Ουάου!!!

Την «χρυσόσκονη» που πασπάλιζαν μέχρι τώρα τον σούπερμαν υπουργό Οικονομικών ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ (με ένα Ν), νωρίς – νωρίς άρχισαν να την «ξεσκονίζουν», όχι μόνο τα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και οι του ΣΥΡΙΖΑ, από ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, μέχρι και… ΑΥΓΗ!

Προφανώς αντιλήφθηκαν ότι το πολύ λάδι – λάδι, χωρίς… τηγανίτα, είναι… μπαρούφες!

Σε λίγο θα αντιληφθούν και πολλά άλλα, εξίσου… μπαρούφικα, τα οποία και θα οδηγήσουν τον Βαρουφάκη στα… αζήτητα!

Θα μου πείτε, σιγά την πρόβλεψη! Και δίκιο θα έχετε!!!

Από φλουριά Κωνσταντινάτα, δεν πάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Στα… ευρώ δυσκολεύεται!

Όχι αυτοκίνητα στους βουλευτές, μας λέει η λαλίστατη Πρόεδρος της Βουλής ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!

Και μπράβο της, αλλά μέχρι πότε θα ισχύει αυτό το «ΟΧΙ»;

Τα ίδια ακούγαμε και επί των πρώτων ημερών του ΠΑΣΟΚ, το 1981 και μέσα σε λίγους μήνες, οι τότε βουλευτές… γέμισαν προνόμια… βασιλικού αυλάρχη, επί ελληνικής μοναρχίας.

Βέβαια, κατά πως γράφει και η ΗΧΩ της Άρτας, η βουλευτής Άρτας ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, αντιπαρατέθηκε δημόσια με τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «μπορεί οι βουλευτές να παίρνουν 6.000 ευρώ μισθό, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ, το 40% αυτού του ποσού, το δίνουν στο κόμμα»!!!

Δηλαδή τους μένουν μόνο… 3.600!

Να πληρώνουν έξοδα δύο γραφείων, υπαλλήλους γραφείων, έξοδα δημοσίων σχέσεων, συντήρηση δύο σπιτιών, ντύσιμο και πολλά άλλα, ε, δεν είναι και αμοιβή τα 3.600!

Τι να τους κάνουμε; Ας ψωνίζουν στα κινέζικα, ας πίνουν τα φραπόγαλά τους στα Μεταξουργεία και όχι στα Κολωνάκια, ας τρώνε «ξηρά τροφή» κι όχι αστακομακαρονάδες στις Κηφισιές και στις Γλυφάδες και το κυριότερο, ας κάνουν υπομονή. Σε λίγο πάλι δικά τους θα είναι!

Τα προνόμια!

Και ας βουρλίζεται η… Ζωή! Η οποία Ζωή Κωνσταντοπούλου, χάρη και αυτών των προνομίων (των βουλευτικών), περνάει η ίδια… ζωή χαρισάμενη! Ρετιρέ των… εχόντων!!! Και των… κατεχόντων!

Μια «ψεκασμένη» ερώτηση στον Ν.Α,Σ., των «Επισημάνσεων» της εφημερίδας «ΗΧΩ» και με αφορμή τα σχόλια για πρόσφατο δημοσίευμα του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», που υποστήριξε ότι οι ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ και ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ, πρέπει να παραιτηθούν από δημοτικοί σύμβουλοι, αφού δεν ανταποκρίνονται ουσιαστικά στο ρόλο τους.

Μας λέει ο Ν.Α.Σ., μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι οι δύο προαναφερόμενοι «θα μπορούσαν να συμφωνήσουν και στη δημιουργία του εναέριου τρένου, μια πρόταση (του ιδίου), με την προτροπή αναγνωστών του και τη συνδρομή του αρχιτέκτονα ΝΙΚΟΥ ΦΑΚΙΤΣΑ, που είναι μια προέκταση της πρότασης που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο γνωστός τοπικός Σύλλογος, για τρενάκι που θα μεταφέρει τους επισκέπτες στα μνημεία της πόλης»!

Το δικό μας σχόλιο: «Συλλαμβάνουμε τους εαυτούς μας εντελώς αδιάβαστους σε αυτό το θέμα, διακρίνουμε στον Ν.Α.Σ. δημοσιογραφική ασάφεια και αδυνατούμε να εκτιμήσουμε το ισοδύναμο… δημοσιονομικό κόστος, κατά πως συνηθίζει να λέει και ο Σόιμπλε!

Και μια ακόμη «ψεκασμένη» ερώτηση: «Ποιος είναι ο Σύλλογος που κατέθεσε αυτή την ερώτηση;»!

Αν είναι των «Ενεργών Πολιτών», δεν μας πέφτει λόγος!

