Σε όλες τις περιπτώσεις οι επιτήδειοι είχαν αναρτήσει αγγελίες σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης
Εφιστάται η προσοχή των πολιτών κατά τις αγορές τους μέσω του διαδικτύου

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας τρεις διαφορετικές περιπτώσεις απάτης με το πρόσχημα πώλησης προϊόντων, για τα οποία οι επιτήδειοι είχαν αναρτήσει αγγελία σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι παθόντες κατέθεσαν χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς για την αγορά τους, χωρίς ωστόσο να τα αποκτήσουν.

Ειδικότερα ταυτοποιήθηκαν:

- Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων:
- Ημεδαπή, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης κατά την οποία ημεδαπός κατέθεσε χρηματικό ποσό (8.500) ευρώ για την αγορά γεωργικού μηχανήματος.
- Ημεδαπή, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης κατά την οποία ημεδαπός κατέθεσε χρηματικό ποσό (1.540) ευρώ για αγορά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας δύο ημεδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεσης απάτης κατή την οποία ημεδαπή, κατέθεσε χρηματικό ποσό (1.500) ευρώ για την αγορά προκάτ – κοντέινερ.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν από τις παραπάνω υπηρεσίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Με αφορμή τα εν λόγω περιστατικά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συμβουλεύει τους πολίτες:

• Να μην πείθονται εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που τους προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δουν πρώτα τα προϊόντα αυτά.
• Να αποφεύγουν την προκαταβολή χρημάτων σε ιδιώτες πωλητές, τους οποίους δε γνωρίζουν, ακόμη και εάν αυτοί αποκαλύπτουν τα προσωπικά τους στοιχεία ή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού.
• Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν εντοπίζουν αγγελίες πώλησης οχημάτων σε δελεαστικές τιμές, ως «ευκαιρία αγοράς».
• Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top