(30-1-2015)

Αθαμάνιο Σίτυ! Η πιο φτωχή και η πιο γερασμένη περιοχή όλης της Ελλάδας, έχει δικό της πρωθυπουργό και 40ρη, τον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ και δικό της βουλευτή και 30άρη, τον ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΡΚΑ!

Κι αν επανέλθει και η βασιλεία στην ευρεία περιοχή των Τζουμέρκων, οι Αθαμανιώτες, μεταξύ αυτών και ο γράφων, είναι οι απευθείας κληρονόμοι του θρόνου του βασιλιά Αθάμα και ο επόμενος βασιλιάς θα είναι… Αθαμανιώτης!

Από μετριοφροσύνη, σκίζουμε!

Βέβαια οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ανέδειξαν και άλλα «αισιόδοξα», για τον τόπο μας, επιτεύγματα της κάλπης.

Όπως το κάστρο της Δεξιάς, η Άρτα, αλώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει και δύο βουλευτές αριστερούς!

Έχει και τον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», σε ρόλο… μέντιουμ! Προέβλεψε και τους τρεις που θα κέρδιζαν τις τρεις έδρες της Άρτας, δύο 24ωρα, πριν από την ώρα της κάλπης!

Και για να ακριβολογούμε, την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, είχαμε κύριο θέμα: «ΠΟΙΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΕ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΙΣ 3 ΕΔΡΕΣ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ», αναφέροντας τα ονόματα των ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΡΚΑ, ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΥΛΙΟΥ και ως τέταρτη πιθανότητα την ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ, εφόσον και αν η Ν.Δ., ήταν πρώτο κόμμα και κέρδιζε τις δύο έδρες της Άρτας.

Πάμε παρακάτω! Είχαμε προβλέψει την τύχη της αψυχολόγητης και ανόητης «μεταγραφής» του ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΒΡΗ, στο ψηφοδέλτιο της Άρτας της Ν.Δ.! Που ήταν «πάτος»!

Είχαμε επισημάνει τις «αδυναμίες» των υπολοίπων του ψηφοδελτίου Άρτας της Ν.Δ. και το ασφαλές προβάδισμα του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΥΛΙΟΥ, έναντι όλων των άλλων, παρά τον πόλεμο που δεχότανε από όλους τους άλλους!

Και δεν επικράτησε απλά, αλλά αύξησε την προσωπική του εκλογική δύναμη κατά 50%, σε σύγκριση με τις εκλογές του 2012! Πήρε 6.200 ψήφους, έναντι 4.000 του 2012!

Και το εξίσου καταπληκτικό και… συμπτωματικό! Πήρε τους διπλάσιους ψήφους, από εκείνους του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΥ (6.200 έναντι 3.100)! Το 2012 είχε πάρει 4.200 έναντι 2.100 του δεύτερου!

Τον οποίο είχαν «ξεγραμμένο» κάποιοι ντόπιοι φωστήρες και τώρα κατάπιαν τη γλώσσα τους!

Είδατε τι «αναγκαίο καλό» ήταν το «μπουγέλωμα» της Δούρου και τους φούσκους που έφαγε η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ από τον Ηλία Κασιδιάρη;

Μόνο με την αναφορά του ονόματός του, διπλασίασε τους ψήφους του ο Γιώργος Στύλιος, με το μπουγέλωμά του, έγινε Περιφερειάρχης Αττικής η Ρένα Δούρου, με τους «φούσκους» του, εκλέχτηκε πρώτη βουλευτής στην Α΄ Αθηνών η Λιάνα Κανέλλη και ο ίδιος πρώτος βουλευτής Β΄  Αθηνών!

Θα μου επιτρέψουν οι φίλοι και αναγνώστες του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», να τους υπενθυμίσουμε την περίπτωση του ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΑΛΛΙΟΥ, ο οποίος πριν 7 χρόνια καταδικάστηκε για κακούργημα (σωματεμπορία κ.λπ.), προφυλακίστηκε από το «τηλεδικαστήριο» της «Ζούγκλας» του ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ και στη συνέχεια, με δικαστική απόφαση φυλακίστηκε στο Σταυράκι. Έκανε έφεση, το κακούργημα έγινε πλημμέλημα και σύντομα θα έρθει και η αθώωσή του!

