Ένα ποτήρι κρασί τα νιάτα μας και το ήπιαμε μονορούφι! Απόσταγμα ζωής του οφθαλμίατρου Φιλιππιάδας ΝΙΚΟΥ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ!

Και μου ήρθε στο μυαλό μου, αυτές τις μέρες, ψάχνοντας για το προσωπικό μου «απόσταγμα», από την 40χρονη ενασχόλησή μου με τα κοινά της Άρτας και την πολιτική και δεν το βρίσκω!

Τέσσερις δεκαετίες ένα ποτό, που το ήπιαμε για να αντέξουμε!

Για να αντέξουμε την φαυλότητα, το ψέμα των πολιτικών, την αλαζονεία των ανθρώπων της εξουσίας και τον ωχαδελφισμό των διπλανών μας.

Για τα ίδια που παλεύαμε πριν από 40 χρόνια, για τα ίδια παλεύουμε και σήμερα!

Και στην πολιτική, μια από τα ίδια! Τα πρόσωπα άλλαξαν, οι τακτικές έμειναν, ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, που ακούγαμε τότε, τα ακούμε και σήμερα!

Τότε από τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, σήμερα από τον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ!

Τότε «σκίζαμε» το ΝΑΤΟ, την ΕΟΚ και τους αμερικάνους. Σήμερα «σκίζουμε» μνημόνια, Μέρκελ, Ευρωπαϊκή Ένωση!!!

Τότε κάναμε την «κωλοτούμπα» μας για όλα τα «σκισίματα», τώρα ετοιμαζόμαστε να κάνουμε τα ίδια και για όλα!

Τύφλα νάχει η Κομανέτσι!

Θα μου πείτε και τι πρέπει να κάνει σήμερα ο Αλέξης; Απλά, πρώτη φορά στροφή της Αριστεράς, στον… ρεαλισμό!

Πάση θυσία!!! Κι ας μην παριστάνουμε τους… Γκιουλέκες! Κανείς δεν μας φοβάται, κανείς δεν έχει την ανάγκη μας, είμαστε η τελευταία τρύπα της φλογέρας, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είμαστε… σουρωτήρι!

Τα περί αντιθέτου, είναι… κουτόχορτο για το πόμολο!

Συλλαλητήριο για την Υγεία πραγματοποίησαν την Παρασκευή 28 Μαϊου, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Άρτας, διεκδικώντας χρήματα για υλικά και λειτουργικά έξοδα κ.λπ.

Και το κύριο σύνθημά τους: «Σάλιο δεν υπάρχει για την Υγεία…»!

Την «πηδάνε» χωρίς… σάλιο;;; Για πρώτη φορά από… Αριστερά!!!

Τάχθηκαν και εναντίον… νέου Μνημονίου! Θα το «φάμε» «σύντροφοι» και το… τρίτο και χωρίς «σάλιο»!

Κι ακόμη: «Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων…»!

Μόνο με 45; Κάντε το… 90% και να τελειώνουμε!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας, «…κατά τη διάρκεια του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αρταίων, εμβολιάστηκαν με αντιλυσσικά εμβόλια, 77 αδέσποτοι σκύλοι…»!!!

Ε, και; Λύνεται το πρόβλημα με… εμβόλια;

Ή με ταϊστρες, όπως έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή;

Δηλαδή σαν να μας λένε, μη φοβάστε αν σας δαγκώσουν αδέσποτα σκυλιά, φροντίσαμε (για εσάς) να τα εμβολιάσουμε;;;

Διαβάζουμε στην «ΗΧΩ της Άρτας», ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και η βουλευτής Άρτας ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, κατέθεσαν ερώτηση για τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, των Νομών Άρτας και Τρικάλων, από τον χαρακτηρισμό κοινοτήτων τους, ως πεδινών…»!!!

Αν δεν κάνουμε λάθος η δική μας βουλευτής, η ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, είναι στη Βουλή κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Που σημαίνει ότι «γνωρίζει» το θέμα και όλα τα θέματα και είχε και έχει απαντήσεις και δεν χρειάζεται να υποβάλει ερωτήσεις στη Βουλή, για την κυβέρνηση και για οποιοδήποτε θέμα!

