Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας

Άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτες αφίξεις στο Κανάλι Πρέβεζας στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ (6-8 Σεπ 2013, www.festival-newn.gr), που έγινε πραγματικότητα χάρις στην ενημέρωση όσων ενδιαφέρονταν με τους χορηγούς επικοινωνίας.
Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ οργανώνει η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, με την τεχνογνωσία του ΑγρΟραμα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, τονίζοντας την αναγκαία σύνδεση της τοπικής αγροτικής παραγωγής με τον τοπικό πολιτισμό (γαστρονομία, αυτάρκεια κλπ) όπως οι αρχαιοελληνικές γιορτές ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, και με τη συμβολή του Κέντρου Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών του Υπουργείου Πολιτισμού, ξεκίνησαν την αναβίωση ενός γνωστού αρχαίου γυναικείου αγροτικού θεσμού ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ (www.minagric.gr/index.php/el/xrisimewplirofories-2/events/1525-ekdiloseis-thesmoforia), συνδέοντας τον πρωτογενή με το δευτερογενή τομέα και αναδεικνύοντας, σε πανελλαδικό επίπεδο, τα τοπικά αγροτικά προϊόντα ποιότητας από όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Όπως υποδηλώνει το όνομα Θεσμο-φόρια ο τρόπος παραγωγής γεωργικών αγαθών και ιδιαίτερα τροφίμων, είχε σημαντικές επιπτώσεις στη διαβίωση και οργάνωση της κοινωνίας, τη δημιουργία και εξέλιξη νέων θεσμών, όπως σήμερα οι νόμιμα λειτουργούσες οργανώσεις της Κοινωνίας των πολιτών. Στη διάρκεια των αρχαίων Θεσμοφορίων γινόντουσαν πέραν των άλλων, εκθέσεις γεωργικών προϊόντων της περιοχής, βραβεύσεις των καλύτερων προϊόντων ή ζώων, ανταλλαγή σπόρων ή ζωικού κεφαλαίου και άλλες.
Στα χρόνια μας, παρόμοιες γιορτές ανά προϊόν ή τόπο οργανώνονται, πολλές και διάσπαρτες, σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπως η Γιορτή Μελιού, η Γιορτή Ντομάτας, η Γιορτή Μελιτζάνας, ο Αγροτικός Αύγουστος Χανίων, το Πανηγύρι Αγροτουρισμού Επιδαύρου, το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ Πρέβεζας και πολλές άλλες. Διάσπαρτα «Θεσμοφόρια» συμβαίνουν σήμερα παντού.

Στόχος του νέου Θεσμού των ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΩΝ του ΥπΑΑΤ είναι η οργάνωσή τους από νόμιμα λειτουργούσες οργανώσεις, υπό την υποστήριξη ενός ενιαίου θεσμού, που θα φροντίζει για την προβολή τους, την ενσωμάτωσή τους στο τουριστικό προϊόν της χώρας και το συνδυασμό τους με άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Και με τον τρόπο αυτό να αναδειχθεί η αξία της γεωργίας που ακόμα και σήμερα μπορεί να παράγει θεσμούς και μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και εξοικείωση του κόσμου με τη γεωργία και τα προϊόντα της και να καταξιώσει τα αγροτικά επαγγέλματα.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ δέχεται τους συμμετέχοντες από Πέμπτη απόγευμα, αρχίζει την Παρασκευή, 6/9/2013, στις 10.00, και λήγει την Κυριακή 8/9/2013, στις 14.00, και περιλαμβάνει στα 50€ της συμβολικής συμμετοχής 3 διανυκτερεύσεις, 3 πρωινά, 2 γεύματα, 2 δείπνα, 2 επισκέψεις μελέτης και συμμετοχή στις συζητήσεις-εργαστήρια, χάρις στην γενναιόδωρη προσφορά και χορηγίες ειδών και υπηρεσιών της κοινωνίας της Ηπείρου. Γι’ αυτό η ΕΝΑ Πρέβεζας πρόβλεψε συμβολική συμμετοχή στις εργασίες του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ για τους συμμετέχοντες από την Πρέβεζα με την συμβολική συμμετοχή μόνο 2€ (καθόσον θα κοιμούνται και θα τρώνε στα σπίτια τους εκεί γύρω).

Για την Ε.Ν.Α. Πρέβεζας,

Ο Πρόεδρος ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΡΑΒΑΝΟΣ,

Ο Γραμματέας ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΠΡΟΥΒΑΣ
6974111252, enaprevezas @yahoo.gr, enaprevezas.blogspot.com, www.festival-newn.gr

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLACK HEART PROCCESSION , τους ELEPHANT και τους διοργανωτές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top