Επίσημη επίσκεψη στο Δημαρχείο Άρτας πραγματοποίησε το Σάββατο απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, τον υποδέχτηκε στο γραφείο του, όπου συνομίλησαν για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και για όλα τα θέματα που αφορούν το Δήμο Αρταίων και τους δημότες.

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης με έμφαση στην έλλειψη πόρων και το μειωμένο εργατοτεχνικό προσωπικό, τα προβλήματα των αγροτών και η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να ενισχύσει τον αγροτικό τομέα παρέχοντας νέες ευκαιρίες στους αγρότες του κάμπου.

Αναφορά έγινε και στα κοινωνικά θέματα με επίκεντρο την ανεργία που πλήττει την Άρτα και στα πολιτιστικά θέματα με έμφαση στις στοχευμένες ενέργειες από πλευράς Δημοτικής Αρχής για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. 

Θέμα μείζονος σημασίας που κέντρισε το ενδιαφέρον του κου Κουτσούμπα ήταν οι εξελίξεις στο θέμα των πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή μας και οι διεκδικήσεις του Δήμου Αρταίων για την αποζημίωση και ανακούφιση των πληγέντων. Όπως ανέφερε, έχει ήδη λάβει γνώση του κειμένου των 36 διεκδικήσεων που αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων κατά την έκτακτη συνεδρίαση μετά τις πλημμύρες και τόνισε ότι οι διεκδικήσεις αυτές είναι απόλυτα σωστές αφού δάνεια και χρέη των πληγέντων πρέπει να απομακρυνθούν «από τους ώμους τους». «Η ΔΕΗ είναι και λειτουργεί ως επιχείρηση, χωρίς να ενδιαφέρεται για το λαϊκό συμφέρον, και γι’αυτό θα πρέπει όλοι μας να πιέσουμε με παρεμβάσεις και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή ώστε να λυθούν τα ζητήματα αλλαγής των κανονισμών λειτουργίας της και των αποζημιώσεων που πρέπει να πάρουν οι πληγέντες». Επιπλέον, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που φαίνεται να έχει η πλημμύρα που έπληξε την Άρτα, με ιδιαίτερη έμφαση στην οικολογική καταστροφή και τη ζημιά στην αγροτική οικονομία. «Ο ΕΛΓΑ πρέπει να αποζημιώσει τους αγρότες 100% για τις ζημιές που υπέστησαν στις αγροτικές καλλιέργειες, ενώ χρειάζονται άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και προσαυξημένες αποζημιώσεις».   

Όσον αφορά τα θέματα αυτά, από το Δήμαρχο Αρταίων επισημάνθηκε για ακόμα μια φορά ότι ο Δήμος Αρταίων θα κινηθεί νομικά εναντίον της ΔΕΗ για τον τρόπο που λειτούργησαν τα θυροφράγματα και ότι η ΔΕΗ πρέπει επιτέλους να δώσει τα ελάχιστα που οφείλει στην τοπική κοινωνία. Βεβαίως, αναφέρθηκε στη διεκδίκηση του Δήμου Αρταίων να χαρακτηριστεί το υδροηλεκτρικό έργο της ΔΕΗ του Πουρναρίου με απόφαση ως Έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, έτσι ώστε όλοι οι δημότες μας να μπορούν να έχουν δωρεάν ρεύμα από τη ΔΕΗ. Ο κ. Τσιρογιάννης τόνισε επίσης την προσπάθεια πού ήδη έχει ξεκινήσει από τον Δήμο μας για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα μέσα από την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων (πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδια, ελιές, κοτόπουλα, τυροκομικά, αλιεύματα κ.α.), καθώς και την προσπάθεια στήριξης των νέων αγροτών και την παροχή ευκαιριών για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. «Για μας τα αγροτικά προϊόντα αποτελούν όπλο για ανάπτυξη, μα δυστυχώς μας λείπει το αγροτικό μάρκετινγκ, να γίνουν δηλαδή οι αγρότες πιο επιχειρηματίες ώστε να μπορούν να εξελιχθούν και να διεκδικήσουν μια σημαντική θέση στην αγορά συμβάλλοντας και στην ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου μας». Ο κ. Τσιρογιάννης αναφέρθηκε επίσης στα αρδευτικά έργα που υλοποιούνται στον κάμπο της Άρτας και που θα συμβάλουν στην αύξηση της αγροτικής παραγωγής, τα οποία δυστυχώς γίνονται σπασμωδικά, κομμάτι-κομμάτι, καθυστερώντας έτσι τον πολυπόθητη ανάπτυξη στον κάμπο. Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι στα πλαίσια της ανάπυξης της περιοχής μας, στόχος του Δήμου είναι να εντάξει στο νέο ΕΣΠΑ ενεργειακά έργα και βιολογικούς καθαρισμούς. 

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αρταίων για την εποικοδομητική αυτή  συνάντηση καθώς και για την αναμνηστική πλακέτα με το Γεφύρι της Άρτας, που του προσέφερε ο κ. Τσιρογιάννης, αμέσως μετά το πέρας των συζητήσεων.   

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top