«Με γνώμονα πρωτίστως την ασφάλεια των πολιτών, ενεργώντας βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με την άδεια λειτουργίας «Λούνα Πάρκ», που κάθε χρόνο εθυμοτυπικά λειτουργεί κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης στην πόλη μας και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις τρέχουσες εξελίξεις που ακολούθησαν μετά το τραγικό συμβάν στο μοιραίο Λούνα Πάρκ της Χαλκιδικής, ως δημοτική αρχή έχουμε καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε, προς αποσαφήνιση κάθε φημολογίας σχετικά με το θέμα αυτό, ότι τη δεδομένη στιγμή έχουν επιλεχθεί να εγκατασταθούν μόνο παιχνίδια επιφανείας εδάφους και όχι μηχανήματα υψηλών ταχυτήτων και με ανυψωτικούς μηχανισμούς. Μιλάμε συγκεκριμένα και αποκλειστικά για πίστα συγκρουόμενων και τρενάκι εδάφους για πιο μικρές ηλικίες.
Έχει προηγηθεί της εγκαταστάσεως ο έλεγχος των απαιτούμενων από το νόμο δικαιολογητικών, αυτές τις μέρες θα γίνει η εγκατάσταση των επιλέξιμων παιχνιδιών και εφόσον τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις του νόμου και οι επιπλέον συνθήκες ασφαλείας που ζητήσαμε ως δημοτική αρχή από τον ενδιαφερόμενο, τότε μόνο θα προχωρήσουμε σε έκδοση άδειας λειτουργίας. Διαφορετικά, διάταξη ψυχαγωγίας χωρίς ενεργές πιστοποιήσεις και βεβαίωση εγκατάστασης και λειτουργίας, όπως ο νόμος απαιτεί, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν».

Τα παραπάνω τόνισε στον «Παρατηρητή» η αρμόδια Αντιδήμαρχος Αρταίων ΜΑΙΡΗ ΛΥΓΟΥΡΑ, απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση.
Με απλά λόγια θα λειτουργήσουν μηχανήματα προσγειωμένα στο έδαφος και όχι ιπτάμενα και υπερυψωμένα που πάντα εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για εκείνους που τα προτιμούν.
Τέλος, η κα Λυγούρα μας είπε: «Από την πλευρά μας ενεργήσαμε αποκλειστικά για την ασφαλή λειτουργία του φετινού Λούνα Πάρκ, δεδομένης της ιδιαίτερης χρονικής συγκυρίας μιας και ο φορέας πιστοποίησης αυτών των διατάξεων ψυχαγωγίας «Λούνα Πάρκ» που περιοδεύουν βρίσκεται σε αναστολή από τις 10 Σεπτεμβρίου 2024 μέχρι νεωτέρας. Για το λόγο αυτό, φέτος απορρίφθηκαν όλα τα παιχνίδια με ανυψωτικούς μηχανισμούς και επιλέχθηκαν μόνο τα παιχνίδια εδάφους με ενεργές πιστοποιήσεις, κατόπιν ελέγχου των ενδιαφερόμενων προ της εγκατάστασης.
Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) καθώς και τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης για οποιαδήποτε περαιτέρω διοικητική εξέλιξη για να λάβουμε εγκαίρως τις αντίστοιχες αποφάσεις. Θέλω να τονίσω, όμως, ότι παρά τα πιο πάνω δεδομένα, φέτος το Λούνα Πάρκ δεν θα είναι «φτωχό» από παιχνίδια. Αντιθέτως, εκτιμώ ότι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους μας, μιας και έχουν επιλεγεί να εγκατασταθούν για πρώτη φορά παιχνίδια νεότερης τεχνολογίας».


Β.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top