Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο καταγγείλαμε την συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής απένατι στους συνδημότες μας..

Λίγες ημέρες πριν το Πάσχα, εκατοντάδες Αρτινοί συμπολίτες μας ήρθαν αντιμέτωπιμοι με το σκληρό πρόσωπο του Δήμου Αρταίων, αφού η δημοτική αρχή προχώρησε σε κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών τους για οφειλές που είχαν προς το Δήμο. Για το θέμα μας ενημέρωσαν επιχειρηματίες της περιοχής μας, οι οποίοι σοκαρισμένοι, λίγες ημέρες πριν τις γιορτές, είδαν άδειους τους τραπεζικούς λογαριασμούς της επιχείρησής τους χωρίς καν να ξέρουν το λόγο!

Ο Δήμος Αρταίων δεν τους έστειλε ειδοποιητήριο πριν την κατάσχεση, ούτε καν τους ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι θα έπρέπε να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους για να αποφευχθεί η κατάσχεση από το λογαριασμό τους. Τίποτα… Απολύτως τίποτα! Καμία ενημέρωση, καμία ειδοποίηση. Mε αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες της περιοχής μας, που εδώ και δύο χρόνια έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία, να βρίσκονται ξαφνικά οικονομικά “ξεκρέμαστοι” ενόψει των εορτών του Πάσχα, χωρίς χρήματα να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους, χωρίς χρήματα να πληρώσουν το ρεύμα τους, χωρίς χρήματα να κάνουν γιορτές με την οικογένειά τους και τα παιδιά τους…

Μιλήσαμε με επιχειρηματίες της Άρτας, οι οποίοι δικαίως δηλώνουν αγανακτισμένοι με τη δημοτική αρχή, που για ακόμη μια φορά έδειξε το σκληρό πρόσωπό της προς τους δημότες. Ως “Δημοτική Αναγέννηση” καταδικάζουμε την κίνηση αυτή προς τους συνδημότες μας, καθώς η πανδημία, η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση έχουν “εξοντώσει” οικονομικά τους πολίτες της χώρας. Και διερωτώμαστε: πού είναι το κοινωνικό πρόσωπο της δημοτικής αρχής; Πού είναι η ευαισθησία προς τις αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας που πλήττονται το τρέχον διάστημα περισσότερο από ποτέ μέσα στα τελευταία χρόνια; Εμείς διαμηνύουμε προς τη δημοτική αρχή ότι σε αυτές τις άκρως δύσκολες συνθήκες διαβίωσης η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει και επιβάλλεται να ενεργεί με τρόπους που να δείχνουν στην πράξη το κοινωνικό της πρόσωπο κι όχι να προχωράει λίγες ημέρες πριν το Πάσχα σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών συμπολιτών μας, αφήνοντας στο έλεος εκατοντάδες Αρτινές οικογένειες, που όπως φαίνεται, “δεν θα κάνουν Πάσχα”!

 

Δημοτική Αναγέννηση

Ταπραντζή Τζένη

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top