LINK A : https://apply.workable.com/j/247F7D2C05

LINK B: https://apply.workable.com/j/24567C25E0

---------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Με κλικ στο μπάνερ ή ΕΔΩ, δείτε τα δρομολόγια και πληροφορίες για το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ 'Αρτας

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 



Ο πρώην βουλευτής Άρτας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δήλωσε τα εξής:

Η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη για μια μεγάλη επένδυση στη δημόσια παιδεία, για να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Η προχειρότητα και οι καθυστερήσεις γεμίζουν με φόβο και ανησυχία την εκπαιδευτική κοινότητα, αφού η σχολική χρονιά ξεκινά χωρίς μέτρα για τη φυσική αραίωση των μαθητών, με παγωμένες τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και ακαθόριστα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Μετά από έξι μήνες υγειονομικής κρίσης, η κυβέρνηση είχε απεριόριστο χρόνο το καλοκαίρι να ετοιμαστεί για το άνοιγμα των σχολείων. Να βρει αίθουσες για να μειώσει τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα, να προσλάβει εκπαιδευτικούς, να εξασφαλίσει την καθαριότητα των σχολείων, να εξασφαλίσει μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς, να εκπαιδεύσει τους εκπαιδευτικούς για τις ιδιαίτερες συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν.
Εν μέσω πανδημίας θα είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα αυξήσει τους μαθητές ανά τμήμα.
Ακόμα και οι πολυδιαφημισμένες μάσκες καθυστέρησαν να φτάσουν, με αποτέλεσμα να τρέχουν πανικόβλητοι οι αυτοδιοικητικοί να τις μοιράσουν στις τάξεις.
Η εκπαιδευτική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την παντελή έλλειψη καθαριστριών κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων. Το προσωπικό καθαριότητας που προσλαμβάνεται την τελευταία στιγμή είναι λιγότερο σε αριθμό και με πολύ λιγότερες ώρες διαθέσιμες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ οι ανάγκες λόγω πανδημίας είναι πολλαπλάσιες.
Τους καλούμε έστω και τώρα να ακούσουν τη φωνή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών και να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για όλες και όλους.
Δυστυχώς αυτοί που θα κληθούν αντιμετωπίσουν την κατάσταση  είναι τα παιδιά, οι δάσκαλοι και οι γονείς, που θα δίνουν το καθημερινό αγώνα για τη μόρφωση και την αξιοπρέπεια σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Ας κάνουμε όλοι μας το καλύτερο που μπορούμε. Με αλληλεγγύη να βγούμε όρθιοι και από αυτή την κρίση. Ας εκπέμψουμε με αφορμή τις σημερινές δυσκολίες ένα ισχυρό μήνυμα για τη στήριξη της δημόσιας παιδείας.
Εύχομαι καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top