Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε στα ζητήματα που έθεσε στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά την επίσκεψή του στα Ιωάννινα.
Συγκεκριμένα στη σύσκεψη που έγινε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, όπως είπε, κατέθεσε προτάσεις για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στις παραμεθόριες περιοχές, προκειμένου να στεγανοποιηθούν τα σύνορα στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας. «Ενημερώθηκα- πρόσθεσε- πως ήδη έχει προχωρήσει η ανάθεση της σχετικής μελέτης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπως είχαμε συζητήσει με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια για να γίνει η ηλεκτρονική φύλαξη των συνόρων. Από την πλευρά μας, ανέφερα στη σύσκεψη, πως αν απαιτηθεί η συνδρομή μας, είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε, γιατί θέλουμε να τελειώνει αυτό το θέμα».

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη ότι ζήτησε την επιστροφή των περίπου 40 αποσπασμένων αστυνομικών, που σήμερα βρίσκονται στον Έβρο. Επίσης, την ανάληψη νομοθετικής ρύθμισης για την ενίσχυση, μέσω της Περιφέρειας, σε υλικά άμεσης ανάγκης των υπηρεσιών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής σε έκτακτες περιστάσεις, καθώς και τη λήψη πρόσθετων μέτρων για τη διασυνοριακή συνεργασία με την Αλβανία στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και ιδιαίτερα εκείνων που προέρχονται από σκόπιμες πράξεις.

Τέλος, ο κ. Καχριμάνης μετέφερε το αίτημα για απλοποίηση των διαδικασιών πρόσκλησης Αλβανών, ώστε να μπορούν να απασχολούνται εποχιακά σε κτηνοτροφικές εργασίες.

 Ο Πρωθυπουργός είπε ότι μετά τις εκλογές θα συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα με τη συμμετοχή των συναρμόδιων Υπουργείων για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων.


Ο Περιφερειάρχης, σε συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, έθεσε ζητήματα που αφορούν την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ηπείρου, την αντιμετώπιση της ανεργίας και την επίλυση θεμάτων που αφορούν κατοίκους της υπαίθρου. Ακόμη υπογράμμισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ρόλου της Περιφέρειας και τη βελτίωση της συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει εκ μέρους των υπηρεσιών.

«Ακόμη- πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης- ζητήσαμε την προώθηση των μεγάλων έργων. Θεωρούμε πως προτεραιότητα πρέπει να είναι η σύνδεση του αυτοκινητόδρομου Ε-65 με την Εγνατία Οδό στη νέα Προγραμματική Περίοδο, και η σύνδεση με την Αλβανία. Ως προς το πρόγραμμα απασχόλησης μέσω ΕΚΤ, ζητάμε να ακολουθηθεί το παράδειγμα άλλων χωρών, ειδικά για τους νέους μέχρι 35 ετών. Το δημόσιο δεν είναι αυτό που μπορεί να δώσει θέσεις εργασίας. Εμείς θέλουμε αυτός ο κόσμος να προωθείται στις επιχειρήσεις μέχρι 36 μήνες για να αποκτά δεξιότητες. Δεν μπορεί να μας δίνουν προσωπικό για 5 μήνες προσωπικό, σαν ασπιρίνη».

Τέλος, από τον κ. Καχριμάνη ζητήθηκε η αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν τις μικρές κοινωνίες, όπως η ασφάλιση στον ΟΓΑ όσων ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων, αλλά και να σταματήσει η διαγραφή από τα μητρώα όσων ασφαλισμένων για λόγους ανωτέρας βίας, φιλοξενούνται σε ημιαστικά- αστικά κέντρα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top