* Μας διαμαρτυρήθηκε και μάλιστα έντονα, τοπικός παράγοντας της Ν.Δ., για το δημοσίευμά μας… «ΑΛΛΗΛΟΠΡΙΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ Ν.Δ. ΑΡΤΑΣ», λέγοντάς μας ότι: «Η εσωστρέφεια δεν είναι γνώρισμα μόνο του κόμματός μας, κυριαρχεί παντού, σε όλους τους χώρους και σε όλα τα επίπεδα, όπως και στον δημοσιογραφικό χώρο…».

* Το τελευταίο ήταν υπαινιγμός, με μια μεγάλη όμως διαφορά. Οι τοπικοί δημοσιογράφοι δεν χειρίζονται τις τύχες της περιοχής μας. Και δεν αρνούμαστε ότι και στον δικό μας χώρο, η μιζέρια και σε πολλές περιπτώσεις και η κακοήθεια… περισσεύουν.

* Όμως μέχρι εκεί. Εμείς βγάζουμε από μόνοι μας τα μάτια μας, αλλά οι ασχολούμενοι με τα κοινά, πέραν από τα δικά τους, βγάζουν και τα δικά μας.

* Πάμε και στο τοπικό ΠΑΣΟΚ και σε τοπικό στέλεχος αυτού του χώρου που τηλεφωνικά μας «μάλωσε» για τα όσα πρόσφατα γράψαμε για αυτό το κόμμα, με αφορμή, την μη ξεκάθαρη θέση του, όσο αφορά τις ενδεχόμενες και ίσως και αναγκαίες για τη χώρα, συνεργασίες του, τονίζοντας ότι αυτή η θολούρα ίσως οδηγήσει και το νέο ΠΑΣΟΚ σε μονοψήφια νούμερα.

* «Εμείς με τη δυναμική μας», μας είπε με κομπασμό, σύντομα θα είμαστε και πάλι πρωταγωνιστές κλπ., κλπ., κλπ.!

* Και ποιός δεν το εύχεται ή δεν το θέλει. Όμως χωρίς συστηματική οργάνωση, δεν επανέρχεται… στο σύστημα εξουσίας! Διότι σε τοπικό επίπεδο, είναι το μόνο κόμμα που δεν δημοσιοποιεί επίσημα τις όποιες δραστηριότητές του.

* Πάντως επιμένουμε ότι οι πρόωρες εκλογές έρχονται, όπως και νάχει.

* Και σε αυτή ειδικά την αναμέτρηση, λόγω της Απλής Αναλογικής, παίζεται και το μέλλον του νέου ΠΑΣΟΚ.

* Το οποίο νέο ΠΑΣΟΚ, με ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, το πρώτο διάστημα, δημοσκοπικά διπλασίασε τα ποσοστά του και τελευταία, όλο και μειώνεται, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που την αυξάνουν.

* Κατά τα άλλα ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, εν μέσω καύσωνα και κατακαλόκαιρου, κάλεσε σε ανασύνταξή τους, ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Επανάσταση της… ξαπλώστρας!

* Και αυτό δεν είναι καμπανάκι, αλλά… καμπάνα αφύπνισης!

* Από την άλλη τώρα, οι πυρκαγιές καίνε τη μισή Ελλάδα και την άλλη μισή την σιγοβράζουν οι απανωτοί καύσωνες.

* Έργο κι αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά ΣΥΡΙΖΑ ευαγγέλιο!

* Και κατά Αλέξη Τσίπρα ευαγγέλιο, ο Κυριάκος πρέπει να φύγει… από μόνος του. Διότι διαφορετικά θα βαρεθεί να κυβερνάει (αν περιμένει να τον ρίξει ο Αλέξης).

* Από πλευράς πανδημίας τώρα. Κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσουμε από τον… κορωνοϊό. Μήπως και ο ΑΕΚτζήδες ξέρουν πότε θα ξαναπάρουν πρωτάθλημα;

* Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής ελληνικού Πανεπιστημίου, παρακαλώ, κ. Βερναρδάκης, χαρακτήρισε την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως «φόνισσα» επιπέδου Πισπιρίγκου, που φέρεται να δολοφόνησε τα τρία της παιδιά.

* Μια δήλωση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και καταδίκη από το σύνολο των κομμάτων, αλλά και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

* Ζήτησε συγνώμη ο κύριος αυτός, ο Βερναρδάκης, λέγοντας, άκουσον-άκουσον, αν την αποκαλούσα «Μήδεια» ίσως να μην υπήρξαν αντιδράσεις.

* Η ιστορία αυτή με εξοργίζει, όχι γιατί ο εν λόγω κύριος, είναι βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί είναι καθηγητής Πανεπιστημίου.

* Ποιος  τον έκανε αυτόν δάσκαλο των παιδιών μας;

* Θα μου πείτε, εδώ οι καθηγητές Πανεπιστημίων, είναι σήμερα περισσότεροι από ότι οι δάσκαλοι δημοτικών σχολείων.

