Το ερώτημα της επόμενης των εκλογών, της 20ης Σεπτεμβρίου: «Τι Ελλάδα έχουμε..;).

Ελλάδα Ελλήνων… μνημονιακών; Μπορεί! Καθόσον από τα οκτώ κόμματα της νέας Βουλής, ένα μόνο μας λέει ότι παραμένει… αντιμνημονιακό! Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!

Το ΚΚΕ δεν είναι αντιμνημονιακό, αλλά… ανατρεπτικό! Είναι εναντίον των… πάντων!

Μήπως έχουμε Ελλάδα Ελλήνων… ωχαδελφιστών; Πως αλλιώς εξηγείται αποχή 45%, σε αυτές τις εκλογές;

Μήπως έχουμε Ελλάδα Ελλήνων… Μαζοχιστών; Διότι πως εξηγείται να έχεις ψηφίσει ένα κόμμα σούπερ αντιμνημονιακό, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και να καταλήγει σούπερ μνημονιακό;

Όταν έχεις ψηφίσει ένα κόμμα, πιστεύοντας στις πάμπολλες προεκλογικές του υποσχέσεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και ερχόμενο στην εξουσία, δεν υλοποίησε ούτε μία ποια ερμηνεία μπορεί να δοθεί;

Όταν έχεις ψηφίσει ένα κόμμα, υποτίθεται της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, όπως στις εκλογές της περασμένης Κυριακής και όταν το ίδιο αυτό κόμμα, σε καλεί να ψηφίσεις ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, κάτι που έπαψαν προ πολλών χρόνων να το ζητάνε ακόμη και κόμματα της Ακροδεξιάς, τι συμβαίνει;

Και εσύ αυτό το κόμμα το ψηφίζεις!!!

Τότε αδέρφι είσαι… μαζόχας και στην επιεικέστερη εκδοχή, χαϊβάνι!!!

Θα μου πείτε, δεν δικαιούταν μια δεύτερη ευκαιρία και ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, τη στιγμή που και εγκληματίες την… έχουν; Σωστό;

Και καλά κάνανε οι ψηφοφόροι και τη δώσανε αυτή τη δεύτερη ευκαιρία, έχοντας και το ελαφρυντικό, ότι και κανένα άλλο κόμμα δεν είναι σε καλύτερη θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Άλλωστε το 3ο μνημόνιο είναι του ΣΥΡΙΖΑ και των ψεκασμένων ΑΝΕΛηδων. Από πού και έως που να το χειριστούν και να το καπηλευτούν άλλοι;

Ζήτω λοιπόν στον «περήφανο» λαό μας, που πρόσφερε και πάλι την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ, ζήτω και στον ΣΥΡΙΖΑ που κατάφερε να «τουμπάρει», για τρίτη φορά, αυτόν τον… «περήφανο» λαό.

Ζήτω και στον συγχωριανό μου Αθαμανιώτη ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, που έκανε μια «χαψιά» τους δραχμολόγους Λαφαζάνηδες, την ανεκδιήγητη Ζωή, τον μπαρουφολόγο Βαρουφάκη και όλους εκείνους που του… «τάπρηζαν» κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα, στο επτάμηνο της πρωθυπουργίας του!

Έτσι είμαστε εμείς οι Αθαμανιώτες. Παλιότερα είχαμε βασιλιά, σήμερα έχουμε πρωθυπουργό, τώρα… «ματιάζουμε» και την… Αρχιεπισκοπή!

Αυτοί είμαστε!

Βέβαια ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» έπεσε κάπως έξω στις προβλέψεις του, για αυτές τις εκλογές, αλλά όχι και πολύ!

Έβλεπε «πρωτιά» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι και τόσο… γενναιόδωρη!

Προέβλεψε «τελεία και παύλα» των Λαφαζάνηδων, γράφοντας σχετικά στις 18 Οκτωβρίου: «Έχουμε και τη Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) του Λαφαζάνη, της Ζωής, της Ραχήλ και του… Λαπαβίτσα και του Βαρουφάκη, βεβαίως – βεβαίως. Τι να πούμε αδέρφια για αυτούς και τι να ευχηθούμε; Καλά σαράντα…!!!».

