«Είμαι ο Δημήτρης Μπόσμος και στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ζητώ την ψήφο σας, ώστε να σας εκπροσωπώ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, για μια Άρτα Υπεύθυνα Μαζί! Αγαπώ τον τόπο μου και είμαι περήφανος για την καταγωγή μου!

Πιστεύω ότι η Άρτα μας έχει πολλά να προσφέρει στα παιδιά της, γι’ αυτό και επέλεξα μετά τις σπουδές μου να ζήσω εδώ με την οικογένειά μου κι όχι σε κάποια μεγαλούπολη, παρόλο που έζησα από κοντά τις αναπτυγμένες πόλεις του εξωτερικού. Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά και Marketing & Management στο Tampere University της Φινλανδίας. Ωστόσο, η πόλη μας μοιάζει ακόμη ως ένα ακατέργαστο διαμάντι, που όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε, να συνεργαστούμε, να διεκδικήσουμε, ώστε να την κάνουμε να αποκαλύψει την αληθινή ομορφιά που κρύβει μέσα της και να λάμψει στο πανελλήνιο!

Από νεαρή ηλικία ασχολούμαι με τα κοινά και διατέλεσα Αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρταίων το 2014.

Ασχολούμαι χρόνια με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, παίρνοντας δύναμη από το πάθος που έχω για τη μουσική και τον πολιτισμό γενικότερα. Η αγάπη μου για τα πολιτιστικά και μουσικά δρώμενα είναι εμφανής, έχοντας διοργανώσει πληθώρα μουσικών εκδηλώσεων στην πόλη μας, όπως το Rocking Arta Music Festival, το οποίο διοργανώσαμε με το σύλλογο Metal thunder για τρεις συνεχόμενες χρονιές, καθώς και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσα όσο ήμουν Αντιπρόεδρος στο Τοπικό Συμβούλιο.
Είμαι υποψήφιος με το συνδυασμό του Χριστόφορου Σιαφάκα, διότι στο πρόσωπό του βλέπω έναν άνθρωπο με βαθιά αγάπη για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, έναν άνθρωπο που έχει αξίες, αρχές και αγαπάει ειλικρινά τον τόπο του. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά με έμαθε να διακρίνω τους ανθρώπους που είναι ανοιχτοί σε προτάσεις και ιδέες πάνω στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, και ο Χριστόφορος Σιαφάκας είναι ένας από αυτούς. Ο ίδιος έχει ευήκοα ώτα για κάθε πολιτιστική πρόταση, που έχει σχέση με τη μουσική και το θέατρο, κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που συμπορεύομαι μαζί του.

Η μουσική και ο πολιτισμός ενώνουν τους λαούς, τις χώρες, πόσο μάλλον ενώνουν τις πόλεις της ίδιας χώρας! Ειδικά στην Ελλάδα με τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις, ως λαός οφείλουμε να αναδεικνύουμε κάθε κοινό στοιχείο που μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον! Προβάλλοντας τη μουσική του τόπου μας, της Άρτας, της Ηπείρου, καλούμε τους πολίτες άλλων πόλεων να ενωθούν μαζί μας σε αυτό το ταξίδι προαγωγής του μουσικού πολιτισμού και να ανοίξουμε όλοι μαζί νέους δρόμους προς την εξέλιξη και την ανάπτυξη της πόλης μας, με παράλληλη ανάπτυξη του τουρισμού. Μέσα από τη μουσική λοιπόν ανοίγουμε δίαυλο επικοινωνίας με τις άλλες πόλεις , τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, και διευρύνουμε τους πολιτιστικούς ορίζοντές μας!

Στόχος μας είναι η προώθηση, η μελέτη και η ανάπτυξη των τεχνών στον τόπο μας με τέτοιο τρόπο, ώστε όχι μόνο να καρποφορεί ένα άριστο αποτέλεσμα, αλλά και κατά τη διάρκεια της δράσης και της παρουσίασή της, οι συμμετέχοντες σε κάθε στάδιο αυτής να αισθάνονται ευχαριστημένοι και να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή ενασχόλησής τους με τις Τέχνες. Η αγάπη για τη μουσική και τις τέχνες δεν είναι πάντα έμφυτη, αλλά συνήθως καλλιεργείται… Οπότε, μέλημα ενός αναπτυγμένου Δήμου είναι, μεταξύ άλλων, η καλλιέργεια της αγάπης για τις Τέχνες, που θα συμβάλει στη διάδοσή τους και στην πολιτιστική ανάπτυξη αυτού του Δήμου.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ως Δήμος Αρταίων πρέπει να επιδιώξουμε τολμηρότερη στήριξη της Τέχνης και του Πολιτισμού, αφού η τέχνη κι ο πολιτισμός πρέπει να θεωρούνται βασικά αγαθά κι όχι πολυτέλεια στην εύρυθμη λειτουργία της καθημερινότητάς μας! Οφείλουμε, έχοντας χρέος απέναντι στις νέες γενιές, να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τομέα της κοινωνίας μας. Μάλιστα, το χρέος μας αυτό το παίρνουμε πολύ σοβαρά ως παράταξη “Άρτα υπεύθυνα Μαζί”, γι’ αυτό και στο πρόγραμμά μας έχουμε εντάξει συγκεκριμένες προτάσεις που θα αναβαθμίσουν σημαντικά το πολιτιστικό επίπεδο της Άρτας. Μάλιστα, θα δημιουργήσουμε έναν ενιαίο φορέα – συντονιστή πολιτιστικών συλλόγων που θα συμμετέχουν δημιουργοί, καλλιτέχνες, πνευματικοί άνθρωποι και πολιτιστικοί φορείς, με σκοπό την αναδιαμόρφωση της πορείας των δράσεων και τη δημιουργία πολιτιστικού ημερολογίου για όλο το χρόνο με θεματικό αφιέρωμα ανά μήνα. Επιπρόσθετα, θα ενισχύσουμε το ρόλο του Δημοτικού μας Ωδείου και θα διοργανώνουμε κάθε χρόνο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου, Μαθητικό Φεστιβάλ Μουσικής, θεάτρου και χορού. Στόχος μας είναι η Άρτα να αποκτήσει τη δική της πολιτιστική Ταυτότητα, προσεγγίζοντας ολιστικά όλους τους παράγοντες που σχετίζονται με την εξωστρέφεια, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων.

Είμαστε όλοι εδώ ενωμένοι για μια Άρτα Υπεύθυνα Μαζί! Γιατί η διαμόρφωση του μέλλοντος βρίσκεται στα χέρια μας, αλλά και στα χέρια σας… Κάθε ψήφος σας είναι η πένα με την οποία θα γραφτεί το μέλλον όλων μας. Ας μεταμορφώσουμε λοιπόν τη λευκή σελίδα του αύριο σε μια σελίδα γεμάτη μουσική, τέχνες και πολιτισμό!»

Δημήτρης Μπόσμος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Αρταίων
με την παράταξη “Άρτα υπεύθυνα Μαζί”
με επικεφαλής τον Χριστόφορο Σιαφάκα

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top