LINK A : https://apply.workable.com/j/247F7D2C05

LINK B: https://apply.workable.com/j/24567C25E0

---------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Με κλικ στο μπάνερ ή ΕΔΩ, δείτε τα δρομολόγια και πληροφορίες για το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ 'Αρτας

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


Την παρουσίαση της αυτοδιοικητικής παράταξης «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή», έκανε η επικεφαλής του συνδυασμού Λίτσα Κιτσαντά, παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της και τους πρώτους υποψήφιους που θα απαρτίζουν τον συνδυασμό της.

Στην ομιλία της αναφέρει τα εξής:

«Ξεκινάμε σήμερα, την πρώτη μέρα της άνοιξης, την όμορφη, συλλογική και δυναμική πορεία μας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου κι επιλέξαμε, για το ξεκίνημά μας αυτό, μια αγαπημένη συνοικία της Άρτας, το «Σκοπευτήριο», για τους εξής 2 λόγους:

α) Γιατί είναι μια λαϊκή γειτονιά, παραμελημένη για χρόνια, παρά τις πολλές δυνατότητες ανάπτυξής της, με ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης, οι οποίοι  οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο και γι΄αυτό αυτοοργανώνονται μέσα από τη δραστηριοποίησή τους σε σύλλογο, ομάδες κλπ, διεκδικώντας καλύτερα πράγματα για τη γειτονιά και την πόλη τους. Εμείς πιστεύομε ότι τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να έχουν θέση και λόγο στο νέο Δημ. Συμβούλιο.
β) Γιατί ακριβώς δίπλα από το χώρο που βρισκόμαστε σήμερα και σχεδόν σ΄όλο το παραποτάμιο μέτωπο της Άρτας, οι δημόσιες εκτάσεις και η περιουσία των αρτινών πολιτών και των προγόνων μας, περνάει ήδη στα χέρια του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων προς ικανοποίηση του Δημοσίου Χρέους και κατ΄εφαρμογή των επιταγών του 3ου μνημονίου που θεσπίστηκε τον Αύγουστο του 2015. Εκτάσεις που ανήκουν σ΄εμάς και στα παιδιά μας και στις οποίες ο Δήμος Αρταίων θα μπορούσε να κάνει σπουδαία έργα ανάπλασης δίνοντας ζωή, ανάπτυξη και προοπτική στην περιοχή, χάνονται από την κυριότητά μας, με ότι αυτό συνεπάγεται στο μέλλον.
Γι΄αυτά όμως και για άλλα πολλά, καυτά και κρίσιμα ζητήματα, πιθανότατα δεν θα ακούσετε κανέναν άλλο από  τους σημερινούς υποψηφίους δημάρχους να μιλάνε, παρά τις ωραίες κουβέντες και τις υποσχέσεις τους. Και δεν μιλάνε, είτε γιατί έχουν τη φωλιά τους λερωμένη, είτε γιατί στηρίζουν κόμματα και πολιτικές που είναι υπεύθυνα γι΄αυτή τη θλιβερή κατάσταση, είτε γιατί τους χαρακτηρίζει η μέχρι σήμερα απραξία τους.
Σήμερα λοιπόν, την πρώτη μέρα της Άνοιξης, εμείς σας καλούμε να εργαστούμε και να δράσουμε από κοινού, για να φέρουμε επιτέλους την άνοιξη στην Αρτα και να τελειώνουμε με την βαρυχειμωνιά, στην οποία την έχουν καταδικάσει τόσα χρόνια οι κεντρικές και αυτοδιοικητικές πολιτικές, παρατάξεων και ανθρώπων που- απ΄ότι φάνηκε- βρίσκονται πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των  ανθρώπων και της νέας γενιάς. Για ν΄ανατραπεί η μιζέρια και η στασιμότητα στην οποία έχουν καταδικάσει τον Δήμο μας η παρούσα Δημοτική Αρχή (αλλά και οι προηγούμενες). Για ν΄ανατραπεί επίσης  και η πλασματική εικόνα που μας παρουσιάζουν και οι λοιποί διεκδικητές του Δήμου, πατώντας πάνω στα ίδια, φθαρμένα υλικά!
Γιατί  ποιες είναι, αλήθεια, οι προτάσεις που έχουν σήμερα μπροστά τους οι Αρτινοί, αναφορικά με τις υποψηφιότητες δημάρχων και δημοτικών παρατάξεων? Σχεδόν όλες είναι κατασκευάσματα πολιτικάντικων πρακτικών  κομμάτων εξουσίας (τωρινών ή προηγούμενων), οι οποίες μέσα από «χρίσματα», κοινές ξεπερασμένες πολιτικοοικονομικές αντιλήψεις για τη διοίκηση του Δήμου και παρόμοιες προσωπικές παραγοντίστικες στρατηγικές,  δεν μπορούν να φέρουν τίποτε καινούργιο, πρωτοποριακό και αλλιώτικο στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Άρτας .
Ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, ξεπεράστηκε κάθε προηγούμενο: Ζούμε απερίγραπτες καταστάσεις "μεταγραφών" άνευ αρχών και ορίων,  "συναντήσεων" και συμπορεύσεων παραγόντων που μέχρι χθες βρίσκονταν σε αντίπαλα πολιτικά και ιδεολογικά στρατόπεδα, «λυκοφιλίες» για αξιώματα και άλλα ανταλλάγματα. Ακούμε συνεχώς για υποψηφιότητες συμβούλων κατόπιν πιέσεων αλλά και  άκρατων υποσχέσεων,  εκδουλεύσεων και ρουσφετιών, άμεσα συνδεόμενων με κάθε μορφής εξουσία, κυβερνητική και τοπική.  
