Η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και σχετικά με το ΚΙΦ Άρτας αναφέρει τα εξής:

«Η τραγική κατάσταση που δημιουργήθηκε από την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης και της οικονομίας γέννησε και στην Άρτα, όπως και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, την έκτακτη δομή του κοινωνικού ιατρείου. Είναι γνωστό, τόσο στους αλληλέγγυους γιατρούς και πολίτες που το στελεχώνουν και το στηρίζουν, όσο και στους υπόλοιπους συμπολίτες μας, πως η συγκεκριμένη δομή συνιστά δομή αλληλεγγύης που δεν φιλοδοξεί να μεταβληθεί σε στεγασμένη δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ούτε ασφαλώς να υποκαταστήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αντιθέτως, υποστηρίζοντας έμπρακτα την δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε αλληλέγγυους παρόχους υπηρεσιών υγείας, διεκδικεί ένα ανοιχτό για όλους δημόσιο σύστημα υγείας, που θα παρέχει υψηλού επιπέδου, υπεύθυνη, ολοκληρωμένη και αποτελεσματική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους συνανθρώπους μας. 

Την ώρα που η πολιτική των μνημονίων έχει τραυματίσει την ελληνική κοινωνία, καθώς υπάρχουν τρία εκατομμύρια ανασφάλιστοι συμπολίτες μας, κανείς δεν μπορεί να επιτίθεται στην ύπαρξη και την αποτελεσματική λειτουργία δομών αλληλεγγύης. Σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης είναι αυτονόητη, απ’ την πλευρά μας, η στήριξη των κοινωνικών δομών αλληλεγγύης που λειτουργούν και προσφέρουν κοινωνικό έργο στο Νομό της Άρτας και η ηθική επιβράβευση των αλληλέγγυων συμπολιτών μας. Εξίσου αυτονόητο είναι πως μέλημα μιας Κυβέρνησης με κορμό την αριστερά είναι να εκλείψουν οριστικά οι λόγοι που δημιούργησαν την αναγκαιότητα παρουσίας και λειτουργίας των ΚΙΦ. Κανείς δεν μπορεί να επιχαίρει για αυτά. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε Κοινή Υπουργική Απόφαση που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης και με την οποία διασφαλίζεται η δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας. Έτσι, στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας θα χορηγηθούν βιβλιάρια υγείας, εξασφαλίζοντάς τους ίδια δικαιώματα με τους ασφαλισμένους όσον αφορά την υγειονομική, φαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψή τους. Ταυτόχρονα προγραμματίζει την πρόσληψη 4.500 ατόμων στις δημόσιες δομές υγείας, που θα ενισχύσουν την αποτελεσματικότητά τους.  

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη της, νομοθετεί και εργάζεται συστηματικά για να αποκαταστήσει και να θωρακίσει την αξιοπρέπεια των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.» 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top