Κοινή επιστολή απέστειλαν τα Επιμελητήρια Ιωαννίνων και Άρτας προς τα Υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών, Ανάπτυξης, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με κοινοποίηση στους Βουλευτές Ιωαννίνων, Άρτας, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου, στην Περιφέρεια Ηπείρου, στον Δήμο Ιωαννιτών, Αρταίων, στην ΚΕΕΕ και στο ΠΕΣΗ,για την απαγόρευση διέλευσης φορτηγών άνω των 3,5 τόνων από την παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων-Άρτας η οποία έχει ως εξής:

Είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα που επηρεάζει ουσιαστικά την επιχειρηματικότητα και την κινητικότητα στην περιοχή μας. Η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη διέλευση φορτηγών άνω των 3,5 τόνων από την παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων-Άρτας και να επιβάλει την χρήση της Ιόνιας οδού, προκαλεί μια σειρά από δυσκολίες και ανησυχίες στους επαγγελματίες του κλάδου.

Κατανοούμε πλήρως την ανάγκη για διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των οδικών δικτύων, αλλά πρέπει να επισημάνουμε ότι οι επιχειρηματίες της περιοχής μας βρίσκονται αντιμέτωποι με σημαντικά προβλήματα λόγω της νέας αυτής ρύθμισης.

Καταρχάς, τα υψηλά πρόστιμα που επιβάλλονται στους οδηγούς φορτηγών δημιουργούν σοβαρά οικονομικά προβλήματα για τις επιχειρήσεις μας. Η επιβάρυνση αυτή, ιδίως σε περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας, μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων των απολύσεων και της εξασθένησης του επιχειρηματικού κλίματος.

Επιπλέον, υπάρχουν επαγγελματίες που, λόγω των διακυμάνσεων του εδάφους ή των ειδικών τους αναγκών, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Ιόνια οδό. Η αποκλειστική διέλευση από αυτήν τη διαδρομή αποτελεί αντίφαση προς την ιδέα της ισότητας και της διαφοροποίησης στην παροχή υπηρεσιών.

Εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει αυτή η απόφαση στην τοπική επιχειρηματικότητα και προτείνουμε την εξέταση εναλλακτικών λύσεων που θα λαμβάνουν υπόψη τις ειδικές συνθήκες της περιοχής μας.
Σας παρακαλούμε να δώσετε την αναγκαία προσοχή σε αυτό το θέμα, καθώς η επιχειρηματικότητα και η οικονομία της περιοχής μας χρειάζονται βιώσιμες λύσεις για να εξασφαλίσουμε την ευημερία όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top