LINK A : https://apply.workable.com/j/247F7D2C05

LINK B: https://apply.workable.com/j/24567C25E0

---------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Με κλικ στο μπάνερ ή ΕΔΩ, δείτε τα δρομολόγια και πληροφορίες για το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ 'Αρτας

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δήλωση του Προέδρου του Ιατρικού  Συλλόγου Άρτας για την αναβολή την εκδήλωσης κοπής της πίτας 2020 που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο το βράδυ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 :

«Ύστερα από μεγάλο προβληματισμό και με επίγνωση του μηνύματος που πρέπει ως γιατροί να εκπέμψουμε σε αυτή τη δυστοπική συγκυρία  αποφασίσαμε να αναβάλλουμε την ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο το βράδυ.
Η απόφασή μας αυτή - προφανώς συλλογική και ομόφωνη - επιθυμούμε να σηματοδοτήσει τη στάση και τη θέση όλης της κοινωνίας που εμβρόντητη ακούει, βλέπει και διαβάζει  τις εξελίξεις αναφορικά με τον κοροναϊό (covid 19).
Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν συνιστά ένδειξη μελλοντικών αρνητικών εξελίξεων. Αποτελεί ,όμως, σήμα πειθαρχίας και συμμόρφωσης με τις οδηγίες των επιτετραμμένων  επιστημονικών  φορέων της πατρίδας μας,  μέλη των οποίων άλλωστε είμαστε και εμείς.
Η αναβολή είναι μια υπεύθυνη πράξη που επιδιώκουμε να αφυπνίσει όλους όσοι δεν αντιλαμβάνονται την αξία και τη σημασία της πρόληψης έναντι της θεραπείας.
Τα μέτρα -προληπτικά μέτρα- δεν λαμβάνονται για να αποτραπεί η υποτιθέμενη βαριά εξέλιξη της υγείας όσων έχουν προσβληθεί,  αλλά έχουν στόχο αφενός τη σηματοδότηση και αφετέρου την περιχαράκωση έναντι του ιού που βρίσκεται γύρω μας.
Με κάθε τρόπο και ενέργεια και με διαρκή υπεύθυνη ενημέρωση, είτε δια σχετικών εκδηλώσεων - όπως αυτή που έγινε την Τετάρτη στο βράδυ στο αμφιθέατρο του Εμπορικού Συλλόγου - είτε δια αλλεπάλληλων δηλώσεων και συνεντεύξεων στα Μέσα Ενημέρωσης, επιδιώκουμε ως Ιατρικός Σύλλογος να ορθώσουμε τείχη γνώσης και ψυχραιμίας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Και πρακτικά αυτό σημαίνει απομόνωση και περιορισμό του ιού μέχρι να εξαλειφθεί. Αυτός είναι ο στόχος μας και  με αυτό το πνεύμα λάβαμε την απόφαση της αναβολής της εκδήλωσης.
Δυστυχώς, για κάποιο διάστημα αγαπημένες καθημερινές συνήθειες  η και αυθόρμητες ατομικές συμπεριφορές θα πρέπει να εναρμονιστούν με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ελπίζουμε και ως επιστημονική κοινότητα εργαζόμαστε πυρετωδώς και αόκνως, αφενός για την αναχαίτιση της νόσου, αφετέρου δε για την εξάλειψη είτε με την ιατρική πρακτική είτε με την ερευνητική προσπάθεια.
Επαναλαμβάνω - αυτό που ανέφερα και στην ενημερωτική εκδήλωση της Τετάρτης - ότι είναι θέμα χρόνου η συντριπτική απάντηση της επιστήμης στη νέα επιδημία. Όπως συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν με ανάλογες ή και πολύ πιο επικίνδυνες επιδημίες-πανδημίες θα γίνει και τώρα.   Θα βρεθεί και το φάρμακο και το εμβόλιο που θα μας απαλλάξει από το φόβο και θα μας ξαναδώσει τις καθημερινές συνήθεις και τις ατομικές συμπεριφορές μας.

                                       

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top