Κατά τις πρόσφατες πλημμύρες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, προκλήθηκαν ζημιές σε χώρους αποθήκευσης ζωοτροφών, με αποτέλεσμα πολλοί κτηνοτρόφοι να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς προέβη στην προμήθεια 25 τόνων καλαμποκιού. Ήδη έχουν διατεθεί ποσότητες καλαμποκιού σε 22 κτηνοτρόφους και η διανομή συνεχίζεται.

Δικαίωμα στην παροχή δωρεάν καλαμποκιού έχουν όσοι κτηνοτρόφοι δήλωσαν απώλεια ζωοτροφών, λόγω της πλημμύρας, στον ΕΛΓΑ. Όσοι έχουν κάνει τη σχετική δήλωση, μπορούν να καταθέσουν αίτηση για παροχή δωρεάν καλαμποκιού, στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Άρτας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, ευχαριστεί τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας για τη δωρεάν προσφορά της ποσότητας καλαμποκιού που έχουν ανάγκη οι κτηνοτρόφοι που υπέστησαν ζημιές. Ευχαριστεί επίσης την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Άρτας – Φιλιππιάδας για τη διάθεση αποθηκών απ’ όπου γίνεται η διανομή του καλαμποκιού και τον πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Άρτας κ. Κων/νο Τσίρκα.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top