Την πρόθεσή της να είναι υποψήφια Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η κα Ερασμία Ζαβιτσάνου.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί συμπατριώτες και αγαπητές συμπατριώτισσες

Μετά από πολλή σκέψη και αναλογιζόμενη το βάρος της ευθύνης  που επωμίζομαι, αποφάσισα  να θέσω υποψηφιότητα  στις  αυτοδιοικητικές εκλογές, της 8ης Οκτωβρίου του 2023, ως επικεφαλής συνδυασμού στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων.
Ονομάζομαι Ερασμία Ζαβιτσάνου του Νικολάου, είμαι συνταξιούχος Εκπαιδευτικός και νυν Πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Τζουμέρκων (Ι.Λ.Ε.Τ.).
Γεννήθηκα το 1963 στην Άρτα, μεγάλωσα και έζησα στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας μέχρι την  αποφοίτησή μου από το Λύκειο το 1981. Γνώρισα τα Τζουμέρκα και δέθηκα μαζί τους όταν παντρεύτηκα το 1987 τον Βασίλειο Κούρτη, υπάλληλο των ΕΛΤΑ από το Βουργαρέλι της Άρτα όπου έζησα, εργάστηκα και έκανα τρία παιδιά. Υπηρεσιακές και οικογενειακές υποχρεώσεις μας έφεραν στα Ιωάννινα όπου υπηρέτησα την εκπαίδευση κυρίως από θέσεις ευθύνης.Σήμερα ζω ξανά στο Βουργαρέλι από όπου ουσιαστικά δεν «έφυγα» ποτέ.
Είμαι πτυχιούχος  της Χαροκοπείου Ανωτάτης Σχολής Οικιακής Οικονομίας και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ως ένθερμος υποστηρικτής της Δια Βίου Μάθησηςέγινα κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του ΕΑΠ, στις Επιστήμες της Αγωγής και ειδικότερα στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδωνκαι σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη οι μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων.
Υπηρέτησα ως εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και κυρίως σε θέσεις ευθύνης όπως: Διευθύντρια στο Γυμνάσιο Βουργαρελίου Άρτας, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων στη ΔιεύθυνσηΔ.Ε. Ιωαννίνων,Προϊσταμένη στο 2ο Γραφείο Δ.Ε. Ιωαννίνων, Διευθύντρια στο ιστορικότερο σχολείο της χώρας το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και τέλος Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δ.Ε. Ιωαννίνων από όπου και αφυπηρέτησα το 2015.
Κίνητρο γιατην απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για Δήμαρχοςαποτελεί η φιλοδοξία προσφοράς στην πατρίδα της "καρδιάς"μου, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους και άφθαρτους συνοδοιπόρους  με όραμα για το μέλλον του τόπουμας να συμμετέχουν στην αναγέννησή του,αποσκοπώνταςστηβιώσιμη ανάπτυξη όλων των τομέων παραγωγής της περιοχής. Οι αξίες που ασπάζομαι και υπηρετώ είναι ο σεβασμός στον τόπο, τους ανθρώπουςκαι τους θεσμούς, η δικαιοσύνη,η τιμιότητα και η συμμετοχική δημοκρατία.
Ο ανεξάρτητος συνδυασμός μας, «Αναγέννηση Κεντρικών Τζουμέρκων» με κεντρικό σύνθημα τη «Μετάβαση στο μέλλον με όραμα και ευθύνη»έρχεται να υπηρετήσει τον τόπο και τους κατοίκους του, να συγκεράσει το νέο με το παλιό, τις νέες ιδέες και την ορμή της νεότητας με τις εμπειρίες και τηνυποστήριξη των μεγαλύτερων. Οι συνδημότες μας που θα στελεχώσουν και θα πλαισιώσουν αυτή τη δημοτική παράταξη θα έχουν ως βασικό κίνητρο την πραγματική και ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο και την ακλόνητη επιθυμία τους να συμβάλλουν στην αναγέννηση και την ανάπτυξή του.
Στόχος μας είναι η συνένωση  όλων των δυνάμεων για την ανάδειξη και την προκοπή του τόπου μας  με συλλογική δράση, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.
Σε αυτόν τον αγώνα σας θέλουμε δίπλα μας».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top