Η απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ηπείρου του ΠΑΣΟΚ πριν 20 περίπου ημέρες για συνεργασία και κοινή κάθοδο στις Περιφερειακές εκλογές των παρατάξεων «Ήπειρος τόπος να ζεις» και «Ήπειρος των οριζόντων» επικυρώθηκε και στην Άρτα. Η διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ την Δευτέρα το βράδυ και μετά από έναν εξαντλητικό διάλογο με θέσεις, προβληματισμούς και προτάσεις κατέληξε σε ομόφωνη στήριξη και συμπόρευση των δύο Περιφερειακών παρατάξεων με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιώργο Ζάψα.

Η άποψη που κατά κόρον τέθηκε είναι η Περιφερειακή συνείδηση και το γεγονός ότι Ήπειρος δεν είναι μόνο τα Γιάννινα όπως μέχρι σήμερα όλοι βιώνουμε. Πρέπει επί τέλους να καταδικαστεί το μοντέλο της Γιαννινοκεντρικής Διοίκησης που θέλει την Άρτα, την Πρέβεζα και την Θεσπρωτία φτωχούς συγγενείς που όχι μόνο δεν συμμετέχουν στον αναπτυξιακό σχεδιασμό αλλά αντιθέτως αποδυναμώνονται και υποβαθμίζονται ακόμη περισσότερο.

Εκφράστηκε δε η άποψη ότι ό Αλέκος Καχριμάνης δεν είναι άτρωτος αλλά με μια συντονισμένη και καλά οργανωμένη προεκλογική κινητοποίηση υπάρχει η δυναμική και η δυνατότητα για μια μάχη στον δεύτερο γύρο με καλές προοπτικές νίκης.

Ο Γιώργος Ζάψας με ποιοτική, έντονα πολιτική και συνθετική παρουσία έπεισε για την δυνατότητά του να κερδίσει τις εκλογές αλλά κυρίως για την επάρκειά του την επόμενη ημέρα να δρομολογήσει την αντιμετώπιση και επίλυση των οξυμένων και λόγω της οικονομικής κρίσης προβλημάτων και να βγάλει την Ήπειρο από το τέλμα και την τελευταία θέση ανάμεσα στις Περιφέρειες της χώρας αλλά και της Ευρώπης.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Φιλιππιάδα και για πολλά χρόνια καταξιώθηκε ως αυτοδιοικητικό στέλεχος κατερχόμενος σαν υποψήφιος στον Δήμο Πρέβεζας και ως εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος πάντα με τα ψηφοδέλτια υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.
Πολιτικά προσδιορίζεται στον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς της ΔΗΜΑΡ.

Σήμερα ζει και εργάζεται στα Γιάννινα όπου σχεδόν ανελλιπώς συμμετείχε στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου παρά και το γεγονός ότι δεν ήταν εκλεγμένος Σύμβουλος.
Είναι από τα λίγα αυτοδιοικητικά στελέχη που σήμερα γνωρίζουν συνολικά τα προβλήματα της Ηπείρου για τα περισσότερα από τα οποία έχει καταθέσει θέσεις και προτάσεις και που για να τα μάθει και να τα αφομοιώσει κάποιος χρειάζεται τουλάχιστον 6 μήνες όπως εμφαντικά τόνισε ο Κώστας Μπόβολος.

Ο Γιώργος Ζάψας έδωσε πειστικές απαντήσεις σε όλα τα θέματα που τέθηκαν και ευχαρίστησε το σώμα για την επιλογή του και για την στήριξη στο εγχείρημα της συνεργασίας και της συμπόρευσης στις εκλογές του Μαϊου.

Ο Βαγγέλης Αργύρης με συνοπτικό τρόπο ενημέρωσε για την αγωνιώδη προσπάθεια της παράταξης τα τελευταία χρόνια να παρέμβει με τεκμηριωμένες προτάσεις και να συμβάλλει στην επίλυση των οξυμένων προβλημάτων της Ηπείρου που όμως πάντα προσέκρουαν στην αδιαλλαξία και τον συγκεντρωτικό τρόπο διοίκησης του Περιφερειάρχη. Κυριαρχούσε όπως είπε η λογική της πελατειακής αντίληψης και της διευθέτησης υποθέσεων. Αναφέρθηκε στην συνέχεια στους βαθύτατα πολιτικούς λόγους που επέβαλαν την αναζήτηση συνεργασιών για να συσπειρωθούν οι δυνάμεις της αριστεράς και της προόδου που όχι μόνο υπάρχουν αλλά είναι και πλειοψηφικές αλλά προς το παρόν ανταποκρίθηκε η παράταξη «Ήπειρος των οριζόντων» και μετά από συζητήσεις καταλήξαμε να συμπορευτούμε με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα. Μια υποψηφιότητα που έχει καλές προοπτικές νίκης.

