* Ναι, είναι βαρύ και εθνικό το πένθος, από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, όπου χάθηκαν, 40 – 50 συνάνθρωποί μας, στη μεγάλη τους πλειοψηφία νέα παιδιά, που δεν πρόλαβαν να χαρούν τη ζωή τους, εξαιτίας εγκληματικών παραλείψεων και εγκληματικών πολιτικών των τελευταίων είκοσι τουλάχιστον χρόνων!

 * Ναι, βαρύ και εθνικό το πένθος, τόσο (βαρύ και εθνικό), που κάποιοι συνδικαλιστάδες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Αθήνας, να μην αντέξουν το τριήμερο πένθος και μέσα στα χθεσινά άγρια μεσάνυχτα, να κηρύξουν απεργία, υποτίθεται για να εκφράσουν τη λύπη τους για το δράμα των Τεμπών και προς συμπαράσταση – υποτίθεται – των οικογενειών των θυμάτων αυτής της τραγωδίας!

 * Δεν άντεξαν αυτοί οι λεβέντες εργατοπατέρες, να μην κάνουν το «καθήκον» τους, πριν καν αναπαυθούν οι ψυχές των θυμάτων αυτής της τραγωδίας.

 * Και οι πολιτικοί μας και τα κόμματά τους, οι μεγάλοι θύτες των προαναφερόμενων θυμάτων ΤΟΥΣ, με το ζόρι, συγκρατούνται, για να μην ξεσπάσουν, με τη σειρά τους, σε καταγγελίες και αναθέματα, βγάζοντας βέβαια ΕΚΤΟΣ τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες, σε όλη αυτή την τραγωδία.

 * Εκφράζουν (οι πολιτικοί μας) υποτίθεται και αυτοί τη λύπη τους για το συμβάν, αλλά αν τους πιάσεις από τη «μύτη», θα «κλατάρουν» γιατί «δεν τους παίρνει» να κάνουν και διαφορετικά και κατ’ ανάγκη… σιωπούν.

 * Εργατοπατέρες και πολιτικοί οι θύτες. Αλλά και δημοσιογράφοι που τους… «χαϊδεύουν», καταπίνοντας αμάσητα τα εγκλήματά τους!

 * Η τραγωδία των Τεμπών, ακριβώς αυτά ξεσκεπάζει. Ξεσκεπάζει το ανίκανο πολιτικό μας σύστημα, να λειτουργήσει αποδοτικά, ξεσκεπάζει και το αδίστακτο συνδικαλιστικό μας κίνημα, που ΕΝΩΤΙΚΑ, λειτουργεί μόνο για τα συμφέροντά του.

 * Δεξιοί, ακροδεξιοί, κεντρώοι, κεντροαριστεροί, κεντροδεξιοί, αριστεροί εντός και εκτός εισαγωγικών, από κοινού συμφέροντος ορμώμενοι, εκβιάζουν τα κόμματα, για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

 * Και τα κόμματα εκβιάζονται, για να μη χάσουν την πελατεία τους.

 * Συγκοινωνούντα δοχεία!

 * Ακούσατε ποτέ κανέναν συνδικαλιστή, να καταγγέλλει κάποιον συνάδελφό του; Ποτέ! Και ούτε θα ακούσετε!

 * Μαθαίνουμε ότι υπήρχαν μηχανήματα που αν είχαν χρησιμοποιηθεί, δεν θα είχαμε αυτή την τραγωδία.

 * Τα κατάγγειλαν αυτοί οι συνδικαλιστές, αλλά στα… «χαρτιά» και για ιδίαν αξιοποίησή τους.

 * Να χαμε να λέγαμε, να χαμε να γράφαμε, αλλά μέχρις εκεί. Ανώδυνα!

 * Τα μηχανήματα αυτά, που διορθώνουν τα τυχόν ανθρώπινα λάθη, ποτέ δεν τοποθετήθηκαν, από το 2000 που αγοράστηκαν και μέχρι σήμερα.

 * Γιατί;

 * Εμείς θα σταθούμε στην παραίτηση του υπουργού Μεταφορών ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες και των προηγούμενων συναδέλφων του υπουργών, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

 * Από πραγματική ευθιξία και όχι υποκριτικά!

 * Αλήθεια, θυμάστε κάποιον άλλον υπουργό, κάποιας προηγούμενης κυβέρνησης, να παραιτηθεί από παρόμοιες τραγωδίες, για να μην πούμε και από χειρότερες;

 * Παραιτήθηκε ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ για την τραγωδία του ΣΑΜΙΝΑ;

 * Παραιτήθηκε κανένας υπουργός ή άλλος υπεύθυνος ή αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ, για τις τραγωδίες σε Μάτι και Μάνδρα Αττικής;

 * Περί ευθιξίας κάνουμε λόγο!

 * Για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top