Κάνουμε λάθος;

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων, για την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού προς κάλυψη της δαπάνης 2.000 ευρώ, για το έργο ηλεκτροφωτισμού στο Ιμαρέτ, ώστε να καλυφθεί εκδήλωση που θα γίνει στις 19 Ιουνίου, αλλά και για ποσό 24.600 ευρώ, για εργασίες επισκευής και συντήρησης του υπαίθριου θεάτρου του Κάστρου, για να είναι έτοιμο προς υποδοχή των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού.

Μέχρις εδώ η είδηση!

Και το ρεζουμέ! Έκτακτη συνεδρίαση και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στο μέσο της εβδομάδας και στο… καταμεσήμερο (ώρα 3,30 το μεσημέρι);;; 

Κλήθηκαν «επειγόντως» 30 άτομα (δημοτικοί σύμβουλοι, υπάλληλοι Δήμου κ.ά.), μεσημεριάτικα, για αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και για αστεία ποσά;

Δεν το καταλαβαίνουμε αυτό!

Προηγήθηκαν τακτικά δημοτικά συμβούλια, με ελάχιστα θέματα, σε σύγκριση με εκείνα των προηγούμενων χρόνων και δεν βρέθηκε «χώρος», για την ηλεκτροδότηση του Ιμαρέτ και τις εργασίες του θεάτρου του Κάστρου;

Αν με τόση ευκολία και για μικροθέματα πραγματοποιούνται έκτακτα δημοτικά συμβούλια, τι πρέπει να γίνεται στα σοβαρά; Μήπως στο τέλος θα «βαριούνται» οι δημοτικοί σύμβουλοι και θα απέχουν από αυτά; Και δεν θα έχουν και άδικο!

Χαμός, από την ερώτηση της δημοτικής συμβούλου ΒΙΚΥΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, με αφορμή την τοποθέτηση καμερών στο Δημαρχείο! Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις δημοσιότητας, σε όλη την Ήπειρο κι όχι μόνον!

Βέβαια ο Δήμαρχος Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, επιμένει στην ορθότητα αυτής της κίνησής του! Εμείς του λέμε ότι ήταν λάθος του, επικοινωνιακό και πολιτικό και θα το βρει μπροστά του, όσο μακριά κι αν είναι οι επόμενες δημοτικές εκλογές.

Ακόμη θα πούμε στο Δήμαρχο, ότι για τέτοια ζητήματα, δεν μπορούν να δίνουν απαντήσεις, για λογαριασμό του, σύμβουλοί του και προφανώς «εμπνευστές» αυτής της άστοχης κίνησης. Και με αυτά που λένε, τα κάνουν χειρότερα!

Να σταθούμε για λίγο και στις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα πρόσφατα δημοσιεύματα του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», για το «Κοινωνικό Ιατρείο» και για τον αποκεφαλισμό του ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΛΔΑΣΗ από την ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ!

Είχαμε αντιδράσεις από φίλους και αναγνώστες μας, αλλά και εύστοχες σχετικές επισημάνσεις, όπως αυτές που ακολουθούν!

Μας λέει φίλος: «Αν οι του Κοινωνικού Ιατρείου Άρτας, είναι οι μόνοι ευαίσθητοι και «αλληλέγγυοι», ο πρώην Δήμαρχος και γιατρός ΠΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, που επί τέσσερις δεκαετίες, πρόσφερε σε όλους ΔΩΡΕΑΝ τις ιατρικές του υπηρεσίες, πολύ πιο πριν ασχοληθεί με την πολιτική, αλλά και τώρα που απέχει, χωρίς να πιστώνει αυτή τη δράση του, στο κόμμα του και στο προσωπικό του βιογραφικό, τι είναι;»!

Εμείς θα πούμε το τι δεν είναι! Δεν είναι κομματικά και πολιτικά, παρωπιδάτος!

Όπως και πολλοί άλλοι αρτινοί γιατροί, που προσφέρουν τις δωρεάν υπηρεσίες τους, σε όσους τις έχουν ανάγκη, χωρίς κομματισμούς, εξάρσεις και υπερβολές.

Πάμε και στην περίπτωση του ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΛΔΑΣΗ και της ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, μια πολιτική σχέση πολλών δεκαετιών, που… «έσπασε», για τους συνήθεις, σε τέτοιες περιπτώσεις, πολιτικούς λόγους!