Μάλιστα ο γράφων είχε προκληθεί από τον «άθλιο» Τριανταφυλλόπουλο, στον «αέρα», μέχρι σημείου να τον αποκαλέσουμε «τρισάθλιο», που δημοσιογραφικά επενδύει σε ανθρώπινα προβλήματα, στο όνομα της τηλεθέασης κι όχι στο όνομα της αλήθειας και της Δικαιοσύνης.

Αυτός λοιπόν ο «τρισάθλιος» και «αδέκαστος» τηλεεισαγγελέας και δικαστής, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, έβγαλε την καταδικαστική «απόφαση» κατά του Θόδωρου Μάλλιου, πριν αποφασίσει η Δικαιοσύνη! Και η Δικαιοσύνη, δυστυχώς, σύρθηκε σε αυτή την «απόφαση» του Τριανταφυλλόπουλου.

Μάλιστα σε εκείνη την εκπομπή του, είχε και «σύμμαχό» του και τον πρώην υφυπουργό και βουλευτή ΧΡΗΣΤΟ ΑΗΔΟΝΗ, τη «γλάστρα» των εκπομπών του, εκείνης της περιόδου.

Επίσης ο γράφων είχε διαβάσει τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων και κανένα από τα «υποτιθέμενα» θύματά του, δεν υποστήριξε ότι τις εκμεταλλεύονταν για ίδιον όφελος. Αντίθετα μάλιστα, λέγανε ότι όποτε μένανε από χρήμα, αυτόν… «μάτωναν»!

Τώρα τι σόι σωματέμπορας μπορεί να είναι κάποιος, που αντί να εισπράττει, να πληρώνει και από πάνω τα «θύματά» του, δεν το καταλαβαίναμε, γιαυτό σε αυτή την περίπτωση ταχθήκαμε στο πλευρό του Θόδωρου Μάλλιου, αλλά είμαστε και ο βασικότερος μάρτυρας υπεράσπισής του, στην πρώτη του δίκη.

Αυτά για την ιστορία!

Και επανερχόμαστε στις προεκλογικές μας… μαντεψιές. Είχαμε προβλέψει ότι ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, πρωταγωνιστής της συγκρότησης του ψηφοδελτίου Άρτας, του νέου κόμματος του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, αλλά και όσοι συμμετείχαν σε αυτό, θα πάθαιναν εκλογικό «στραπάτσο»!

Αλλά δεν φανταζόμασταν ότι ο μέχρι πρόσφατα δήμαρχος Αρταίων, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, θα πάθαινε «τρισδιάστατο στραπάτσο»! Μόλις… 400 ψήφους;

Για εκκλησιαστικός επίτροπος να πήγαινε, θα έπαιρνε περισσότερους!

Διότι μπορεί ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ να ήταν ο «διασπάσας» το ΠΑΣΟΚ, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ είναι του «διασπάσαντος» το ΠΑΣΟΚ, στις βουλευτικές!

Ω… διασπαστές! Τα παθήματά σας, θα σας γίνουν τουλάχιστον μαθήματα;

Θα μου πείτε φίλοι κι αν τους γίνουν… «μαθήματα», σε τι θα τους βοηθήσουν από εδώ και εμπρός;

Λέμε τώρα!

Κι όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματος του Γ. Παπανδρέου, στην Άρτα, συμφωνούμε διαφωνώντας με τον Ν.Α.Σ., της εφημερίδας «ΗΧΩ της Άρτας», που μας λέει ότι όλοι μαζί, πήραν όσους πήρε μόνος του, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ!

Διαφωνούμε με τον Ν.Α.Σ., διότι και η ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, πήρε ψήφους και εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος, όσους πήραν όλοι μαζί, του ψηφοδελτίου Άρτας του Γ. Παπανδρέου και απευθυνόταν κάτω από τους μισούς αρτινούς ψηφοφόρους και με… 150 τουλάχιστον αντιπάλους.

Η ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ δεν ξέρει να κάνει μόνον ωραίες και πεντανόστιμες πίτες, κατά γενική ομολογία όσων τις έχουν δοκιμάσει, αλλά ξέρει και να πολιτεύεται!

Που σημαίνει ότι εκείνοι που δεν ξέρουν να πολιτεύονται, ας ασχοληθούν τουλάχιστον με τις… πίτες!

Τις πίτες που τρώγονται, εννοείτε κι όχι με τις «πίτες» που κατ’ εξακολούθηση κάνουν, στην πολιτική τους ενασχόληση!

