Ξεκινάμε τα σημερινά μας σχόλια με ένα απλό ερώτημα, στο Δήμαρχο Αρταίων ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ: «Ποιος έδωσε την άδεια στα απορριμματοφόρα του Δήμου μας, για να παρελάσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στα πλαίσια των αντιδράσεων των εργαζόμενων για τα κυβερνητικά μέτρα σε βάρος τους;»!

Ερώτημα πάρα πολύ απλό, που χρήζει επίσημης απάντησης από το δήμαρχο ή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο!

Και δεν γίνεται λόγος για το ποιος θα πληρώσει τα πετρέλαια αυτής της παρέλασης (στα πολλά, ας προστεθεί κι αυτό στις πλάτες των δημοτών), δεν θυμίζουμε στη δημοτική μας Αρχή, ότι τα απορριμματοφόρα ανήκουν στους δημότες και προορίζονται για την καθαριότητα του Δήμου κι όχι για αγωνιστικές συνδικαλιστικές «ασκήσεις». Πολύ περισσότερο δεν μιλάμε για την αναστάτωση που προκλήθηκε στην ήδη δοκιμαζόμενη, οικονομικά, αγορά της πόλης, ούτε για την αισθητική της όλης αυτής… «επανάστασης»!

Ζητάμε Δήμαρχε απάντηση για το ποιος έδωσε την άδεια χρησιμοποίησης των απορριμματοφόρων, ζητάμε επίσης να μας πεις Δήμαρχε, σε περίπτωση ατυχήματος, σοβαρού ή μη, ποιος θα πλήρωνε το «μάρμαρο»;

Διότι από ότι γνωρίζουμε, από την υπηρεσία της καθαριότητας, ουδείς μετακινείται, ουδείς απομακρύνεται!

Το κάνανε για συμπαράσταση στους συναδέλφους τους, της τοπικής αστυνομίας; Δικαίωμά τους! Να απεργήσουν, να παρελάσουν με τα αυτοκίνητά τους και με ότι άλλο διαθέτουν και όλα καλά, όλα ωραία!

Γιατί φίλοι αναγνώστες της στήλης και σε αυτή την περίπτωση χάθηκε το μέτρο στις εργατικές διεκδικήσεις. Κι επειδή ακριβώς χάθηκε το μέτρο, δεν «ιδρώνει» και το «αυτί» των κυβερνώντων.

Χαρακτηριστική ήταν μια επισήμανση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, στη σχετική συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, απευθυνόμενος στους εργάτες καθαριότητας, λέγοντας: «Σας συμβουλεύω, λόγω και της τουριστικής περιόδου, να μην αφήσετε τα σκουπίδια, να βρωμίσουν τις πόλεις. Προσωπικά δεν θα το επιτρέψω για την Θεσσαλονίκη. Θα αναθέσω την αποκομιδή σε ιδιώτες, όπως έκανα και παλιότερα…»! Και ρώτησε: «Αυτό το θέλετε;»!

Σαν να τους έλεγε, αν δεν «αλλάξετε μυαλά» και η καθαριότητα θα περάσει στους ιδιώτες και οι ίδιοι θα μείνουν άνεργοι! Αλλά και κανείς δεν θα νοιαστεί για αυτούς!

Μοιραία κατάληξη κατά πως λένε!

Διότι το να γίνει άνω-κάτω η πόλη και ο Δήμος Αρταίων, γιατί θα μετακινηθούν είκοσι άτομα της Δημοτικής Αστυνομίας, είναι κάτι περισσότερο από υπερβολικό!

Στην έκτακτη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ακούστηκαν και προτάσεις για ομαδικές παραιτήσεις!

Ίδιες προτάσεις ακούστηκαν και πρόσφατα, για άλλα βέβαια θέματα!

Προτάσεις που δεν στέκουν για αιρετούς, προτάσεις χωρίς αντίκρισμα, προτάσεις ανέξοδου «πατριωτισμού»!

Πολύ σωστά ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων τάχθηκαν στο πλευρό των εργαζόμενων, αλλά αν θέλουν πράγματι να τους βοηθήσουν, ας κάνουν οικονομία στις «υπερβολές» τους!

