Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές  και επτά μετανάστες, οι οποίοι θα κατέβαλλαν για τη μεταφορά τους συνολικά 5.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές ένα ακόμα κύκλωμα που μετέφερε, με νταλίκα,  παράνομους αλλοδαπούς από την χώρα μας στην Ιταλία.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (21-12-2013) αργά το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά με τη συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας και της Ο.Π.Κ.Ε. Ιωαννίνων, τέσσερις άνδρες, υπήκοοι Τουρκίας, ηλικίας  41, 48, 36 και 48 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, η οποία σκοπό είχε την διακίνηση και την προώθηση παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Επίσης, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, επτά   μετανάστες, υπήκοοι Συρίας και Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι, για τους οποίους θα δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τυχόν απέλασή τους.

Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες,  στο 11ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, μία νταλίκα, με οδηγό τον 41χρονο διακινητή και διαπίστωσαν ότι εκείνη τη στιγμή  επιβιβάζονταν στην καρότσα του φορτηγού λαθρομετανάστες.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, οι λαθρομετανάστες θα μεταφέρονταν στην Ιταλία, κρυμμένοι μέσα στη νταλίκα, η οποία ήταν φορτωμένη με σίδερα, ενώ με την άφιξη στον προορισμό τους, θα κατέβαλαν συνολικά στους διακινητές το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ.

Επίσης, εντοπίστηκε επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν άλλοι δύο διακινητές,  λειτουργώντας ως προπομποί – συνοδοί της νταλίκας ενώ το άλλο μέλος του κυκλώματος, που συνελήφθη επίσης, προέκυψε ότι λειτουργούσε ως τσιλιαδόρος, επιβλέποντας τη διαδικασία επιβίβασης των λαθρομεταναστών.

Σε σωματικές έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους συλληφθέντες διακινητές και λαθρομετανάστες, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (2.570) ευρώ, σαράντα (40) λίρες Τουρκίας και δώδεκα (12) κινητά τηλέφωνα ενώ η νταλίκα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αδικήματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ οι έρευνες για  την πλήρη διερεύνηση της δράσης του κυκλώματος συνεχίζονται.
Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top