Αλλά και το «στραπάτσο», σε αυτές τις εκλογές, του πρώην βουλευτή και πρώην δημάρχου Αρταίων ΠΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ, είναι για το ρεκόρ Γκίνες! Μόνο… 241 ψήφους!!! Ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας να πήγαινε!!!

Ν.Α.Σ., ο αρτινός λαός αποδεικνύεται… σοφός!

Μετεκλογικά παρατράγουδα, είχαμε και στον ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, το υποκατάστημα και μετερίζι της ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ.

Παρατράγουδα που είχαν αφετηρία και αιτία, του άνισου αγώνα που δίνανε οι συνυποψήφιοι της κ. Γεροβασίλη, απέναντί της!

Ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» είχε επισημάνει από πολύ νωρίς, αυτόν τον άνισο αγώνα, καθόσον η κ. Γεροβασίλη, δεν «καπέλωσε» μόνο τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πολιτεύτηκε και σαν σύγχρονος αριστερός «ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ», μη αφήνοντας κανένα περιθώριο, στους συνυποψηφίους της, να αναπτύξουν, έστω και έναν υποτυπώδη προσωπικό τους αγώνα.

Και θα μας ρωτήσετε, γιαυτό φταίει η κ. Γεροβασίλη;

Και βέβαια, όχι! Η κ. Γεροβασίλη έκανε τη δουλειά της, αφού της το επέτρεπαν οι άλλοι!

Εκ των υστέρων «σκούξιμο», κανέναν δεν συγκινεί!

Όταν επί πολλούς μήνες, η Όλγα το έπαιζε επικοινωνιακά, σαν παίχτρια του FAIME STORY και οι «σύντροφοί» της, της «χτύπαγαν παλαμάκια», ποιοι φταίνε; Οι αργυροπελεκάνοι του Αμβρακικού;

Βέβαια τέτοια φαινόμενα δεν είχαμε μόνο στην Άρτα και σε άλλες περιοχές της χώρας, που είχαν «εν ενεργεία» βουλευτές!

Αυτοί ήταν οι… «Ρίτσαρντ Κηρ» των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι οι… Γιάννηδες Τζεβελέκηδες.

Αλλάζουμε σελίδα! Πως σας φάνηκε η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; Η οποία αποφασίστηκε εντός 45 λεπτών της ώρας, από τους αρχηγούς τους, που μόνο για τους τύπους, θα έπρεπε να «εμφανίσουν» επικοινωνιακά και για τους;… χαχόλους τους, μια «πίστωση» χρόνου έστω και 60 λεπτών, να «ερωτηθούν» και τα κομματικά τους όργανα, πριν τους… πανηγυρισμούς τους;

Πως σας φάνηκε αυτό το «θέατρο»;

Μήπως στην περίπτωση, ισχύει το γνωστό: «ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΡΝΗ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ, ΑΛΛΑ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ»;;;

Αλλά και το άλλο, του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ, που πέταξε ένα… «τούβλο», περί σταματημού των αποκρατικοποιήσεων και ήρθε ο «ουρανός σφοντύλι», στο ελληνικό Χρηματιστήριο, τι σας λέει;

Αλλά και τούτο; Οι νέοι υπουργοί της «ριζοσπαστικής και προοδευτικής Αριστεράς», μόλις δούνε μικρόφωνο μπροστά τους, του αλλάζουν τον αδόξαστο, τι σας λέει;

Αδέρφια, μην τρομάζετε, όλα θα πάνε καλά! Από τον άλλο μήνα όλα θα μπούνε στη σειρά τους. Τα «κεφάλια θα μπούνε μέσα», η προσγείωση στην πραγματικότητα, ομαλά ή ανώμαλα, θα επιτευχθεί, οι αβασάνιστες προεκλογικές υποσχέσεις, προς όλους και για όλα, θα μαζευτούν, γιατί… «το Έθνος κινδυνεύει» και οι… κωλοτούμπες της κυβέρνησης, θα γίνουν εθνικό σπορ.

Ενδεχομένως και… Ολυμπιακό άθλημα!!!

Κλείνοντας για σήμερα, καταθέτω την εξής αγωνία μου: Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανατέθηκε στον άνευ μυστακίου, αφράτο και αστακοθρεμένο ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ. Αν οι Τούρκοι το «εκτιμήσουν» αυτό και κάνουν κατά δώθε, αυτοί θα φταίνε;

Γεια σας!

ΛΕ-ΣΤΑΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top