Οι διαδοχικές χιονοπτώσεις και οι βροχοπτώσεις που σημειώνονται από τις αρχές Ιανουαρίου στο σύνολο της Ηπείρου, εκτός των άλλων προβλημάτων (καταπτώσεις, κατολισθήσεις κλπ) έχουν προκαλέσει και φθορές στο οδόστρωμα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, σε σημεία των οποίων υπάρχουν είτε λακκούβες, είτε αποκολλήσεις μικρών τμημάτων ασφάλτου.

Η επούλωση όλων αυτών απαιτεί χρόνο, κυρίως όμως βελτίωση των καιρικών συνθηκών, καθώς με την υπάρχουσα υγρασία είναι αδύνατη η πραγματοποίηση ασφαλτικών εργασιών, ως επίσης και εργασίες αναδιαγράμμισης σε τμήματα του οδικού δικτύου.
Έως ότου το επιτρέψει ο καιρός, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να τηρούν υποχρεωτικά τα όρια ταχύτητας και όσοι κινούνται σε ορεινές περιοχές να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Η Περιφέρεια Ηπείρου ζητά την κατανόηση των πολιτών και τους διαβεβαιώνει πώς βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι απαραίτητες εργασίες, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
Διευκρινίζεται πώς για αντίστοιχα προβλήματα εντός οικισμών, αρμόδιοι είναι οι κατά τόπους Δήμοι, στους οποίους και μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top