Ακάθεκτη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μετά το έγκλημα στα Τέμπη και ενώ ουσιαστικά βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, παρά την κατακραυγή εμμένει να φέρει για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τη δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής για το νερό.

Έχει αποφασίσει να ταχτεί με τα ιδιωτικά συμφέροντα που επιδιώκουν μανιωδώς να κερδοσκοπήσουν επί του κύκλου του νερού και να συγκρουστούν με την ισχυρή, ομόθυμη και με κάθε τρόπο εκφρασμένη θέληση της ελληνικής κοινωνίας να υπερασπίσει το νερό ως κοινωνικό, δημόσιο αγαθό.
Από την πρώτη μέρα που το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ τέθηκε σε διαβούλευση αλλά και στη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Ένωση ΔΕΥΑ, Δήμοι, σωματεία εργαζομένων ΔΕΥΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ) αλλά και η επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, το Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος, η Περιφέρεια Αττικής, πολιτικά κόμματα, αυτοδιοικητικές κινήσεις και παρατάξεις, συνδικαλιστικά όργανα, δεκάδες επιστήμονες και χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα εξέφρασαν την αντίθεσή τους και ζήτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.
Παρόλα αυτά η κυβερνητική πλειοψηφία των 156 βουλευτών της ΝΔ στο Κοινοβούλιο της χώρας προχωράει, όσες μέρες τις απομένουν ακόμη, να ολοκληρώσει το «έργο» της, μια περίοδο μάλιστα που η ιδεοληψία της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων αγαθών έχει χρεοκοπήσει στην συνείδηση του λαού. Ειδικά η ιδιωτικοποίηση του νερού έχει χρεοκοπήσει ηθικά, πολιτικά, ιδεολογικά αλλά και δικαστικά με τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ.
H εμμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ένα νομοσχέδιο που «ετοιμάζει» την αγορά νερού είναι αντίθετη με το Σύνταγμα και τις αποφάσεις του ΣτΕ, σύμφωνα με τις οποίες στον τομέα της υδροδότησης της χώρας δεν νοείται ούτε η ύπαρξη αγοράς, ούτε η δραστηριοποίηση κερδοσκοπικών επιχειρήσεων, ώστε να απαιτείται η ρύθμισή τους από Ανεξάρτητη Αρχή.
Και όμως η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΥΠΕΝ στις 13/3 μετά την συνάντηση του κ. Σκρέκα με τους προέδρους της ΚΕΔΕ και της Ένωσης των ΔΕΥΑ αναφέρει ξεκάθαρα ότι: «προσδιορίστηκαν οι συμβάσεις παραχώρησης υπηρεσιών ύδατος την ορθή εφαρμογή των οποίων έχει η Αρχή, αφορούν μόνον τις εταιρείες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ»
ΟΧΙ στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση του νερού
Το Νερό είναι η ΖΩΗ η ίδια!

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top