Με επίκαιρη ερώτησή του στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο Γιώργος Στύλιος έθεσε το ζήτημα κατασκευής ενός νέου δικτύου ύδρευσης που θα καλύπτει τις ανάγκες του νομού της Άρτας αλλά και των όμορων νομών της Πρέβεζας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Λευκάδας.

Ο Βουλευτής Άρτας της ΝΔ, σημείωσε πως η οικιστική ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων καθώς και η ολοκλήρωση υποδομών που αύξησαν τον αριθμό των επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή, άλλαξαν τον χάρτη των αναγκών ύδρευση στην περιοχή.
Ο κ. Στύλιος υπογράμμισε την ανάγκη ενός νέου δικτύου που θα καλύπτει τις νέες αλλά και τις μελλοντικές απαιτήσεις ύδρευσης στην περιοχή. Σημείωσε δε πως στο προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας με τίτλο «380+ έργα Υποδομής για την Ήπειρο του 2030» προβλεπόταν η κατασκευή νέου δικτύου μεταφοράς πόσιμου νερού που θα ξεκινά από τις πηγές Αγίου Γεωργίου Λούρου και θα φτάνει μέχρι και την Λευκάδα. Απευθυνόμενος μάλιστα στον Υπουργό ρώτησε αν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του εν λόγω έργου και, αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η δημοπράτησή του.
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αφού ευχαρίστησε τον κ. Στύλιο για την ερώτησή του, δήλωσε πως το έργο προχωρά και πως σύντομα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του. Παίρνοντας τον λόγο για δεύτερη φορά ο Βουλευτής Άρτας δήλωσε την ικανοποίησή του όσων και των πολιτών της Άρτας και όλης της Ηπείρου για την απάντηση του Υπουργού. Συμπλήρωσε δε πως πλέον μιλάμε:για ένα έργο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμό. Ένα έργο που αποδεικνύει πως το πολιτικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας, «το είπαμε το κάναμε», γίνεται πράξη».
Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του επεσήμανε πως το νέο δίκτυο ύδρευσης, είναι ένα έργο διαπεριφερειακό. Τόνισε μάλιστα πως έργα αυτού του είδους, που διασυνδέουν τους νομούς, οδηγούν σε ένα περισσότερο διαφοροποιημένο και πιο ισχυρό μοντέλο ανάπτυξης. Κάλεσε δε ναληφθεί αυτό το γεγονός υπόψιν στον μελλοντικό σχεδιασμό έργων του Υπουργείου. Συμπληρώνοντας πως ο ίδιος δεσμεύεται απέναντι στους πολίτες, τους Αρτινούς και τους Ηπειρώτες, να εργαστεί για να αναδείξει -μέσα στα πλαίσια τους κοινοβουλευτικού- ελέγχου τέτοιας σημασίας παρεμβάσεις και έργα.
Το νέο δίκτυο ύδρευσης στον Νομό της Άρτας θα καλύπτει τους Δήμους Αρταίων και Ν. Σκουφά και συγκεκριμένα θα εξυπηρετεί τις παρακάτω Δημοτικές Ενότητες:
Στον Δήμο Αρταίων:  Δ.Ε. Άρτας (δηλαδή την πόλη της Άρτας), Δ.Ε. Αμβρακικού, Δ.Ε. Βλαχερνών, Δ.Ε. Φιλοθέης (πλην Αγ. Σπυρίδωνα), Δ.Ε. Ξηροβουνίου, Τ.Κ. Αγ. Σπυρίδωνα-Τ.Κ. Νέας Κερασούντας.
Στον Δήμο Ν. Σκουφά: το σύνολο του Δήμου.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLACK HEART PROCCESSION , τους ELEPHANT και τους διοργανωτές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top