* Πρώτη η Άρτα στην Ήπειρο στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ της περασμένης Κυριακής, για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής αυτού του κόμματος.

Και λέμε «πρώτη» η Άρτα, γιατί πρώτη σε σταυρούς προτίμησης σε όλη την Ήπειρο ήρθε η αρτινιά βουλευτής ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ και σχεδόν δεύτερος ο πρώην αρτινός βουλευτής ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΡΚΑΣ.

 

Θα μου πείτε, όσον αφορά την πρωτιά της Όλγας, ότι δεν ήρθε από μόνη της ή μόνο από την κομματική δουλειά και δραστηριότητα της ίδιας. Είναι και προϊόν πολιτικής υπερτιμολόγησης της ίδιας από τον Αλέξη Τσίπρα και προϊόν υπερπροβολής του προσώπου της.

 

Πράγματι η Όλγα είναι από τα πιο προβεβλημένα πολιτικά πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ και της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

 

Είναι και άλλα και πολλοί άλλα, τα οποία, στις προαναφερόμενες εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, εκλογικά απαξιώθηκαν. Όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Βούτσης, ο Πάνος Σκουρλέτης και άλλα…

 

Και επιβραβεύτηκαν πρώην ΠΑΣΟΚοι και «κηπουροί» του Γιώργου Παπανδρέου.

 

Η δική μας Όλγα αναδείχτηκε σε κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, για το ύφος της, το χαμόγελό της, τον προσγειωμένο και χαμηλών τόνων λόγο της. 

 

Κέρδισε την εμπιστοσύνη του αρχηγού, αλλά και όλων των συναδέλφων της.

 

Ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» δεν ήταν και τόσο φιλικός προς την κα Γεροβασίλη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και δεν την παραδέχεται.

 

Είχε και έχει μια αξιοθαύμαστη πολιτική πορεία, μια πορεία που σίγουρα θα έχει και συνέχεια και ίσως και περισσότερο εντυπωσιακή.

 

Εμείς προβλέπουμε (και το γράφαμε παλιότερα) ότι μετά τις επόμενες εκλογές, η Όλγα Γεροβασίλη πάει για την Ευρωβουλή.

 

Και στις επόμενες, αν ευσταθεί δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, θα βρέθει στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πάμε και στον ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΡΚΑ, τον πρώην βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, που αναδείχτηκε σε πρωταγωνιστή, στις προαναφερόμενες εκλογές του κόμματός του.

 

Ήρθε σχεδόν δεύτερος σε όλη την Ήπειρο, ήρθε πρώτος στη πόλη της Άρτας και ήρθε ισοπαλία με τη Όλγα Γεροβασίλη, σε επίπεδο νομού Άρτας.

 

Αν όλα αυτά δεν σημαίνουν αναγνώριση και επιβράβευση της προσφοράς του στο κόμμα και κατ’ επέκταση στην περιοχή μας, τότε τι άλλο μπορούμε να υποθέσουμε.

 

Είναι ήρεμη πολιτική φωνή, που εκφέρει ουσιαστικό πολιτικό λόγο, καθαρό αριστερό πολιτικό λόγο, χωρίς υπερβολές και χωρίς ανώφελες υπερβάσεις έναντι της πολιτικής λογικής και της ελληνικής πραγματικότητας.

 

Και το βασικότερο; Χωρίς ίχνος λαϊκισμού!

 

Πιστεύουμε ότι είναι μια συνεχώς ανερχόμενη πολιτική δύναμη στο χώρο της Αριστεράς, σε επίπεδο Άρτας αλλά και Περιφέρειας Ηπείρου κι όχι μόνον.

 

Κι αυτά είναι τα πιο θετικά για την περιοχή  μας, από τις εν λόγω εσωκομματικές εξελίξεις.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top