Αναφορικά με την ανακοίνωση του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αρταίων, ο Δήμος Αρταίων γνωστοποιεί πως όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, όπως αυτές προβλέπονται στην περίπτωση τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Ειδικότερα, οι υπάλληλοι (και όχι ο υπάλληλος όπως εσκεμμένα και παραπλανητικά για μικροπολιτικούς λόγους εμφανίζει η ανακοίνωση των εργαζομένων) στους οποίους υπεβλήθησαν οι ποινές – το ελάχιστο να σημειωθεί των οποίων προβλέπει ο Υπαλληλικός Κώδικας- υπέπεσαν σε:

- ανάρμοστη συμπεριφορά ενώπιον του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας,

- αδικαιολόγητη πολυήμερη απουσία από την εργασία λόγοι οι οποίοι και  αποκρύπτονται από την ανακοίνωση του ΔΣ του Σωματείου. Οι ποινές επεβλήθησαν ως όφειλαν και όπως ορίζονται από τον Υπαλληλικό κώδικα ύστερα από αναφορές των ανώτερων τους. 

Αρμόδιοι για το εάν τηρούν το ωράριο τους, εάν απουσιάζουν εν ώρα εργασίας χωρίς λόγο, εάν εκτελούν σωστά τα καθήκοντα τους, και εάν συμπεριφέρονται με κόσμιο τρόπο οι υπάλληλοι, είναι οι Προϊστάμενοι, οι Διευθυντές και οι Αντιδήμαρχοι, οπότε αυτοί εισηγήθηκαν και την διαδικασία που ακολουθήθηκε όπως φυσικά προβλέπεται.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Αρταίων ξεκαθαρίζει πως οι ποινές «επιβάλλονται» από την ίδια την συμπεριφορά των εργαζομένων, οι οποίοι οφείλουν να τηρούν τον Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων. Η χυδαιολογία και η «άγραφη» άδεια, δεν περιλαμβάνονται σε αυτόν.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top