«…με εμπειρία και γνώση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση…»!

«Το έργο της πρώτης μας θητείας, μας επιτρέπει να πούμε ότι ο Δήμος Ζηρού έχει Δήμαρχο και Δημοτική Παράταξη, που μπορούν να χειριστούν αποδοτικά και αποτελεσματικά, τις τύχες του, χωρίς πειραματισμούς, ανέξοδες προτάσεις και παρεμβάσεις, ανέφικτα οράματα και προγράμματα…»!
Τα παραπάνω ανήκουν στον σημερινό δήμαρχο Ζηρού ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΟΛΔΑΣΗ, ο οποίος θα διεκδικήσει και πάλι το δημαρχιακό αξίωμα και στις εκλογές του ερχόμενου Μαϊου.

Ακόμη:

-  ΚΑΘΟΡΙΣΕ τους άξονες της πολιτικής του, για την επόμενη πενταετία.
- ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ τον «Καλλικράτη», σημαντική μεταρρύθμιση, παρά τις αδυναμίες του.
- ΘΕΩΡΕΙ ότι οι απαιτήσεις των καιρών και οι ανάγκες των πολιτών, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με ευχολόγια, αλλά με πρόσωπα, που διαθέτουν γνώση και εμπειρία, με πρόσωπα καταξιωμένα επαγγελματικά και κοινωνικά, αλλά και με διοικητικές ικανότητες, ώστε να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις τους, και
-  ΤΟΝΙΣΕ ότι η νίκη του συνδυασμού του, «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ» και στις εκλογές του Μαϊου, θα είναι νίκη ΟΛΩΝ των δημοτών και των πολιτών του δήμου Ζηρού, που πασχίζουν για το μέλλον του τόπου τους, για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους.

Είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και ουσιαστικές συνεντεύξεις, που έχουν φιλοξενηθεί από την ιστοσελίδα μας και από τον έντυπο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», την οποία και σας μεταφέρουμε, στη συνέχεια.

Κύριε Γιολδάση, στις εκλογές του προσεχούς Μαϊου, διεκδικείτε μια δεύτερη θητεία, στον «Καλλικράτειο» δήμο Ζηρού. Με ποια επιχειρήματα;

-    Ως γνωστόν ο «Καλλικράτης» έφερε τα άνω- κάτω στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι μια σημαντική μεταρρύθμιση, παρά τις αδυναμίες του, είναι ένας νόμος που έχει αλλάξει ριζικά τα δεδομένα στη διοίκηση των δήμων. Σε μένα και στους συνεργάτες μου, έλαχε ο κλήρος, για να προσαρμόσουμε σε αυτά τα δεδομένα, τους τέσσερις Καλλικράτειους δήμους που συγκρότησαν το δήμο Ζηρού. Και αυτή η προσαρμογή πραγματοποιήθηκε ομαλά και υποδειγματικά και σε χρόνο ρεκόρ. Αυτή ήταν η πρώτη μας ευθύνη. Η δεύτερη αφορούσε τη διαχείριση των όσων παραλάβαμε.

Τι εννοείτε;

-    Η πρωτόγνωρη κοινωνική και οικονομική κρίση, που μαστίζει τη χώρα μας, την τελευταία πενταετία, είναι σίγουρα ένας αρνητικός παράγοντας, για προγραμματισμένη προσφορά έργου και από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όμως αυτή η κρίση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν άλλοθι, για μη παραγωγή έργου. Η δημοτική μας παράταξη «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ», στην πρώτη της θητεία, απέδειξε στην πράξη το αντίθετο. Έχει παρουσιάσει σημαντικό έργο, έργο ουσίας, έχει ολοκληρώσει εκείνα τα έργα που βρίσκονταν σε εξέλιξη από τους πρώην Καποδιστριακούς δήμους, έχει προσαρμόσει τους εν λόγω δήμους, στις προδιαγραφές του «Καλλικράτη» και έχει σχεδιάσει και προγραμματίσει μια σειρά δράσεων και έργων, για την επόμενη πενταετία. Με αυτά τα δεδομένα, που δεν αμφισβητούνται από τους συνδημότες μας, αλλά ούτε και από τους καλόπιστους αντιπάλους μας, μας επιτρέπουν, να διεκδικήσουμε μια δεύτερη θητεία, για να ολοκληρώσουμε το δικό μας έργο, το έργο που εμείς προγραμματίσαμε και λογικά δεν προλάβαμε να το υλοποιήσουμε στην πρώτη μας θητεία, για τους λόγους που προαναφέραμε.