Θα μου πείτε, εσείς που παρακολουθείτε αυτή τη στήλη, ότι «σηκώσαμε μαντήλι» στον Καμμένο και στους ΑΝΕΛηδες και πέσαμε έξω!

Και… ΑΔΙΚΟ έχετε, διότι αν ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, δεν του «πέταγε» την τελευταία εβδομάδα, συνεχώς «σωσίβια», για να σωθεί, τόσο στις ομιλίες του, όσο και στις συνεντεύξεις του, ο Καμμένος δεν θα έβλεπε Βουλή ούτε στα όνειρά του!

Το «έγκλημα» του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, που θα το βρει μπροστά του, αν κάποια στιγμή χρειαστεί να τα «τσουγκρίσει» μαζί του!

Διότι ο Καμμένος, δεν είναι απλά λαϊκιστής, αλλά και αδίστακτος… λασπολόγος!

«Θρήσκος» λασπολόγος, σαν τους ιερωμένους του Μεσαίωνα!

Για το δε «ΠΟΤΑΜΙ» είχαμε πει: «Αν και «αναμάρτητο», σε σύγκριση με τα άλλα κόμματα, δεν συγκινεί και ιδιαίτερα…»!

Και την Κυριακή δεν «συγκίνησε»! Οι ψηφοφόροι προτίμησαν τους μη «αναμάρτητους»!

Καθόσον το «αμαρτωλό»… γοητεύει, πώς να το κάνουμε!

Και τώρα αδέρφια, τι γίνεται;

Προεκλογικά είχαμε γράψει (18 Σεπτεμβρίου) ότι όποιο κόμμα έρθει πρώτο, αν δεν συνεργαστεί  με το δεύτερο, θα το φάει  η… μαρμάγκα!

Και αδέρφια αυτό θα συμβεί!

Από τη στιγμή, που ο… αστακοθρεμένος ΚΑΜΜΕΝΟΣ, έγινε… «κολλητάρι» του ΤΣΙΠΡΑ, η «Εθνική Συμφιλίωση» είναι… εξασφαλισμένη!

Αρκεί ο Καμμένος και 3 – 4 ΑΝΕΛηδες να πάρουν… υπουργεία!

Αυτό το κατάλαβε ο Αλέξης, το εκμεταλλεύεται… δεόντως και έχει το κεφάλι του… ήσυχο!

Αναγκαίο καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ, αναγκαίο κακό για τη χώρα και αυτό το εννοούμε!

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να θυμίσουμε κάποια προφητικά σχόλια αυτής της στήλης, της 11ης Σεπτεμβρίου, προς… «δικαίωσή» μας!

Διαβάστε τα παρακάτω, αξίζουν τον κόπο: Γράφαμε λοιπόν:

1. Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, είναι όλος ο πολιτικός τους πλούτος! Αν αυτόν τον πλούτο τον σπαταλήσουν, ανόητα κι αυτό δυστυχώς κάνουν αυτό το διάστημα, τότε πράγματι θα είναι, για τα επόμενα 50 χρόνια, η τελευταία φορά Αριστερά!

2. Τώρα κι όσον αφορά τα άλλα κόμματα, κάνουν ότι ακριβώς χρειάζεται, για να περισωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

3. Με τις «μαγκίτσες» του Μεϊμεράκη, τις μπουρδολογίες του Θεοδωράκη και τις ονειροπολήσεις της Φώφης, το κουραδόκαστρο, η εξουσία, δεν πέφτει κι ας την ασκούν οι πιο ανίκανοι και ερασιτέχνες αυτού του τόπου!

4. Καθόσον οι μεγαλύτερες μάχες ενός αριστερού και δη ΣΥΡΙΖαίου, είναι εκείνες με τον εαυτό του και με τους συντρόφους του κι όχι αυτές με τους… αντιπάλους του!

