Η Ήπειρος δεν πρόκειται να στερηθεί πόρους από έργα και δράσεις που είναι ήδη ενταγμένα στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τη συζήτηση που έγινε στο χθεσινό – δια τηλεδιάσκεψης – συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Ο Περιφερειάρχης, υπογράμμισε πως το αρχικό πρόγραμμα της Ηπείρου ανέρχονταν στα 337 εκ. ευρώ, το οποίο με την υπερδέσμευση που ήδη έχει  εξασφαλιστεί θα ανέλθει τελικά στα 370, 130 εκ. ευρώ, έναντι  των 376,6 εκ. ευρώ που θα μπορούσε να ήταν υπό προϋποθέσεις στη λήξη του.  Το υπολειπόμενο ποσό των περίπου 6 εκ. ευρώ, είναι εκείνο που θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το κεντρικό κράτος για το πρόγραμμα που σχεδιάζει για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης.
 «Καταλαβαίνετε ότι το πρόγραμμα της Ηπείρου, είναι  ένα πρόγραμμα δουλεμένο, που έχει  νομικές δεσμεύσεις  και είναι σε  τέτοια φάση υλοποίησης  που δεν  μπορεί να διαθέσει επιπλέον χρήματα για το κεντρικό πρόγραμμα που σχεδιάζει η Κυβέρνηση. Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα για την Περιφέρειά μας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.  
Αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ανέφερε ότι από τους Υπουργούς που συμμετείχαν στη συνεδρίαση- μέσω τηλεδιάσκεψης- τονίστηκε πως για το 2020 δεν έχουν τεθεί από την Ε.Ε. κάποιες δεσμεύσεις, δεν γνωρίζουν όμως τι θα ισχύσει για το 2021. «Κι εκεί είναι ο δικός μας προβληματισμός», κατέληξε.

 

Συνεργασία Περιφερειάρχη με ΥΠΑΑΤ για την ενίσχυση των αγροτών

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως είναι σε συνεχή επαφή με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, προκειμένου να εξευρεθούν οι καλύτεροι  τρόποι ενίσχυσης από το Υπουργείο  των αγροτών που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού. Αν και όπως είπε, η διάθεση αρνιών και κατσικιών στην Ήπειρο, είναι καλύτερη από ότι σε  άλλες περιοχές, υπάρχουν ζητήματα και με την τιμή που πωλήθηκαν, αλλά και με τις τιμές του γάλακτος, καθώς συνεχίζονται οι εισαγωγές, για τις οποίες το Υπουργείο ετοιμάζει ένα πολύ αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο. Τόνισε ακόμη ότι σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πτηνοτρόφοι, οι χοιροτρόφοι, αλλά και οι παραγωγοί κηπευτικών κ.α. προϊόντων. «Παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο για τη βοήθεια που θα παρασχεθεί “αύριο”   προς όλους τους παραγωγούς»,  κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

 

Άρχισε η παράδοση του υγειονομικού υλικού που πρόσφερε η εταιρεία P&I στα νοσοκομεία Ιωαννίνων

Στην Περιφέρεια Ηπείρου παραδόθηκε σήμερα μέρος του υγειονομικού υλικού που η εταιρεία P&I διαθέτει στις μονάδες υγείας της Ηπείρου. Ήδη από σήμερα άρχισε η παραλαβή του υλικού από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», ενώ η ίδια εταιρία ζήτησε μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας, στοιχεία και για άλλες δομές  Υγείας και Πρόνοιας της Ηπείρου, νοσοκομεία,  άσυλα ανιάτων, γηροκομεία και μονάδες προστασίας παιδιών, προκειμένου να συνδράμει με υλικά τη λειτουργία τους.
Στην παράδοση παραβρέθηκε η εκπρόσωπος της P&Iστα Ιωάννινα κ. ΣοφίαΚύργιου,  η Αντιπεριφερειάρχης για θέματα  Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας κ. Αγνή Νάκου- Δασούλα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» κ. Σπ. Δερδεμέζης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΠΓΝΙ κ. Γ. Φλούδας.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης ευχαρίστησε την εταιρεία P&I και τον πρόεδρό της κ. Β. Τριάδη για τη διάθεση του υλικού.  «Ευχαριστώ τα μέγιστα για αυτή τη βοήθεια από την P&I και ειδικά τον συμπατριώτη μας κ. Τριάδη, ο οποίος με ενημέρωσε πως με την εταιρεία Permira θα βοηθήσουν όλα τα ιδρύματα της Ηπείρου, γηροκομεία, άσυλα ανιάτων, κ.ά.. Τους ευχαριστώ γιατί στη δύσκολη στιγμή στέκονται δίπλα μας και όπως μου είπε χαρακτηριστικά (ο κ. Τριάδης) αυτές οι εταιρείες αισθάνονται πλέον κομμάτι των Ιωαννίνων και της Ηπείρου».
Επίσης, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Ι. Γουδέβενο για την διάθεση φορητών υπερηχοκαρδιογράφων «παλάμης» σε νοσοκομεία της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Π.Γ.Ν.Ι., τα οποία θα χρησιμοποιηθούν και από κέντρα Υγείας για τον έλεγχο εξ αποστάσεως ασθενών.

Ειδικά δρομολόγια Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για τη μετακίνηση προσωπικού των νοσοκομείων

Το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου θα πραγματοποιήσει ειδικά δρομολόγια (τρία ανά ημέρα) το τετραήμερο από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα προκειμένου να εξυπηρετούνται χωρίς επιβάρυνσή τους οι εργαζόμενοι που εφημερεύουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων.


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top