Οι αντίπαλοί σας, κάνουν λόγο για ανανέωση, με νέα και άφθαρτα πρόσωπα, για ανεξάρτητες και ακομμάτιστες υποψηφιότητες, που καλύπτουν όλο το πολιτικό φάσμα. Η δική σας απάντηση σε όλα αυτά, ποια είναι;

-    Εκείνοι ασχολήθηκαν, ασχολούνται ή φιλοδοξούν να ασχοληθούν με τα κοινά, δεν προέρχονται από παρθενογέννηση. Όλα που προείπατε, καλά ακούγονται σαν θεωρία. Στην πράξη τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και πολύ δύσκολα. Ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες, είναι αναγκαία, αλλά από μόνη της δεν αρκεί. Χωρίς εμπειρία και γνώση, χωρίς αποδεδειγμένες διοικητικές ικανότητες, ούτε μια μικρή επιχείρηση δεν διοικείται. Σκεφθείτε τώρα τι διοίκηση χρειάζεται ένας δήμος, όπως ο δήμος Ζηρού, με πάρα πολλές αρμοδιότητες, με πάρα πολλά αντικείμενα και με μειωμένους, κατά 60%, πόρους. Λέμε ναι, σε νέα πρόσωπα και νέες ιδέες, λέμε ναι και στους καταξιωμένους επαγγελματικά και κοινωνικά συνδημότες μας, που φιλοδοξούν να υπηρετήσουν το δήμο μας. Και αυτό το κάνουμε πράξη, στη συγκρότηση του νέου ψηφοδελτίου μας, το οποίο σύντομα θα ολοκληρωθεί και θα δημοσιοποιηθεί.

Ποιοι είναι οι βασικοί τομείς δράσεων της παράταξης;

-    Για να στηρίξουμε το σήμερα και να σχεδιάσουμε το αύριο, θα αναπτύξουμε δράσεις, με επίκεντρο τον άνθρωπο και με κύριο στόχο την ανάπτυξη της περιοχής μας. Το τρίπτυχο της λειτουργίας μας, σε όλα τα επίπεδα του δήμου, είναι: ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Προτεραιότητές μας, η αποδοτική διαχείριση των οικονομικών του δήμου μας, ώστε να πετυχαίνουμε πλεονάσματα κι όχι ταμειακά ελλείμματα. Πλεονάσματα που να αξιοποιούνται με παροχές για τη στήριξη αδύναμων ομάδων, σχολείων, δράσεων παιδείας, αθλητισμού, πολιτισμού κ.ά. Θα δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο γραφείο παρακολούθησης «Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων», ώστε να διεκδικούμε επιχορηγήσεις και χρηματοδοτήσεις, για δράσεις και έργα. Επίσης θα εκμεταλλευτούμε τα προγράμματα ΕΣΠΑ, για το σχεδιασμό, μελέτη και κατασκευή μεγάλων αναπτυξιακών έργων. Ακόμη θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για διαδημοτικά προγράμματα, με τους γειτονικούς μας δήμους.

Σε ποια συγκεκριμένα έργα θα δώσετε προτεραιότητα;

-    Προτεραιότητά μας ήταν και είναι τα «Ολοκληρωμένα Έργα Υποδομών», που αντέχουν στο χρόνο κι όχι σε έργα βιτρίνας. Και όταν μιλάμε για ολοκληρωμένα έργα υποδομών, δεν εννοούμε συγκεκριμένα έργα, αλλά ένα σύνολο έργων, που θα αναμορφώσουν ισόρροπα, όλα τα διαμερίσματα του δήμου μας. Θα δώσουμε έμφαση σε έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών, αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές παρεμβάσεις, μικρής και μεγάλης κλίμακας, που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη και σε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, παρεμβάσεις στο υπάρχον οδικό δίκτυο, στη βελτίωση και την αισθητική στους τομείς λειτουργικότητας των δημοτικών κτιρίων και πολλές άλλες, που θα επιλύουν ή θα περιορίζουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας.