Η Όλγα θεωρούσε «δεδομένο» τον Βασίλη στο προσωπικό της περιβάλλον και στο πολιτικό της γραφείο και ο Βασίλης… «την έκανε» προς ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΥΝΤΑ!

Ο «καυγάς» για το πολιτικό… «πάπλωμα»!

Συμβαίνουν και εις την… Αριστερά, παρόμοιες «δεξιές»… επαναστάσεις!

Αυτά από άλλον ΣΥΡΙΖΑίο φίλο του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» κι εμείς τι μπορούμε να προσθέσουμε;

Αλλά ας αλλάξουμε σελίδα και ας σταματήσουμε στα όσα συμβαίνουν τελευταία στην  κυβερνώσα συμμαχία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛηδων!

Η οποία συμμαχία, κάνει ότι χρειάζεται, για να μας σπάσει τα νεύρα!

Κάνει ότι χρειάζεται, για να μας πανικοβάλλει, για να μας τρομοκρατεί, για να χάσουμε τον ύπνο μας!

Κάθε Δευτέρα πάμε για συμφωνία με τους εταίρους, κάθε Τρίτη προχωράμε σε Δημοψήφισμα, κάθε Τετάρτη οδηγούμαστε σε εκλογές, κάθε Πέμπτη, μας «μπερδεύουν την τράπουλα» και μιλούν για ρήξη, κάθε Παρασκευή συνεδριάζουν και «καθαρογράφουν» τις προτάσεις τους, προς τους θεσμούς (και πρώην Τρόικα), κάθε Σάββατο «διαβεβαιώνουν» ότι τη… Δευτέρα κλείνει η συμφωνία και την Κυριακή… «ξεκουράζονται»!

Το ίδιο σκηνικό, τους τελευταίους 4 μήνες!

Και σαν μη μας φτάνουν όλα τα προαναφερόμενα, έχουμε και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να περιφέρονται σαν… πραματευτάδες, σε όλα τα «διαπλεκόμενα» ραδιόφωνα και τηλεοπτικά κανάλια και να μας… μουρλένουν, με αυτά που μας λένε!

Κάθε… «τέτοια» και τυρόπιτα!

Και τι δεν μας λένε οι αθεόφοβοι, δεν το βάζει ο νους μας.

Μας θυμίζουν τον Χάρυ Κλίν, που έλεγε: «Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους, με ρόλεξ στα χέρια και γούνα στους ώμους…»!

Ο οποίος Χάρυ Κλίν, είναι και ΣΥΡΙΖΑίος, αλλά «κεντραρισμένος» ΣΥΡΙΖΑίος κι όχι σαν κάτι άλλους, του συναφιού του, που βάλανε την ταμπέλα αυτού του χώρου, για να «βολευτούν», για το… ψωμάκι τους!

Και ο Λαζόπουλος ΣΥΡΙΖΑίος το παίζει, αλλά είναι τόσο  ΣΥΡΙΖΑίος και Αριστερός, όσο εγώ είμαι… καρδινάλιος!

Τώρα θα μου πείτε και ποιος δεν είναι σήμερα ΣΥΡΙΖΑίος, όταν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατάντησαν… παιδικές χαρές!

Με πρώτη τη Ν.Δ., που ακούγεται σαν… ακούρδιστη κιθάρα και με έναν ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, να «βολοδέρνεται» με ιστοσανίδα, σε… οκτώ μποφόρ!

Θα τη… «βγάλει» αρχηγός μέχρι το φθινόπωρο;

Το… τρίτο μνημόνιο θα μας το πει!

Και καλομελέτα και μας έρχεται!

Και τότε; Ε, τότε η ιστορία δικαιώνεται… επαναλαμβανόμενη!!!

Τι Ανδρέας, τι Αλέξης;

Και αδέρφια, ζω για αυτή τη μέρα! Τη μέρα της μεγάλης… κωλοτούμπας! Και μετά; Αποθανέτω… οι ελπίδες μου, μετά των άλλων… κοψοχέρηδων!

Καλό καλοκαίρι!

 

                                                                          ΛΕ-ΣΤΑΣ

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top