Πατώντας πάνω στις υπαρκτές ανάγκες των ανθρώπων  για εργασία και επιβίωση,  λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και της φτώχειας, για την οποία βεβαίως ευθύνονται οι πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τις συγκεκριμένες "αυτοδιοικητικές" παρατάξεις,  κομματικοί, βουλευτικοί και τοπικοί μηχανισμοί, βρίσκονται  ήδη σε οργασμό δράσης, προκειμένου να κλείσουν τα ψηφοδέλτιά τους. Με εκλογικά προγράμματα «σούπες» για να τους χωράνε όλους, χωρίς αιχμές, χωρίς πεδία διεκδικήσεων και χωρίς κόκκινες γραμμές, άνθρωποι- διαχειριστές της μιζέριας και των ακραίων πολιτικών λιτότητας, που εφαρμόζονται  στον τόπο μας και συνολικότερα, ψηφοθηρούν ασύστολα, χωρίς φραγμούς και όρια.
Η κατάσταση αυτή όμως προσβάλλει τους πολίτες της Άρτας και το ήθος της κοινωνίας μας, γι΄αυτό και  καλούμε τους συμπολίτες μας να την καταδικάσουν. Πάνω από σκοπιμότητες και συμφέροντα, υπάρχει ο σεβασμός στην ελεύθερη βούληση και στην αξιοπρέπεια των ανθρώπων, κάτι που για τη δική μας δημοτική κίνηση, αποτελεί ύψιστη αξία και κορωνίδα του προγράμματος και της εν γένει δράσης και πρακτικής μας.  
Γιατί η Άρτα διαθέτει ένα τεράστιο αναξιοποίητο ανθρώπινο δυναμικό, που έχει πολλά να προσφέρει με τις επιστημονικές, κοινωνικές, επαγγελματικές και άλλες δυνατότητές του και πρωτίστως με τους αγώνες του. Εκατοντάδες Αρτινούς και Αρτινές που θέλουν και μπορούν να συμβάλλουν στο ξεβάλτωμα του τόπου μας.  Σε αυτόν τον κόσμο απευθυνόμαστε ως ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ για συνεργασία, συμπόρευση και ενωτική πορεία προς τις εκλογές, προκειμένου να ανατρέψουμε την σημερινή ζοφερή κατάσταση στο Δήμο μας. Με κεντρικό μας σύνθημα «ΑΡΤΑ ΖΩντανή», μαζί με την τοπική κοινωνία και μέσα από  επεξεργασίες και προγραμματικές θέσεις που εκπονούμε συλλογικά, σύντομα θα καταθέσουμε στους συμπολίτες μας την εναλλακτική μας πρόταση και το δικό μας όραμα για την Άρτα και το μέλλον της. Η πρότασή μας αυτή, αντιμετωπίζει σαν μια ολότητα την πόλη Άρτας και τις 30 κοινότητές της  και θέτει ως κέντρο της αναπτυξής της,  τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και τις ανάγκες της νέας γενιάς.
Συγκριτικά  πλεονεκτήματά του Δήμου Αρταίων, είναι το φυσικό και πολιτιστικό του περιβάλλον, ο Αμβρακικός Κόλπος, ο Άραχθος, ο κάμπος και ο ορεινός του όγκος, η ιστορία  και η  παράδοσή του και φυσικά ο  ήπιος τρόπος ζωής των κατοίκων του.
Απαραίτητη προϋποθέση όμως για την ανάπτυξη του τόπου μας, ώστε να έχουν προοπτική ζωής τα παιδιά μας σ΄αυτόν, είναι, αφενός να μην επιτρέψουμε στους κερδοσκόπους και στους κάθε λογής ισχυρούς να τον αλώσουν – γι΄αυτό και λέμε κάτω τα χέρια του Υπερταμείου από την δημόσια περιουσία μας, έξω οι πετρελαϊκές εταιρίες από τα βουνά, τα νερά και τον κάμπο της Άρτας και όχι στην εμπορευματοποίηση ή ιδιωτικοποίηση δημοσίων χώρων, αγαθών και υπηρεσιών- κι αφετέρου, δημιουργικά και αποτελεσματικά, όλοι μαζί να εργαστούμε πάνω σε ένα προωθητικό σχέδιο  που θα  αναπτύξει παραγωγικά και τουριστικά την Άρτα, στη βάση όμως ενός ήπιου και οικολογικού σχεδίου, που δεν θα αλλοιώνει τα βασικά φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά της-  και της δημιουργίας ειδικών μεγάλων γεγονότων και δράσεων,  που θα αυξήσουν τη ροή των επισκεπτών της και θα τονώσουν τον βιωτικό, πολιτισμικό και πνευματικό επίπεδο των κατοίκων της.
Σ΄αυτό μπορούν να συμβάλλουν-τελείως επιγραμματικά- τα εξής:
α) η θεσμοθέτηση ενός ετήσιου διεθνούς φεστιβάλ μουσικής, μέσα στο Κάστρο της Άρτας, υπό την αιγίδα του Δήμου, του Πανεπιστημίου και του Υπο.Πολιτισμού. Έχουμε σπουδαίες ιδέες πάνω σ΄αυτό και θα εργαστούμε σταθερά (άλλωστε και ο νικηφόρος αγώνας που δώσαμε για τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα του ΞΕΝΙΑ εντάσσεται  μέσα σ΄αυτόν ακριβώς το σχεδιασμό), β) η άρδευση του κάμπου της Άρτας από το φράγμα Πουρναρίου μέσα από κλειστό κύκλωμα, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να διευκολυνθούν οι αγρότες, μαζί με ένα νέο σχεδιασμό για τη βελτίωση παλιών και νέων καλλιεργειών  , γ) η αξιοποίηση των σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ που υπάρχουν ή πρόκειται να ιδρυθούν στην Άρτα, μαζί με άλλους φορείς και υπηρεσίες για την τόνωση της απασχόλησης και την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής μας,  τόσο στον τομέα της αγροτικής παραγωγής και της καινοτομίας, όσο και στον τομέα της πολιτιστικής της αναβάθμισης,δ) η αξιοποίηση ευρωπαϊκών ή εθνικών εργαλείων και προγραμμάτων για τη