Με επιστολή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τους αρτινούς βουλευτές, το Δήμαρχο Αρταίων κ.α., ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ζητά την αναστολή πληρωμών υποχρεώσεων, των επαγγελματιών της πόλης της Άρτας, όπου αναπτύσσονται τα έργα για το Open Mall.

Το περιεχόμενο της εν λόγω επιστολής έχει ως ακολούθως:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Όπως γνωρίζετε ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας και ο Δήμος Αρταίων έχουν εγκριθεί στο πρόγραμμα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου (OPEN MALL), του οποίου  η υλοποίηση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο 2023 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου 2023.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα αναβαθμιστεί η τοπική αγορά αλλά θα εκσυγχρονιστούν και οι κοινόχρηστοι χώροι που θα αναπλαστούν από τον Δήμο Αρταίων .
Το έργο όμως αυτό, έχει πλάνο υλοποίησης δέκα μήνες, και  στο διάστημα αυτό λόγο των έργων οι κοινόχρηστοι χώροι, μπροστά από τα καταστήματα μοιάζουν με «βομβαρδισμένο» τοπίο.
Με αποτέλεσμα η πρόσβαση των καταναλωτών στα καταστήματα να είναι δύσκολη έως αδύνατη .
Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι μετά την μνημονική, την υγειονομική και την ενεργειακή κρίση, οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι έμποροι δεν δύναται  να αντέξουν ακόμη μία κρίση λόγω των έργων.
Οι πτώσεις των τζίρων των καταστημάτων λόγω των έργων του open mall έχουν κατακόρυφη πτώση.

Κύριε Πρωθυπουργέ
 
Ζητάμε άμεσα την αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων όσο διαρκούν τα έργα δηλαδή μέχρι τέλος του 2023.
Το ποσό όλων αυτών των υποχρεώσεων να μετατραπεί σε 12 δόσεις που θα ξεκινήσουν να αποπληρώνονται από 1 Ιουνίου 2024.
 
Με την επίσκεψη σας στην Άρτα στις 8 Μαΐου 2023 θα έχετε την ευκαιρία, να δείτε και εσείς ο ίδιος  το πρόβλημα που σας περιγράφουμε - παρουσιάζουμε αλλά και να συνομιλήσετε είτε με τον σύλλογο είτε με τις τοπικές επιχειρήσεις που έχουν το πρόβλημα.
 
Περιμένουμε την άμεση παρέμβασή σας για την λύση του προβλήματος».

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLACK HEART PROCCESSION , τους ELEPHANT και τους διοργανωτές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top