«Πριν από 25 χρόνια, ένας μικρός δήμος της Περιφέρειας, ο Δήμος Αρταίων, επέβαλε στη ΔΕΗ, την υπογειοποίηση των καλωδίων της.

Ήταν ο πρώτος δήμος της χώρας που προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, σε αντίθεση με πολλούς άλλους, πολύ μεγαλύτερους και κυρίως από τα Βόρεια Προάστια της Αττικής, που ακόμα και σήμερα δεν έχουν κατανοήσει αυτό το πρόβλημα. Παράδειγμα προς μίμηση λοιπόν ο Δήμος Αρταίων, αλλά λίγοι ήταν εκείνοι που στη συνέχεια τον ακολούθησαν…».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στην ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ και ειπώθηκαν σήμερα 18-2-2021, στην τηλεοπτική εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» στον ΣΚΑΪ, με αφορμή τις πρόσφατες ζημιές που προκάλεσαν οι πτώσεις δένδρων σε εναέρια καλώδια της ΔΕΗ, από τις πολλές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.
Πράγματι ο Δήμος Αρταίων ήταν πρωτοπόρος, σε αυτόν τον τομέα, με τον τότε δήμαρχο ΚΩΣΤΑ ΒΑΓΙΑ.
Ο συντάκτης αυτού του κειμένου, ως ειδικός συνεργάτης του αείμνηστου δημάρχου, ήταν και ο συντάκτης της σχετικής επιστολής προς τη Δ.Ε.Η. και τον ΟΤΕ, για την υπογειοποίηση των καλωδίων τους.
Μιας επιστολής - «διαταγής» προς τους εν λόγω οργανισμούς, προς άμεση υλοποίηση της υπογειοποίησης και με μικρά χρονικά περιθώρια, λόγω των έργων αποχέτευσης που γινόντουσαν εκείνη την περίοδο στην πόλη μας.
«…Το ράβε – ξήλωνε, στους δρόμους της Άρτας, τελειώνει…». Κατέληγε εκείνη η επιστολή.
Όμως ο Δήμος Αρταίων ήταν και από τους πρώτους τρεις δήμους της χώρας που ίδρυσε Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, ήταν από τους πρώτους δέκα που κατασκεύασε εργοστάσιο Βιολογικού Καθαρισμού και αποτελεσματικό Δίκτυο Αποχέτευσης, που αναβάθμισε την ποιότητα των κατοίκων, που προστάτεψε το Περιβάλλον και έβαλε τέρμα στα πλημμυρικά φαινόμενα που κάθε χρόνο προκαλούσαν ζημιές σε καταστήματα και κατοικίες της πόλης.

Λ.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top