δημιουργία οικοτουριστικών μονάδων και υποδομών, μικρών ξενώνων και καταστημάτων, εναλλακτικών αθλητικών δράσεων και εκδηλώσεων (καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων) με κέντρο τη νεανική πρωτοβουλία και έμπνευση, δ) η καλυτέρευση της ζωής στα χωριά και  στην πόλη, με περισσότερους ανοιχτούς δημόσιους χώρους και πλατείες, δρόμους και ποδηλατόδρομους, παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ),  ε) η Κοινωνική προστασία και μέριμνα για όλους τους δημότες (παιδιά, ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ κλπ) και η λειτουργία δομών κοινωνικής αλληλεγγύης γι όλους αυτούς που τις έχουν ανάγκη (άλλωστε πολλοί από εμάς υπήρξαμε από τους πρωτεργάτες μορφών και δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης) μαζί με την ταυτόχρονη επιμονή και διεκδίκησή μας για συνεχείς διευκολύνσεις, μειώσεις ή και απαλλαγές σε δημοτικά τέλη για τους φτωχούς και αδύναμους συμπολίτες μας και στ)Καθαρό περιβάλλον, ενάντια στα σχέδια των επικίνδυνων ερευνών και εξορύξεων υδρογονανθράκων στον τόπο μας και εναλλακτικό τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων,μέσα από συμπράξεις δήμων και έργα μικρής κλίμακας,  κόντρα στον περιφερειακό σχεδιασμό που ενισχύει τα επιχειρηματικά συμφέροντα και υποχρεώνει το Δήμο μας να στέλνει χιλιάδες τόνους σκουπίδια στο νέο εργοστάσιο επεξεργασίας στα Γιάννενα, προς όφελος κυρίως του ιδιώτη επενδυτή και σε βάρος των δημοτών, οι οποίοι σύντομα θα δουν τα δημοτικά τέλη να αυξάνονται κατακόρυφα.     
Ένα μεγάλο μέρος της τοπικής  κοινωνίας αναγνωρίζει και επαινεί τη μέχρι σήμερα δράση μας, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αναγνωρίζει πως υπήρξαμε η μόνη, πραγματική, ουσιαστική και αιχμηρή αντιπολίτευση στη διοίκηση της νυν δημοτικής αρχής και του σημερινού δημάρχου. Αναγνωρίζει την αγωνιστικότητά μας, τη συμμετοχή  μας σε κινήματα και πρωτοβουλίες, τη στήριξή μας στους εργαζόμενους και σε πολλούς συμπολίτες μας που χρειάστηκαν τη βοήθεια και τη στήριξή μας. Αναγνωρίζει την αντίστασή μας σε φασιστικές πρακτικές και ρητορίες, τη συνέπεια λόγων και εργών μας, την πίστη μας σε ιδέες και αρχές.
Αυτό που είμαστε τόσα χρόνια τώρα, θα εξακολουθήσουμε να είμαστε και στο μέλλον. Γιατί ανήκουμε σ΄αυτό το κομμάτι της αρτινής κοινωνίας, που κινείται σε προοδευτική, αντινεοφιλελεύθερη, αντιμνημονιακή κατεύθυνση, που προβληματίζεται, δυσφορεί και διαφοροποιείται ποικιλοτρόπως από την τωρινή κατάσταση, που έχει έναν εναλλακτικό τρόπο σκέψης, που δεν μεμψιμοιρεί αλλά αγωνίζεται, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, που οραματίζεται  μιαν άλλη Άρτα,  πιο ανοιχτή, πιο δημιουργική, πιο σύγχρονη, πιο νεανική και πιο όμορφη. Αυτό το κομμάτι της αρτινής κοινωνίας φιλοδοξούμε να εκφράσουμε στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου, ως μια χρήσιμη, κρίσιμη και δημιουργική δύναμη στα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου. Για να κάνουμε ρήξεις και ανατροπές, αντιστάσεις και αγώνες, αλλά και  να προωθήσουμε δημιουργικές προτάσεις, θέσεις και ιδέες για το καλό της Άρτας και των πολιτών της, πάντα μαζί με τους πολίτες και όχι «εξ ονόματός» τους.
Η δημοτική μας κίνηση είναι μία αυτόνομη, ενωτική, δημοκρατική και συνεχώς εξελισσόμενη συλλογικότητα, ανοιχτή σε όλους όσους  συμφωνούν με τις βασικές αρχές της,  ανεξάρτητα από τις κομματικές τους προτιμήσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Τα μέλη της διέπονται από καλή διάθεση, έμπνευση και δημιουργικό πνεύμα.  
Κόντρα σε σχεδιασμούς απαξίωσης της αυτοδιοίκησης, θεσμικής υποβάθμισης και εξυπηρέτησης συμφερόντων, εμείς δεσμευόμαστε ότι θα λειτουργούμε συνεχώς ως αξιόπιστος εγγυητής της αλήθειας, της τιμιότητας, της ανιδιοτελούς προσφοράς, των  κοινωνικών αντιστάσεων και αγώνων. Δεσμευόμαστε επίσης ότι θα σταθούμε μακριά από σενάρια εξαγορών και συναλλαγών, μέσω παροχής ανταλλαγμάτων, «καρεκλών»  ή “οφιτσίων” σε οποιαδήποτε φάση της επόμενης αυτοδιοικητικής πορείας, μακριά από συστήματα εξουσίας κάθε είδους και ιδιοτελείς πρακτικές που μετέρχονται άλλοι. Δεσμευόμαστε ότι δεν θα μας βρείτε ποτέ σε κανένα κομματικό ή επιχειρηματικό γραφείο να παζαρεύουμε αντιδημαρχιλίκια, προσωπικές εξυπηρετήσεις, βολέματα και εκδουλεύσεις. Η προσωπική πορεία άλλωστε, όλων  όσων μετέχουμε στη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ είναι γνωστή κι αποτελεί απόλυτη εγγύηση γι αυτό.
 
