LINK A : https://apply.workable.com/j/247F7D2C05

LINK B: https://apply.workable.com/j/24567C25E0

---------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Με κλικ στο μπάνερ ή ΕΔΩ, δείτε τα δρομολόγια και πληροφορίες για το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ 'Αρτας

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


Η αντιπαράθεση κάποιων υποψηφίων για τις Δημοτικές εκλογές, αναμενόταν βαρετή και κουραστική. Τα πρώτα δείγματα το επιβεβαίωσαν. Ο λόγος; Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν μεταξύ τους πραγματικές προγραμματικές και αξιακές διαφορές.

Αυτομάτως λοιπόν η προσπάθειά τους να στήσουν τεχνητές αντιθέσεις και να προβάλλουν κατασκευασμένες διαφορές ώστε να παραπλανήσουν τους πολίτες της Άρτας είναι τουλάχιστον για γέλια.
Ταυτόχρονα όμως, προκύπτουν και αποκαλυπτικές τοποθετήσεις, που προκαλούν ερωτηματικά, αλλά και την ανησυχία των συμπολιτών μας.
Ας δούμε τι ακούσαμε αυτές τις μέρες:

1. Για την προκλητική αξιοποίηση του συστήματος διανομής των λογαριασμών ύδρευσης, ώστε να προβληθεί το “έργο” του Δημάρχου.
Μια πραγματικά ανέντιμη τακτική, που παραβιάζει κάθε αρχή ισονομίας των υποψηφίων και προεκλογικής δεοντολογίας, την οποία άλλωστε έχουμε κι εμείς καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Είναι όμως αστείο έως και υποτιμητικό για τη νοημοσύνη μας, να επιχειρούν να στήσουν
“αντιπαράθεση” επ’ αυτού παρατάξεις που, αμφότερες, χρησιμοποιούν με τον πιο προκλητικό τρόπο κάθε δυνατό -φανερό & υπόγειο- μηχανισμό, είτε αυτοδιοικητικό είτε κυβερνητικό είτε βουλευτικών γραφείων.
Παρατάξεις που “κλείνουν”τα ψηφοδέλτιά τους, σε μεγάλο βαθμό, κατόπιν πιέσεων αλλά
και  άκρατων υποσχέσεων,  εκδουλεύσεων και ρουσφετιών, άμεσα συνδεόμενων με κάθε μορφής εξουσία, κυβερνητική και τοπική, πατώντας πάνω σε προσωπικές φιλοδοξίες αλλά και στις υπαρκτές ανάγκες των ανθρώπων  για εργασία και επιβίωση, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και της φτώχειας. Παρατάξεις με έξοδα προεκλογικά, που προκαλούν τους πολίτες, ειδικά τους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε.

2. Για το τεράστιο θέμα των κινδύνων για την υγεία, το περιβάλλον, την τοπική οικονομία, τη ζωή των Ηπειρωτών σε βάθος γενεών, από τις εξορύξεις Υδρογονανθράκων στην περιοχή μας.
Προκαλεί τους πολίτες όχι μόνο η ξεκάθαρη τοποθέτηση της κας Ταπραντζή υπέρ του
προχωρήματος των διαδικασιών των βλαβερών ερευνών και εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Άρτα, αλλά και η χρήση χαρακτηρισμών όπως “όψιμους ψευτοεπαναστατικούς μηδενισμούς”.
Εκφράσεις που ούτε ο κ. Τσιρογιάννης, ούτε άλλοι  δηλωμένοι νεοφιλελεύθεροι τοπικοί
παράγοντες δεν έχουν τολμήσει να χρησιμοποιήσουν για τις ανησυχίες χιλιάδων πολιτών της Ηπείρου για το ζοφερό μέλλον που φαίνεται να σχεδιάζεται για τον τόπο μας και όλους εμάς.
Πιο νεοφιλελεύθερη, πιο φιλοεπιχειρηματική και πιο συντηρητική λοιπόν είναι  η υποψήφια
δήμαρχος κ. Ταπραντζή, η οποία πολύ σύντομα θα μας βάλει διλήμματα του τύπου “κοινωνικό καλό ή νεοφιλελευθερισμός”,  “πρόοδος ή συντήρηση” και άλλα παρόμοια.
Και εδώ να ρωτήσουμε ευθέως την συγκεκριμένη υποψήφια: Ας δεχτούμε ότι ισχύει το ότι
εμπιστεύεται την καλή πρόθεση και την αποτελεσματικότητα των σημερινών κρατικών μηχανισμών περί δήθεν τήρησης περιβαλλοντικών όρων (όσο κι αν αυτό καθόλου δεν τεκμαίρεται από την μέχρι σήμερα στάση τους στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά ας το προσπεράσουμε προς στιγμήν). Πώς εμπιστεύεται την πιθανή, - σύντομα ή σε βάθος χρόνου - μελλοντική κυβερνητική αλλαγή και τη στάση των επόμενων επί του συγκεκριμένου ζητήματος;
Ίχνος πολιτικής σοβαρότητας; Καμία λογική ευθύνης για την προστασία της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας;