* Και έχετε δίκιο. Καθηγητές Πανεπιστημίων γίνανε απίθανοι «επιστήμονες», αλλά κυρίως πολιτικοί ή εμπλεκόμενοι με την πολιτική.

* Παλιότερα στα χωριά μας, μαθητές που δεν τα παίρνανε τα γράμματα, μαθητές, «κουμπούρες», για να τους προβιβάσουν οι δάσκαλοί τους, τους κουβαλάγανε δροσερό νερό στο σπίτι, από μακρινές βρυσούλες του χωριού. Έτσι κέρδιζαν τις τάξεις!

* Μήπως έτσι κερδίζουν κάποιοι και τις «πανεπιστημιακές» τους ταυτότητες;

* Λέω, μήπως!

* Διότι τη σήμερον ημέραν πιο εύκολα γίνεσαι υπουργός ή καθηγητής Πανεπιστημίου, παρά υπεύθυνος αποθηκάριος σε σούπερ-μάρκετ.

* Πιστεύει κανείς πέραν εκείνων που την εκμεταλλεύονται πολιτικά, ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου, το 1974, έριξε τη Χούντα;

* Έγραψε ή είπε κανείς πέραν εκείνων που έχτισαν τις πολιτικές τους καριέρες, ότι αυτό το συγκεκριμένο γεγονός, έριξε τη Χούντα;

* Σίγουρα όμως ήταν μια από τις πάρα πολλές αιτίες που στη συνέχεια κατέρρευσε η Χούντα.

* Κι αν δεν εκδηλώνονταν ένα χαζό πραξικόπημα  στην Κύπρο, κι αν με αφορμή αυτό το χαζοπραξικόπημα, δεν εισέβαλαν οι Τούρκοι, δήθεν για την προστασία των τουρκοκύπριων, η Χούντα δεν θα έπεφτε εύκολα.

* Αυτές είναι οι ιστορικές αλήθειες.

* Οι ανιστόρητες (αλήθειες) περί των αντιθέτων, ανήκουν σε κόμματα και άτομα που καπηλεύονται και συνεχίζουν να καπηλεύονται το Πολυτεχνείο.

* Εκεί χτίστηκαν πολιτικές καριέρες, πολλών προσώπων, εκεί μοιράστηκαν επιταγές και ταυτότητες αντιστασιακών, που στη συνέχεια και επί δημοκρατίας, εξαργυρώθηκαν και με το παραπάνω, με αξιώματα και με ρόλους στη δημόσια ζωή της χώρας, που στις περισσότερες περιπτώσεις γινότανε και κατάχρηση.

* Κατάχρηση ελέω αντίστασης στη χούντα, δια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

* Διότι το Πολυτεχνείο το εκμεταλλεύτηκαν οι 9 στους 10 έλληνες, που αυτοανακηρύχθηκαν, αυτοπροσδιορίστηκαν, και αυτοταυτοποιήθηκαν, σαν αντιστασιακοί εκείνης της περιόδου.

* Και λόγω αυτής της καπηλείας και κατάχρησης, πάρα πολλοί γνήσιοι αγωνιστές εκείνης της περιόδου, και αυτού του συγκεκριμένου γεγονότος, ένοιωθαν πάρα πολύ άσχημα, βλέποντας την πολιτική καπηλεία και εκμετάλλευση της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μέχρι σημείου που οι ίδιοι να αποφεύγουν να μιλούν για αυτήν.

* Ο έχων την ευθύνη αυτής της στήλης, ήταν εκείνες τις ημέρες στο Πολυτεχνείο, όπως ήταν και όλοι οι συγγενείς, φίλοι και γνωστοί του.

* Και ήταν εκεί, μέχρι που χτύπησε το τανκς την πύλη.

* Κανένας μας δεν επικαλέστηκε αυτή την παρουσία μας, γιατί τότε οι συμμετέχοντες, εντός και εκτός Πολυτεχνείου, ήταν πάρα πολλές εκατοντάδες χιλιάδες.

* Δεν σημαίνει ότι όλοι εκείνοι, ήταν και αντιστασιακοί!

* Τα παραπάνω γράφτηκαν με αφορμή το ταραταζούμ που έγινε πρόσφατα στη Βουλή, επειδή ο υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Συρίγος, χαρακτήρισε «μύθο» τα περί πτώσης της χούντας από την εξέγερση του Πολυτεχενίου.

* Και είναι μύθος, που αποδεικνύεται και από τα ίδια τα γεγονότα.

* Η εξέγερση έγινε το 1973 και η Χούντα έπεσε το… 1974, με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.

* Η εξέγερση έδιωξε την ήπια Χούντα του Παπαδόπουλου και έφερε την σκληρή Χούντα του Ιωαννίδη.

* Όλα τα άλλα είναι μπούρδες, από τους πολιτικούς μπουρδολόγους, που χτίσανε τις καριέρες τους, χάρη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top