Οι σχέσεις δήμου και δημότη;

-    Στόχος μας η ενεργοποίηση και η καθημερινή δραστηριοποίηση όλων των πολιτών του δήμου μας κι όχι μόνο των δημοτών, στους τομείς του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής πρόνοιας. Η διεύρυνση της κοινωνικής συμμετοχής, απελευθερώνει τη δημιουργικότητα και τα αποθέματα ενέργειας όλων των συμπολιτών μας, Εμείς πιστεύουμε στην ουσιαστική συμμετοχή όλων μας, ώστε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Αλλά για να έχει ζωή ο τόπος μας, πρέπει πρώτιστα να περιορίσουμε την ανεργία. Στο Δημοτικό μας Πρόγραμμα, για την επόμενη πενταετία, προβλέπει και ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής παρέμβασης για την απασχόληση. Ο δήμος Ζηρού μας χωράει όλους, ο δήμος Ζηρού οφείλει να δώσει ευκαιρίες σε όλους.

Ποιο είναι το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου Ζηρού;

-    Η ανάπτυξη ενός Δικτύου Αλληλεγγύης, με στόχο την άμεση και αποτελεσματική αρωγή σε όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που πλήττονται από την ανεργία, τη μείωση των εισοδημάτων τους, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τη βία, τα ναρκωτικά, την εγκατάλειψη, την έλλειψη περίθαλψης και παροχής υπηρεσιών υγείας σε όσους τις χρειάζονται και αδυνατούν να τις εξασφαλίσουν.

Αισιοδοξείτε για το αποτέλεσμα των επόμενων δημοτικών εκλογών;

-    Και βέβαια αισιοδοξώ και δεν πρόκειται για επιβεβαίωση και επιβράβευση του έργου μας. Η ανανέωση της εντολής των συνδημοτών μας, τόσο σε εμένα, όσο και στη δημοτική μας παράταξη, πρέπει να χαρακτηριστεί αναγκαία. Δικαιούμαστε μια δεύτερη θητεία στον «Καλλικράτειο» δήμο Ζηρού, διότι επιβάλλεται να ολοκληρώσουνε το έργο μας, το οποίο εμείς σχεδιάσαμε και εμείς προγραμματίσαμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση και στην ωριμότητα των συνδημοτών μας και αυτό θα φανεί και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Για να κλείσουμε αυτή τη συζήτησή μας, πέστε μας ποιο είναι το προσωπικό σας μήνυμα, προς εκείνους από τους οποίους ζητάτε την ψήφο τους;

-    Θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους, όπως δεν τους διαψεύσαμε και στην πρώτη μας θητεία. Όμως η νίκη της παράταξής μας, στις ερχόμενες εκλογές, δεν θα είναι δική μας νίκη, θα είναι νίκη όλων μας και όλοι μαζί θα τη γιορτάσουμε το βράδυ των εκλογών. Οπότε το τωρινό μήνυμά μας, είναι ένα και μοναδικό: Μαζί συνεχίζουμε, μαζί και πάλι θα νικήσουμε!

Από εταιρία μπαταριών οχημάτων MODILE BATTERY EE που εδρεύει στην Αθήνα.

Ζητείται άτομο για εργασία στο υποκατάστημα της ΑΡΤΑΣ (ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ Τ.Κ 47100) για πλήρες ωράριο. Απαραίτητη προϋπόθεση δίπλωμα μοτοσυκλέτας & αυτοκίνητου ηλικίας, έως 40 ετών.

Επικοινωνία στα τηλ. 210-5762834-6937028489

e-mail. για βιογραφικό. info@modilebattery.gr

www.modilebattery.gr

Login

Go to top