Και να σου ο Ν.Α.Σ. και να τον έχει ο θεός καλά, που μας έφερε στη μνήμη τη… «ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ» του Πάνου Οικονομίδη, αποδίδοντας τα εύσημα και πάλι στην Όλγα Γεροβασίλη γιατί αυτό το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Βέβαια αυτό από πουθενά δεν προκύπτει, αλλά μιας και είναι υπουργός, υποτίθεται ότι σε αυτήν… «ανήκει», κατά την ισχύουσα… νεοελληνική πολιτικολογία.

Το «κατόπιν ενεργειών μου», σε… νεοαριστερή μετάφραση!

Πάμε λοιπόν και στο «ζουμί» αυτής της ιστορίας, για να πούμε δηλαδή και καμιά αλήθεια!

Πράγματι επί δημαρχίας Πάνου Οικονομίδη, είχε δημοπρατηθεί η μελέτη κατασκευής γέφυρας στον Άραχθο, για γεφύρωση της πόλης με τις Κεραμάτες, στην περιοχή Τριγώνου.

Ο διαγωνισμός έγινε, οι προσφορές κατατέθηκαν, αλλά δεν… ανοίχτηκαν. Τον ΠΑΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ, διαδέχτηκε στην δημαρχία ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, ο οποίος ολοκλήρωσε αυτή τη διαδικασία (της μελέτης), την «ωρίμασε», όπως συνηθίζεται να λέμε και επί δημαρχίας ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ διεκδικήθηκε η χρηματοδότηση του έργου, όπως και έγινε, με προϋπολογισμό 6.500.000 €.

Δηλαδή αν θέλουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, το έργο ανήκει στους τρεις δημάρχους και σε κανέναν άλλον!

Το έργο δημοπρατείται το ερχόμενο καλοκαίρι, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και συνάμα ευχαρίστησε, όπως συνηθίζεται να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, τους αρμοδίους της κυβέρνησης και τους τοπικούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ και ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΡΚΑ, για τη «συμβολή» τους κλπ.,κλπ.,κλπ.!!!

Βέβαια οι ΟΛΓΑνολάτρεις το «πιστώνουν» μόνο στην κ. Γεροβασίλη. Γούστο τους και καπέλο τους! Πειράζει αν όλα αυτά δεν είναι του δικού μας «γούστου»;

Μάλιστα ο φίλος  Ν.Α.Σ., χαρακτήρισε την Όλγα μας, «πρωτομάστορα» αυτής της γέφυρας, η οποία… «προχωρεί όσα έργα έχουν μείνει στα χαρτιά εδώ και καιρό, εδώ και χρόνια…»!

Δηλαδή προχωρεί τα έργα των… προηγούμενων!!! Για νέα έργα, δεν γίνεται λόγος!

Θα σας κάνουμε και γεφύρια!!!

Τώρα πως θα δημοπρατηθεί ένα έργο, σε πέντε μήνες, χωρίς να έχει παραληφθεί ούτε η μελέτη από το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να έχουν προηγηθεί οι αναγκαίες περιβαλλοντικές μελέτες, οι απαλλοτριώσεις κλπ και χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις (;) και Κεφαλλονίτικος παππάς να είσαι, δεν το… εξηγείς!

Αλλά ο Ν.Α.Σ., από την «ΗΧΩ» της Άρτας, υπερβάλει εαυτόν σε αυτή την περίπτωση και να γιατί. Λέει σε σχόλιό του: «Η ιδέα για τη γέφυρα ήταν του πρώην Δημάρχου Πάνου Οικονομίδη, ο οποίος μάλιστα λοιδορήθηκε για την πρότασή του και η γέφυρα ονομάσθηκε από τους («κοντόφθαλμους») ως «Γέφυρα της Χιλιετίας»!!!

Επειδή ο γράφων, είναι ένας από εκείνους τους «κοντόφθαλμους», εκείνης της εποχής, λέμε στον φίλο μας τον Ν.Α.Σ., ότι δεν λοιδορήθηκε η πρόταση του Πάνου Οικονομίδη και δεν ονομάσθηκε από εμάς τους («κοντόφθαλμους») σαν «Γέφυρα της Χιλιετίας», αλλά από τον ίδιο τον τότε δήμαρχο!

Την λεκτική υπερβολή του Οικονομίδη… λοιδορήσαμε!

Για να μην τον αδικήσουμε, το κάναμε! Αυτή δεν θα είναι «Γέφυρα (μιας) Χιλιετίας», αλλά… πολλών (Χιλιετιών)! Καθ’ υπερβολή και αν ποτέ τη… δούμε!

Σκεφθείτε τώρα και επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, να γίνει και κανένα μεγάλο έργο, τι έχουμε να… τραβήξουμε!

Αλλά φίλοι αυτής της στήλης, αν είναι κάτι που μου την έδινε και μου την δίνει κατακούτελα, είναι αυτό το «κατόπιν ενεργειών» του εκάστοτε βουλευτή!

Δεν το λένε επίσημα οι ίδιοι, γιατί ξέρουν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, το λένε… άλλοι και προφανώς για λογαριασμό τους!

Διότι όταν ένας Δήμος, έχει έτοιμες και ώριμες μελέτες, για επιλέξιμα έργα, αυτά χρηματοδοτούνται και δεν χρήζουν καμιάς παρέμβασης βουλευτού ή υπουργού. Τα περί αντιθέτου, είναι… μπούρδες!

Οι εποχές των «κατόπιν ενεργειών», των βουλευτών, έχουν ανεπιστρεπτί περάσει, εδώ και τρεις σχεδόν δεκαετίες.

Προς επίρρωση των προαναφερομένων: Ακούσατε τις τελευταίες δεκαετίες, έστω κι έναν βουλευτή, να λέει δημόσια: «Αυτό το έργο, έγινε μετά από δική μου παρέμβασή;»! Αν ναι, εδώ είμαστε!

Γεια σας!!!   

 

Go to top