5. Γιατί σήμερα ο έλληνας ψηφοφόρος, μπορεί να είναι απογοητευμένος, από την εξάμηνη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως βλέποντας τις… «αρρώστιες» που κουβαλάνε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κάνει κουράγιο!

6. Σαν εκείνον που ήταν λυπημένος που δεν είχε παπούτσια να φορέσει, μέχρι που συνάντησε κάποιον που δεν είχε πόδια!

Με τα παραπάνω σχόλιά μας, σε τι πέσαμε έξω;

Ο Τσίπρας δεν αποδείχθηκε όλος ο πολιτικός πλούτος του ΣΥΡΙΖΑ; Μόνος του, δεν πήρε τις εκλογές και δεν «καθάρισε» το κόμμα;

Τα άλλα κόμματα δεν πλήρωσαν τις «αρρώστιες» που κουβαλάνε;

Σε τοπικό επίπεδο, η θριαμβευτική επανεκλογή του ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΡΚΑ, είναι κάτι που… ευχαριστεί.

Και την επανεκλογή του, την κέρδισε ο ίδιος και το ποσοστό του 41% που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο «προπύργιο» της Δεξιάς, την Άρτα, είναι σε μεγάλο βαθμό, δικό του επίτευγμα.

Καθόσον η ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, είχε «δεμένο το γάιδαρό της», στην Άρτα και προεκλογικά… τόπαιξε… «εθνικά»!

Διακυνδύνευσε τη δεύτερη έδρα του κόμματός της, στην Άρτα, αδιαφορώντας αν αναίτια χανόταν!

Και κερδίθηκε για ελάχιστους ψήφους!

Με τον προσωπικό αγώνα του ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΡΚΑ. Υπάρχει αντίλογος για αυτό;

Και βέβαια δεν υπάρχει. Η κ. Γεροβασίλη αντί να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθηνών, ως όφειλε, έναντι της Άρτας και των αρτινών, κατέβηκε στην Άρτα, με ορατό τον κίνδυνο να χαθεί η δεύτερη έδρα.

Μήπως αυτό τη βόλευε; Δεν ξέρουμε! Εμείς το γράψαμε προεκλογικά, με το κείμενό μας: «ΓΙΑΤΙ Η ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ», ένα κείμενο που σχολιάστηκε ευρύτατα στην περιοχή μας και από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Όμως θα ήταν άδικο, να μην αναφερθούμε και στην πολιτικά ανιδιοτελή συμβολή, κάποιων επώνυμων συμπολιτών μας, που συμμετείχαν σε μη εκλόγιμες θέσεις, στα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους και έδωσαν σημαντικό αγώνα για αυτά.

Σε αντίθεση με εκείνους που είχαν «εξασφαλισμένη» την εκλογή τους, λόγω… νόμου και λίστας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΜΙΧΑΛΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., σε μη εκλόγιμη θέση και ο οποίος, έκανε συστηματικό προεκλογικό αγώνα με έντυπα, καταχωρήσεις στον Τύπο, περιοδείες στα χωριά, μοίρασμα ψηφοδελτίων και πολλών άλλων ενεργειών, που τον τιμούν.

Τα ίδια ακριβώς έκανε και η ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, που συμμετείχε σε μη εκλόγιμη θέση, στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και ξεπέρασε τον εαυτό της, για το κόμμα της, με κόπους και με σοβαρό οικονομικό κόστος.

Κλείνουμε για σήμερα, με το τελευταίο μας σχόλιο, που είχαμε γράψει σε αυτή τη στήλη, στις 18 Σεπτεμβρίου: 

Λέγαμε: «Αδέρφια να κλείσουμε εδώ και να σας πούμε, ότι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ότι και αν ψηφίσετε, δεν πρόκειται τίποτε να… κερδίσετε! Όλοι θα βγούνε χαμένοι και μετά τις εκλογές και… κλαμένοι! Θα πάει το πούι – πούι, σύννεφο»!

 

                                                                                                                     ΛΕ-ΣΤΑΣ

 

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLACK HEART PROCCESSION , τους ELEPHANT και τους διοργανωτές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top