τα έργα της περιοχής τους που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να αντιληφθούν το μέγεθος του άμεσου και έμμεσου οφέλους τους.

Οι φετινές εκδηλώσεις στην Ήπειρο επικεντρώνονται σε δράσεις Υγείας και Επιχειρηματικότητας, που χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου 2014-2020.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Υγεία

- 29 Μαΐου – Επίσκεψη στη νέα πτέρυγα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ στην υγεία στον χώρο του Πενταόροφου Κτιρίου Νοσηλευτικών Μονάδων. (11:00-13:00)
- 30 Μαΐου – Ο κοινωνικός ρόλος του ΕΚΑΒ. Ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση πολιτών σε παροχή  πρώτων βοηθειών στο Δημοτικό σχολείο Γραμμενίτσας Άρτας (9:30-11:00) και στον παραλιακό πεζόδρομο Πρέβεζας (11:00-13:00).
- 31 Μαΐου – Εγκαίνια Τοπικών Μονάδων Υγείας στο Ιωάννινα (11:00)
- 31 Μαΐου – Παρουσίαση των δράσεων απεξάρτησης που σχεδιάζεται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την υγεία, στον χώρο του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Αλκοολικών και της Κρίσης των Χρηστών Ναρκωτικών στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων (18:00)
- 1 Ιουνίου - Εγκαίνια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Φιλιατών, στην Ηγουμενίτσα (12:00)

Ημερίδες για την Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία

Μετά την Ηγουμενίτσα όπου την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση, συνεχίζονται από την ερχόμενη εβδομάδα οι ενημερωτικές ημερίδες για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020, κατά τις οποίες παρουσιάζονται οι προσκλήσεις: Ηλεκτρονικό επιχειρείν (e-business), Ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, Υποστηρικτικοί Μηχανισμοί για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Η πρώτη ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου στην Ηγουμενίτσα σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και ακολουθούν σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας αντίστοιχα οι ημερίδες:

- 23 Μαΐου,  ώρα 19:00, στο ξενοδοχείο DuLac,  Ιωάννινα
- 4 Ιουνίου, ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρου του Επιμελητηρίου Άρτας (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου – 2ος όροφος)
- 6 Ιουνίου, ώρα 19.30 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Πρέβεζας (Δωδώνης 47, Πρέβεζα)

Οι ημερίδες διοργανώνονται σε συνεργασία με τα κατά τόπους Επιμελητήρια.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top