Η παράταξη «Αρτινών Συνεργασία», με επιστολή της (που την υπογράφουν οι 9 δημοτικοί της σύμβουλοι), προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων, που κοινοποιείται στον Δήμαρχο και στους επικεφαλής των παρατάξεων, ζητά να πραγματοποιηθείδιευρυμένη συνεδρίαση του ΔΣ, για τα έργα ανάπλασης στο κέντρο της πόλης, ώστε να ληφθούν αποφάσεις, μιας και απασχολούν το σύνολο των εμπόρων και των δημοτών που δραστηριοποιούνται και κατοικούν, στο πεζοδρομημένο κέντρο της Άρτας.

Ποιους ζητά να συμμετέχουν:

Στην διευρυμένη αυτή συνεδρίαση του ΔΣ, η «Αρτινών Συνεργασία» ζητά να συμμετέχουν, εκτός από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΔΚ Αρταίων, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης, ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου και τα μέλη του ΔΣ αυτών,καθώς και έμποροι/καταστηματάρχες/κάτοικοι του κέντρου της πόλης μας.
Επίσης ζητά να κληθούν να παρευρεθούν δια ζώσης και να τοποθετηθούν, τα μέλη της κριτικής επιτροπής αρχιτεκτονικών προσχεδίων, τους μελετητές, τον εργολάβο, τους αρμόδιους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, τους αρμόδιους γεωπόνους της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου,  καθώς και το ΤΕΕ παράρτημα Άρτας και το ΓΕΩΤΕΕ.

Ποιες τροποποιήσεις ζητά να γίνουν:

Η «Αρτινών Συνεργασία» ζητά να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις στο υπό εξέλιξη έργο. Ποιες μπορεί να είναι αυτές, χωρίς να τιναχθεί το έργο στον αέρα; Θα μπορούσε να τροποποιηθεί/αντικατασταθεί ο αστικός εξοπλισμός (ζαρντινιέρες, παγκάκια, καλαθάκια) και να φυτευτεί περισσότερο πράσινο και νέα δέντρα. Επίσης σε μερικά σημεία των πεζοδρόμων (ευρυχώρια κ.α.) και στις πλατείες, θα μπορούσε να τοποθετηθούν μπορντούρες με άλλο σχέδιο και χρώμα.

Επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων:

Η «Αρτινών Συνεργασία» προτείνει για όσες επιχειρήσεις πλήττονται από την κατασκευή των έργων της ανάπλασης, εκτός την απαλλαγή τους από τους λογαριασμούς του νερού́ και από τα δημοτικά́ τέλη, να απαλλαγούν και από τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων, για όλο το διάστημα που το έργο ανάπλασης είναι σε εξέλιξη, καθώς επίσης και να ληφθούν και άλλες αποφάσεις στήριξης των εμπόρων και των επιχειρήσεων του κέντρου της πόλης μας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top