LINK A : https://apply.workable.com/j/247F7D2C05

LINK B: https://apply.workable.com/j/24567C25E0

---------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Με κλικ στο μπάνερ ή ΕΔΩ, δείτε τα δρομολόγια και πληροφορίες για το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ 'Αρτας

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων του Ε.Κ Αθηνά, προκλήθηκε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλήςτων Ελλήνων, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024, στην ειδική συνεδρία με θέμα: «Μεταφορά τεχνολογίας από τα Ερευνητικά Κέντρα στην κοινωνία - Προβλήματα και προοπτικές» και παρέθεσε ομιλία.

Ο καθ. Στύλιος παρουσίασε τις δράσεις του ΙΝ.ΒΙ.Σ, τις ερευνητικές του κατευθύνσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη συνεισφορά του ινστιτούτου στην κοινωνία και στην περιφερειακή ανάπτυξη.Τόνισε ότι το ΙΝ.ΒΙ.Σ. επικεντρώνεται τόσο στη  βασική έρευνα αλλά ταυτόχρονα και στην πειραματική ανάπτυξη, η οποία έχει άμεση εφαρμογή στις βιομηχανίες και στις επιχειρήσεις και γενικότερα σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας και στους περιφερειακούς οργανισμούς και στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Επισήμανε τα επιτεύγματα του ΙΝ.ΒΙ.Σ. στην εξέλιξη των τεχνολογιών της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης, οι οποίες συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανταγωνισμούτης βιομηχανίας και ταυτόχρονα οδηγούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων και οργανισμών και στην ανάπτυξη καινοτομίας.Ανέλυσε τους στρατηγικούς στόχους του Ινστιτούτου, που είναι η παγίωση της ηγετικής του θέση στις ερευνητικές περιοχές δραστηριοποίησής του, η έρευνα και επίτευξη αριστείας, η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας έτσι ώστε η γνώση να μπορεί να μετατρέπεται σε υπηρεσίες και σε προϊόντα προς όφελος της οικονομίας, της περιφερειακής οικονομίας και γενικότερα της κοινωνίας.
Τόνισε πώς βασική επιδίωξη του Ινστιτούτου είναι η αύξηση των χρηματοδοτούμενων έργων έρευνας και ανάπτυξης, η αύξηση των δημοσιεύσεων, του παραγόμενου αποτελέσματος, καινούργιες πατέντες και δημιουργία νέων spinoffεταιριών. Οι μελλοντικοί στόχοι αφορούν την αύξηση της ερευνητικής παραγωγικότητας, της δημόσιας παρουσίας του Ινστιτούτου, τον ηγετικό του ρόλο σε ότι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων βιομηχανιών και την αξιοποίηση ελληνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Καθ. Χρυσόστομος Στύλιος αναφέρθηκε και σε παράγοντες που αποτελούν τροχοπέδη για την ανοδική πορεία του Ινστιτούτου, όπως είναι η μεγάλη γραφειοκρατία και η έλλειψη τακτικής και στοχευμένης χρηματοδότησης.

Στην ενημέρωση της Μόνιμης Επιτροπής συμμετείχαν επίσης οι: Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ),  Νικόλαος Ευθυμιάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας Thess INTEC, Γεώργιος Μπρούφας, Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) και Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Αγροοικολογίας και Ψηφιακής Γεωργίας του ΔΠΘ.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top