Με μια μακροσκελή και άκρως προσβλητική ανακοίνωση, ο δήμαρχος Νικολάου Σκουφά αποφάσισε να εμφανιστεί ως ένας άλλος αυτόκλητος σερίφης της περιοχής μας, υιοθετώντας παρωχημένες πολιτικές πρακτικές που η κοινωνία μας έχει αφήσει πίσω της αρκετές δεκαετίες τώρα.

Ευρισκόμενος σε πρωτόγνωρο παροξυσμό, όχι μόνον εξαπέλυσε λασπολογίες προς το πρόσωπό μου, ως Δημάρχου Αρταίων, αλλά και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το Σύνδεσμο Ύδρευσης της περασμένης Παρασκευής, 23.02.2024, έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει ανερυθρίαστα και να απειλήσει και μέλη του Συνδέσμου. Οι πράξεις αυτές δεν συνάδουν με τις δηλώσεις του δημάρχου Νικ. Σκουφά περί ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο! Τόσος ζήλος και καημός για μία άμισθη προεδρία, που μάλιστα δεν τον απασχολεί και ιδιαίτερα, όπως ο ίδιος διατείνεται σε όλους τους τόνους, δημιουργεί εύλογες απορίες…  
Ως «επαγγελματίας της πολιτικής για 37 χρόνια», -όπως ο ίδιος αναφέρει- θα όφειλε να γνωρίζει ότι η πολιτική διέπεται από ηθικούς κανόνες και όρια σε συμπεριφορές, που καταδεικνύουν την ύπαρξη αλληλοσεβασμού, αυτοσεβασμού, αλλά και σεβασμού του θεσμού της πολιτικής. Πολιτικό ήθος πρώτα απ’ όλα σημαίνει πολιτική ευπρέπεια και πολιτική αρετή και όχι δημαγωγία, όχι ρητορική χωρίς επιχειρήματα, όχι λασπολογία, όχι χυδαιολογίες και αντεγκλήσεις που προσβάλλουν.  
Επίσης, ο δήμαρχος Νικ. Σκουφά οφείλει να γνωρίζει πως είναι λάθος να συγχέει  στην ίδια ανακοίνωση τη διοίκηση του Συνδέσμου Ύδρευσης με αυτή της Π.Ε.Δ., καθώς πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές εκλογικές διαδικασίες, που επ’ ουδενί δεν συγχέονται ούτε συσχετίζονται. Αυτή η συμπεριφορά  αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας  την αγωνία του να δικαιολογήσει τη δική του στάση στις εκλογές της ΠΕΔ, όπου και ήλπιζε να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο, προτάσσοντας τις προσωπικές του φιλοδοξίες.  
Προς ενημέρωση όλων των πολιτών, σε  ό,τι αφορά στον σύνδεσμο ύδρευσης ο δήμος Αρταίων κατείχε τις 4 θέσεις του Δ.Σ. και ο Δήμος Νικολάου Σκουφά τη 1 θέση. Είναι πρόδηλο και ευνόητο βάσει των εκλογικών συσχετισμών ότι η θέση του προέδρου θα καταληφθεί από εκπρόσωπο του δήμου Αρταίων. Περαιτέρω δε, στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού και επιδιωκόμενης αγαστής συνεργασίας, προτάθηκε στον κ. Παπασιώζο -κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας- η διοίκηση του συνδέσμου ύδρευσης για ένα χρόνο από τα συνολικά πέντε, που είναι η θητεία. Εάν ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου θα ήταν όλα καλώς καμωμένα, αλλά τώρα που δεν είναι ενοχλήθηκε και απειλεί ότι θα αποκαλύψει ατασθαλίες που ο ίδιος γνωρίζει; Η προσπάθειά του να αναδειχθεί με το έτσι θέλω σε «ηγέτη» του Συνδέσμου, αποδεικνύει ότι σκοπός του δεν είναι το κοινό καλό, αλλά αποκαλύπτει την προσωπική του ματαιοδοξία.
Απαντώ, λοιπόν, στον κ. Παπασιώζο το εξής:
Στο πρώτο Συμβούλιο του Συνδέσμου, θα ορίσουμε ορκωτό λογιστή και νομικό σύμβουλο για τον ενδελεχή έλεγχο της διαχείρισης όλων των προηγούμενων ετών. Τον καλώ να καταθέσει εντός της εβδομάδος όλα τα στοιχεία που δηλώνει ότι έχει συλλέξει και τα οποία αποδεικνύουν την κακοδιαχείριση και επισύρουν εισαγγελική παρέμβαση. Σε αντίθετη περίπτωση, εφόσον δεν προσκομισθούν τα εν λόγω στοιχεία, που αποδεικνύουν κακοδιαχείριση και ατασθαλίες, όλη η συμπεριφορά και οι καταγγελίες δεν θα είναι τίποτα άλλο από κοινές συκοφαντίες και εκβιασμούς. Σε μία τέτοια περίπτωση προσωπικά επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμη ενέργεια.
Τέλος, είναι χρέος μου να αγωνίζομαι για το καλό των Αρτινών δημοτών. Γι΄ αυτό δεσμεύτηκα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Η πρώτη μου προτεραιότητα είναι τα συμφέροντα της πόλης μας και των δημοτών. Η Άρτα θα αλλάξει όσο και εάν προσπαθούν για το αντίθετο διάφοροι πολιτικοί ινστρούκτορες και φωστήρες, αλλά και όσοι τους πατρονάρουν ή τους υποστηρίζουν.
Έχουμε χρέος απέναντι στην αλήθεια και θα πορευτούμε με γνώμονα τη διαφάνεια, τη συνέπεια, τη συνεργασία και την αφοσίωση για το καλό του Δήμου μας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top