Χιλιάδες αρτινές και αρτινοί, τα τελευταία τρία χρόνια χάσανε τη δουλειά τους, δεκάδες επιχειρήσεις βάλανε «λουκέτο», αλλά κανένας τοπικός άρχοντας δεν «συγκινήθηκε», ούτε καν το Εργατικό Κέντρο!

Μπουκώσαμε από «κροκοδείλια δάκρυα»! Έλεος!!!

Κανείς δεν είναι υπέρ των απολύσεων, όμως αν κάποιες πρέπει να γίνουν, να γίνουν με αξιολόγηση! Ψυχικά άρρωστοι μπορούν να υποστηρίξουν το αντίθετο!

Προσκλητήριο του Εργατικού Κέντρου Άρτας για απεργία στις 16 Ιουλίου!

Εμείς, τα «παπαγαλάκια» των Μέσων Ενημέρωσης, που «υπηρετούμε» την εργοδοσία και «προπαγανδίζουμε» την «άθλια κυβερνητική πολιτική», ανταποκριθήκαμε σε αυτό το προσκλητήριο. Πήγαμε και τι είδαμε; Το ίδιο το ΕΚΑ, δια του ΠΑΜΕ, διάσπασε την απεργία! Απεργία… τριών ταχυτήτων! Μια του ΚΚΕ, μια του ΣΥΡΙΖΑ και μια των υπό διωγμό εργαζομένων!

Τα ίδια και σε όλη την Ελλάδα!

Εργαζόμενοι, διασπασμένοι, πάντα νικημένοι!

 Συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον υπουργό Εσωτερικών ΙΩΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ και τον αναπληρωτή υπουργό ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης. Μέχρις εδώ το «τυπικό» της είδησης!

Πάμε τώρα στην ουσία! Οι υπουργοί δεσμεύτηκαν, να προχωρήσουν όλες τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να αρθούν «οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις» και να διευκολυνθούν στο αναπτυξιακό τους έργο(!!!) οι 13 Περιφέρειες.

Άρμεξε το λαγό και κούρευε τη χελώνα!

Μισό αιώνα ακούμε αυτές τις υπουργικές μπουρδολογίες. Διότι αν πράγματι θέλανε να άρουν τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, θα το είχανε κάνει εδώ κι ένα χρόνο που βρίσκονται στην εξουσία οι σημερινοί κυβερνώντες, όπως θα το είχανε και οι προηγούμενες, στις οποίες συμμετείχαν και οι σημερινοί κυβερνώντες!

Σύμφωνα με το Πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, καταργούνται 46 ειδικότητες στις ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ.

Ειδικά στην Άρτα μπαίνει «λουκέτο» στην ΕΠΑΣ Φιλοθέης και καταργούνται δύο τμήματα στο ΕΠΑΛ Άρτας, λόγω… κατάργησης των προαναφερόμενων ειδικοτήτων.

Είναι σίγουρα ένα χτύπημα στην επαγγελματική γνώση!

Είμαι όμως αιρετικός και κακός και θα ρωτήσω: «Η τεχνική εκπαίδευση στη χώρα μας προσφέρει πράγματι επαγγελματική γνώση; Πόρτες για απασχόληση ανοίγει αυτή η γνώση;»!

Ελάχιστες! Περισσότερες πόρτες ανοίγουν σε εκείνους που αποκτούν απευθείας εργασιακή εμπειρία και ειδίκευση στον ιδιωτικό τομέα.

Μπορεί να κάνουμε και λάθος, αλλά ακόμη και τριτοβάθμιες σχολές, δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στις απαιτήσεις των καιρών!

Πτυχιούχοι πανεπιστημίων και ΤΕΙ βρίσκουν δουλειά μόνον σαν… ντελίβερι, σε πιτσαρίες και σουβλατζίδικα!