Τα πρώτα 21 ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων,  που παρουσιάζουμε σήμερα, υπηρετούν αυτήν ακριβώς τη δυνατότητα και βούληση. Είναι εδώ, μαζί με τους πολίτες της Άρτας, για να συμβάλλουν χωρίς προσωπικές επιδιώξεις και υστεροβουλίες στο φιλόδοξο,  μα και απόλυτα αναγκαίο σχέδιο μας. Πρόκειται για αξιόλογους πολίτες -με την πλήρη έννοια της λέξης- γυναίκες και άνδρες, υπερήφανους και σεμνούς ταυτόχρονα,, προσγειωμένους μα και αποφασισμένους.Είναι τιμή μου που συμπορεύομαι μαζί τους. Τους ευχαριστώ για την χαρά της κοινής μας πορείας και μάχης. Θα ακολουθήσουν, το επόμενο διάστημα κι άλλες υποψηφιότητες, που έχουν ήδη καταλήξει  ή θα καταλήξουν  μέσα από το συλλογικό μας σχεδιασμό, για την καλύτερη δυνατή σύνθεση που θα μας φέρει το αποτέλεσμα  που πιστεύουμε ότι μας αξίζει.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΤΑ ΖΩΝΤΑΝΗ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ,  ΝΕΑΝΙΚΗ, ΟΜΟΡΦΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ Σ΄ΑΥΤΗ.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ,  ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΠΡΑΞΗ.-

Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή (οι πρώτοι υποψήφιοι)

1. Αμπελογιάννη Βάσω, μηχανικός Η/Υ στο Νοσοκομείου Άρτας, Συνδικ.ΑΔΕΔΥ
2. Βρατσίστα Γρηγορία, ελ.επαγγελματίας
3. Δημουλά Αναστασία, διοικητική υπάλληλος  Νοσοκομείου Άρτας
4. Κάσιου Αποστολία, ιδιωτική υπάλληλος
5. Καψάλας Γιώργος, συνταξιούχος
6. Μάγγου Βαρβάρα, εκπαιδευτικός
7. Μουλιανίτης Αιμίλιος, μαθηματικός
8. Νάκος Δημήτρης, σπουδαστής
9. Πάλλας Θωμάς, δικηγόρος
10. Παπαδημητρίου Όλγα, ιδιωτική υπάλληλος
11. Παπακίτσος Στέφανος, γιατρός μαιευτήρας, δημοτ.σύμβουλος Άρτας
12. Παπακώστας  Ευαγόρας,  ελ. επαγγελματίας, τοπικός σύμβουλος  Αρτας
13. Παπάς Νίκος, τεχνολόγος  μηχανικός
14. Πιστιώλη Νίκη, φοιτήτρια
15. Σκούρα  Λουίζα, αγρ. Τοπογράφος μηχανικός
16. Σταμούλη Ιφιγένεια,  εκπαιδευτικός
17. Τζαχρήστα – Καραμπίκα Ρένα, βοηθ.λογιστού
18. Χασκής Φίλιππος, νέος αγρότης-κτηνοτρόφος
19. Χονδρός Λεωνίδας, πτηνοτρόφος
20. Χούσος  Δημήτρης, αρχιτέκτ. τοπίου-κηποτέχνης
21. Χριστοδούλου Παναγιώτης, γιατρός

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top