Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα είχαν οι Διοικήσεις των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Ηπείρου, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, το απόγευμα, στα Ιωάννινα.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από ζητήματα, που αφορούν στην επιχειρηματική κοινότητα της Ηπείρου,όπως η περιφερειακή επιχειρηματική ανάπτυξη, τα προγράμματα χρηματοδότησης, η συμμετοχή σε εκθέσεις και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, αλλά και ο νέος Επιμελητηριακός νόμος, άρθρα του οποίου χρήζουν βελτιώσεων.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος Ιωάννης Μήτσης και ο υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχ/εων κ. Δημήτρης Δημητρίου, από το Επιμελητήριο Άρτας , ο Πρόεδρος Γιάννης Γκολομάζος και ο Α΄ Αντιπρόεδρος Δημήτριος Χουλιάρας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέξανδρος Πάσχος, και από το Επιμελητηρίου Πρέβεζας ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπούρης, ο Α΄ ΑντιπρόεδοςΧρήστος Κοτσίνης και το μέλος του ΔΣ Αντώνιος Ζαπουνίδης.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας αναφέρθηκε επίσης, σε τοπικά ζητήματα της Άρτας και συγκεκριμένα:
- Στα προβλήματα που έχει επιφέρει στους εμπόρους- επιχειρηματίες και λογιστές η κατάργηση των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού Τμήματος της Δ.Ο.Υ. Άρτας και η μεταφορά τους στην Πρέβεζα,  ζητώντας την παρέμβασή του υπουργού, για την επαναλειτουργία όλων των τμημάτων της Δ.Ο.Υ Άρτας, ώστενα  αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος των Αρτινών επιχειρήσεων και πολιτών.
- Στα ζητήματα βιωσιμότητας, που αντιμετωπίζουν μεγάλες επιχειρήσεις της Άρτας, οι οποίες συμβάλλουν τα μέγιστα στην τοπική οικονομία και απασχολούν εκατοντάδες εργαζομένους.
- Στην ανάγκη χρηματοδότησης, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, εγκαταστάσεων συσκευαστηρίων-τυποποιητηρίων αγροτικών προϊόντων (κυρίως εσπεριδοειδών & ακτινιδίων), καθώς και ψυκτικών θαλάμων.
Επίσης, ο κ. Γκολομάζοςεισηγήθηκε την προκήρυξη νέων προγραμμάτων για το λιανεμπόριο και την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων & επιχειρήσεων στο εξωτερικό,  μέσω επιδοτήσεων της συμμετοχής τους σε εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές και B2Bσυναντήσεις.
Σε ότι αφορά στη νέα Επιμελητηριακή νομοθεσία υποστήριξε πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένα άρθρα που θα πρέπει να τροποποιηθούν, καθώς προκαλούν δυσλειτουργίες.
Νωρίτερα το μεσημέρι, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας παραβρέθηκαν στην ημερίδα της Περιφέρειας Ηπείρου με θέμα «Χρηματοδοτήσεις Έργων, Διαχείρισης Ενέργειας, Νέες Προοπτικές», στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Πιτσιόρλας.

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

Ηλεκτρικές συσκευές

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε πολύ καλές τιμές. Τηλ. 6942 460510

------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top