Συναντήσαμε γνωστό μας, που εργάζονταν για πολλά χρόνια σαν σερβιτόρος, σε καφετέριες της Άρτας και τον ρωτήσαμε πως πάει η δουλειά! Άνεργος, μας απάντησε, εδώ και δύο σχεδόν χρόνια!!!

Τον ρωτήσαμε, γιατί, αφού και έμπειρος και ικανός ήταν στη δουλειά του. Και η απάντησή του: Οι μαγαζάτορες προτιμούν ανίδεους, με μεροκάματο 20-25 ευρώ, ανασφάλιστους και συνήθως… απλήρωτους! Δηλαδή σχεδόν στο… τζάμπα!

Δηλαδή προσλαμβάνουν κάποιον για δουλειά με 20-25 ευρώ μεροκάματο και χωρίς ασφάλιση και δεν του πληρώνουν ούτε και το μεροκάματο! 

Η περίπτωση μου έδωσε αφορμή να ψάξω την περίπτωση και διαπίστωσα χειρότερες ακόμη καταστάσεις!

Εκτεταμένη φτηνή και αδήλωτη εργασία, σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα! Ακόμη και σε μεγάλες επιχειρήσεις παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα.

Φαινόμενα που τα γνωρίζει το τοπικό Εργατικό Κέντρο, τα γνωρίζουν οι βουλευτές του νομού, τα γνωρίζουν και τα κόμματα!

Και ποιούν την… νήσσαν!

Καθόσον οι παρανομούντες είναι «δικά» τους παιδιά! Είναι συγγενείς, φίλοι, γνωστοί και… ψηφοφόροι!!!

Ναι, ψηφοφόροι!

Ναι,  εκεί που συχνάζουν οι βουλευτάδες μας, οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι, τα κομματικά στελέχη των τοπικών οργανώσεων, οι συνδικαλιστές όλων των… κομματικών χρωμάτων και όλων των… αποχρώσεων, εξυπηρετούνται και υπηρετούνται από τα εν λόγω… «θύματα»!

Γιαυτούς δεν περισσεύουν τίποτε… απορριμματοφόρα του Δήμου, για να τους… συμπαρασταθούν;

Γιαυτούς δεν περισσεύουν λίγα δάκρυα, ας είναι και «κροκοδείλια»;

Γιαυτούς δεν υπάρχουν… διαθέσιμοι για… «παραιτήσεις»;

Στην Άρτα, στο… τζατζικιστάν της Ηπείρου, δυστυχώς περισσεύει η υποκρισία και ο ψευτοπατριωτισμός των τοπικών παραγόντων όλου του… «δημοκρατικού τόξου», κατά πως αυτοπροσδιορίζονται κόμματα και πολιτικοί!

Και… «παχαίνουν» τη Χρυσή Αυγή!

«Μανάρι» την… κάνανε! Στο… 13% τη φτάσανε και μέχρι τις εκλογές ποιος ξέρει!

Ποιος ξέρει σε αυτές τις εκλογές πόσοι θα απομείνουν εντός του «δημοκρατικού τόξου»!

Ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει, μονότονα μας λέει η βουλευτής Άρτας ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ! Πότε περίπου υπολογίζει; Και μετά κ. Γεροβασίλη τι θα μας έρθει; Θα μας το πείτε ή τόχετε… «κρυφό μυστικό»;

Είδαμε στην τηλεόραση να μιλάει στη Βουλή, ο βουλευτής Άρτας ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ, αναπτύσσοντας ερώτησή του, για την αδήλωτη εργασία!

Σοβαρό το θέμα, δεν το συζητάμε! Μόνο που για αυτό το θέμα, για την αδήλωτη εργασία, κατατέθηκαν στη Βουλή δεκάδες ερωτήσεις και από όλα τα κόμματα και δεκάδες ήταν οι σχετικές απαντήσεις του υπουργού! Δεν τον κάλυπταν οι απαντήσεις του υπουργού ή οι ερωτήσεις των συναδέλφων του, ήταν… ανεπαρκείς;

Ρωτάμε για να κλείσει και η στήλη … αδέρφια!

Με νευριάσατε, άντε γειά σας!

ΛΕ-ΣΤΑΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top