Εμείς ανήκουμε στους… «ανενεργούς», στους 99,999999%, των αρτινών πολιτών!

Πάντως παλιότερα, ο τότε δήμαρχος Αρταίων ΠΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, πέραν της Γέφυρας της Χιλιετίας(!) (του Νεοχωρίου), είχε περίπου πει ότι: «Μην εκπλαγούν οι αρτινοί, αν κάποιο πρωί, κυκλοφορήσει τραμ στη «Σκουφά»!

Και τότε ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ», αντιπρότεινε: «Γιατί τραμ κι όχι… γόνδολες, μετατρέποντας τη Σκουφά σε κανάλι της Βενετίας;»!

Αλλά και ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΓΙΑΣ ονειρεύονταν τρενάκι στον… Περιφερειακό!

Πολύ – πολύ παλιότερα είχε γίνει «δημόσιος» λόγος και για «τρενάκι»… συμπολιτών μας, από κάποια κοινωνικά αρρωστημένα μυαλουδάκια!

Όχι άλλα τρένα, μας… τρομάζουν!

Και ένα επίκαιρο, ουσιώδες, πετυχημένο και «τοξικό» σχόλιο του Ν.Α.Σ.: «Δηλαδή αυτή τη φορά η «κρίσιμες στιγμές» ήταν αριστερές; Ανούσιες κουβέντες, μετά από κυβιστήσεις… Λοιπόν… αφήστε τις παρόλες… τα είπαν κι άλλοι… κοιτάξτε εκεί πέρα (εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ) μη γίνεται μνημονιακότεροι των μνημονιακών. Μαζέψτε και τους Καμμένους με τα Κούγκια και φροντίστε να κάνετε έστω και ελάχιστα από αυτά που υποσχεθήκατε στους δυστυχείς που ελπίζουν καλύτερες μέρες… τα υπόλοιπα είναι «για τις ρόκες» (μάλλον για τα ξεφλουδίσματα θέλει να πει) που λένε….»!!!

Μωρέ τον Καμμένο να μαζέψουν, γιατί αν κανένα βράδυ «βαρυστομαχιάσει» από τις αστακομακαρονάδες», δεν το έχει σε τίποτε, ως υπουργός Άμυνας, να κηρύξει και τον… πόλεμο στην… Τουρκία!

Και επί του προαναφερόμενου σχολίου του Ν.Α.Σ., ο γράφων μια μόνο προεκλογική υπόσχεση να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα γίνει… Ταλιμπάν τους!

Την υπόσχεση την έδωσε ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Είμαστε με το Κίνημα, δεν έχω, δεν πληρώνω…»!

Η μόνη υπόσχεση που καλύπτει όλους τους έλληνες!

Άντε λοιπόν «συντρόφια»!

Και δεν θέλουμε αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, «έξυπνες» κάρτες για συσσίτια, στέγη και φάρμακα, αύξηση του κατώτατου μισθού, δέκατη τρίτη σύνταξη!

Ας μείνουν τα μνημόνια κι ας έρθουν κι άλλα, ας μείνει και η Τρόικα και ας έρθει και η Περεστρόικα.

Και σας ματαρωτάω «συντρόφια»: «Αν δηλώσω ότι δεν έχω και δεν πληρώνω, όπως μου λέγατε προεκλογικά, δεν θα έχω συνέπειες»;;;

Αλλά το ζητούμενο των ημερών που διανύουμε, είναι άλλο! Μετά πολλών θυσιών, απαλλαχτήκαμε από τα παιδιά της Βοστώνης, τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ και μας προέκυψαν άλλα… παιδιά, εισαγόμενα και αυτά. Τον ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ (και Μπαρουφάκη να τον πείτε, μέσα πέφτετε) από Νιού Γιόρκ και τον… Λαμπαδίτσα από το… Λόνδον!

Ο πρώτος είναι του ευρώ και της αρλουμπολογίας και ο δεύτερος της δραχμής και της… μακακίας!

Από αυτούς ποιος θα μας «σώσει»;

Και το πιο ανησυχητικό! Επί αυτού του θέματος, ούτε η ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ, αποφεύγει να πάρει θέση! Τι να… τυπώσει στον πολύγραφο, αν βέβαια χρειαστεί, ευρώ ή δραχμές;

Κι εσύ…πόμολο, μην ανησυχείς κι άλλο. Θα σε «ξαναφωνάξουν» οι «αγανακτισμένοι», και οι «αυθόρμητοι» του Συντάγματος, για να ξαναβγείς στους δρόμους!

Για το δικό τους «ψωμάκι» ρε γαμώτο κι όχι για το δικό σου!

Ουάου!!!

 

ΛΕ-ΣΤΑΣ  

 

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top