10 έργα του Αρτινού ζωγράφου, Απόστολου Τσιρογιάννη, θα κοσμούν τις αίθουσές της

Ο Δήμος Αρταίων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την αγορά 10 πινάκων ζωγραφικής του καταξιωμένου Αρτινού ζωγράφου, Απόστολου Τσιρογιάννη. Οι πίνακες του καλλιτέχνη απεικονίζουν με μοναδικό τρόπο τις γραφικές γειτονιές της Άρτας και συγκεκριμένα την περιοχή των Ταμπακιάδων.
Η αγορά των πινάκων θα πραγματοποιηθεί  και χάρη στην ευγενική προσφορά μέρους του ποσού από τη Βουλή των Ελλήνων, κατόπιν ενεργειών του βουλευτή Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Στύλιου. Ο Δήμος Αρταίων εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον κ. Στύλιο για την αμέριστη υποστήριξή του, καθώς και στη Βουλή των Ελλήνων για τη γενναιόδωρη συνεισφορά της.
Ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας αναφέρει: "Ευχαριστούμε θερμά τον βουλευτή, Γιώργο Στύλιο, και τη Βουλή των Ελλήνων για την πολύτιμη βοήθειά τους. Οι πίνακες του Απόστολου Τσιρογιάννη αποτελούν πολύτιμα κομμάτια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και είμαστε περήφανοι που μπορούμε να τους εκθέσουμε στον τόπο μας. Η τέχνη του κ. Τσιρογιάννη δεν είναι μόνο ένας φόρος τιμής στην Άρτα και στις γειτονιές της, αλλά και μια υπενθύμιση της σημασίας της διατήρησης της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού."
Οι πίνακες του Απόστολου Τσιρογιάννη θα κοσμούν την Πινακοθήκη "Γιάννης Μόραλης" του Δήμου Αρταίων, προσφέροντας σε όλους την ευκαιρία να θαυμάσουν και να εμπνευστούν από την τοπική τέχνη. Ο Απόστολος Τσιρογιάννης, μέσα από την τέχνη του, καταφέρνει να αποτυπώσει με ζωντανά χρώματα και εκφραστικότητα τις ομορφιές της Άρτας, αναδεικνύοντας την πολιτιστική της ταυτότητα.  
Ο Δήμος Αρταίων παραμένει προσηλωμένος στην ενίσχυση και προβσολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και συνεχίζει τις προσπάθειές του για τη στήριξη των καλλιτεχνών της περιοχής μας.
Σημείωση: Στις φωτο δείγμα της πολύ καλής δουλειάς του Απόστολου Τσιρογιάννη.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top