3. Την επαναφορά του ζητήματος του Κάστρου στην δημόσια συζήτηση:
Ένα θέμα που λύθηκε, κατόπιν μεγάλων & πολύχρονων αγώνων των πολιτών της πόλης μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την τοπική κοινωνία, επιχειρεί να ανακινήσει, με αξιοσημείωτη επιμονή ( γιατί άραγε; ) η επικεφαλής της Δημοτικής Αναγέννησης.
Οι Αρτινοί και οι Αρτινές θυμούνται την έντονη επίθεση, τις λοιδορίες, τη λάσπη που δεχτήκαμε από επιχειρηματικά, μιντιακά και πολιτικά συμφέροντα (ανάμεσά τους και η Δημοτική Αρχή) για την στάση μας στο πλευρό των ενεργών συμπολιτών μας, που τελικά δικαιώθηκαν και κατάφεραν να σώσουν το εμβληματικό, ιστορικό σύμβολο του τόπου μας από τα χέρια και τις τσέπες των αρπακτικών “επενδυτών”. Μια δικαίωση που επισφραγίστηκε με εμφατικό τρόπο από την ΟΜΟΦΩΝΗ σχετική απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, και οδήγησε στην πλήρη ανατροπή “γραμμής” της απερχόμενης δημοτικής πλειοψηφίας και την ολοκληρωτική υιοθέτηση των θέσεων των πολιτών, τις οποίες από την πρώτη στιγμή υποστηρίξαμε, συνδιαμορφώσαμε και προβάλλαμε ως παράταξη.
Κι ενώ, επιτέλους, προχωρά πρακτικά η υλοποίηση του οράματος της Αρτινής κοινωνίας για “Κάστρο Ανοιχτό για όλους και όλες”, με την εξασφάλιση των αντίστοιχων χρηματοδοτικών πόρων και τη συναίνεση των αντίστοιχων κρατικών θεσμών (Υπ.Πολιτισμού, Γεν.Γραμ.ΕΣΠΑ κλπ), προκαλεί ερωτηματικά και ανησυχία η απόπειρα της κας Ταπραντζή να “ανοίξει” ξανά την συζήτηση για το θέμα, κόντρα ΚΑΙ στις δικές της παλιότερες εκφρασμένες θέσεις. ΓΙΑΤΙ; Ποιες σκοπιμότητες την οδηγούν σε αυτή την ακατανόητη(;) τακτική; Οι ενεργοί πολίτες της Άρτας δεν θα επιτρέψουν σε καμία και κανέναν, για οποιονδήποτε λόγο, να υπονομεύσουν την μεγάλη αυτή κατάκτηση της τοπικής μας κοινωνίας.

Ξεκάθαρες θέσεις από όλες και όλους για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου μας με σαφή ανάληψη της πολιτικής ευθύνης και του πολιτικού κόστους, που προκύπτει από αυτές, απαιτούν οι Αρτινοί και οι Αρτινές. Όχι υπεκφυγές πίσω από γενικόλογες εκκλήσεις περί “Δημοκρατίας” και “φωνής των πολιτών”. Γιατί και τα δημοψηφίσματα, αλλά και οι ψηφοφορίες στα θεσμικά όργανα γίνονται επί καθαρών, συγκεκριμένων θέσεων, αρχών και τοποθετήσεων είτε πρόκειται για το Κάστρο είτε πρόκειται για τις Εξορύξεις.

Η Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή και η επικεφαλής της Λίτσα Κιτσαντά δεσμεύονται ότι θα επιδιώξουν να μην κρυφτεί η ουσία της προεκλογικής μάχης πίσω από στημένες αντιπαραθέσεις, φλύαρες φανφάρες “περισπούδαστων” δελτίων τύπου, ιλουστρασιόν πανάκριβα φυλλάδια, δαπανηρές προεκλογικές καμπάνιες. Θα αναδεικνύουν τα πραγματικά προβλήματα, τις πραγματικές διαχωριστικές  γραμμές, τα πραγματικά διλήμματα, τις πραγματικές συμπτώσεις και συναινέσεις.






ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top