Ο Κώστας Μπόβολος στάθηκε στην κινητικότητα των στελεχών εμμένοντας στην θέση του σεβασμού των θεσμικών διαδικασιών. Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να είναι σε χαμηλά ποσοστά δεν παύουμε να έχουμε εκεί την αναφορά μας και οποιαδήποτε αυτόνομη πορεία να μας ξενίζει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Αρταίων με τρείς υποψήφιους Δημάρχους από τον πολιτικό μας χώρο.

Επιβεβαίωσε στην συνέχεια την προσπάθεια για ευρύτερες συνεργασίες και για τις γέφυρες που έγιναν προς τον ΣΥΡΙΖΑ που όμως αντιμετωπίσαμε την αλαζονεία των εκκολαπτόμενων της εξουσίας που δίνουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές δημοψηφησμιακό χαρακτήρα επιδιώκοντας περισσότερο να καταγράψουν κομματικές δυνάμεις παρά να κερδίσουν τις εκλογές στην Περιφέρεια.

Ο Χρήστος Γκόκας αναφέρθηκε στον πολιτικό χαρακτήρα των Περιφερειακών εκλογών και στην σημασία τους για την καθημερινότητα του πολίτη, για την αποκέντρωση και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Υπάρχουν σήμερα παρά την οικονομική κρίση τα εργαλεία με τις αρμοδιότητες του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ αλλά και την δυνατότητα εξοικονόμησης πόρων από το ΕΣΠΑ και δεν πρέπει να αδρανήσουμε.

Χαιρέτησε την υποψηφιότητα του Γιώργου Ζάψα χαρακτηρίζοντάς την ποιοτική και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα αναπτυχθεί μέχρι τις εκλογές η δυναμική που θα της προσδώσει χαρακτηριστικά νίκης. Αυτή η συνεργασία των δύο παρατάξεων αποτελεί μια υπέρβαση και σίγουρα θα αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα και για τις ευρύτερες συναινέσεις που έχει ανάγκη ο προοδευτικός χώρος σε κεντρικό επίπεδο.

Ο Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Ηπείρου Ερρίκος Μητσιώνης αναφέρθηκε στην επιλογή της συνεργασίας των δύο παρατάξεων και τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη για την οργανωτική συγκρότηση του συνδυασμού και την δημοσιοποίηση των υποψηφιοτήτων ώστε ο Γιώργος Ζάψας πλαισιούμενος από αξιόπιστα πρόσωπα να βγει με μια θετική εικόνα στις τοπικές κοινωνίες χωρίς χρονοτριβή γιατί ο πολιτικός χρόνος τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Στην συνεδρίαση πήραν μέρος και τοποθετήθηκαν τα στελέχη της παράταξης «Ήπειρος τόπος να ζεις» Μάκης Χατζηεφραιμίδης, Παύλος Μίχας, Κώστας Παπανδρέου και Νίκος Πετρόπουλος ενώ οι περισσότεροι από όσους απουσίαζαν λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων απέστειλαν μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης της προσπάθειας.

Συμμετείχαν επίσης οι Συντονιστικές Επιτροπές της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Άρτας και της ΝΕ Νεολαίας καθώς και ο Αναπληρωτής Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας Σταύρος Κώστας.

Από εταιρία μπαταριών οχημάτων MODILE BATTERY EE που εδρεύει στην Αθήνα.

Ζητείται άτομο για εργασία στο υποκατάστημα της ΑΡΤΑΣ (ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ Τ.Κ 47100) για πλήρες ωράριο. Απαραίτητη προϋπόθεση δίπλωμα μοτοσυκλέτας & αυτοκίνητου ηλικίας, έως 40 ετών.

Επικοινωνία στα τηλ. 210-5762834-6937028489

e-mail. για βιογραφικό. info@modilebattery.gr

www.modilebattery.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top