Η Ευαγγελία Καραμπίνα, πολιτευτής της Ν.Δ. Ν. Άρτας σε δήλωσή της αναφέρει τα εξής: 

«Η πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος αποβλέπει αποκλειστικά και μόνο στην επικοινωνιακή μετάθεση της ευθύνης εκ του αποτελέσματος για ό,τι πρόκειται να συμβεί. Εξυπηρετεί την απέλπιδα προσπάθεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας να διασώσει την κομματική της ταυτότητα.

Βεβαίως δια του δημοψηφίσματος, ως θεσμού της άμεσης δημοκρατίας, διατρανώνεται η λαϊκή βούληση, όμως εν προκειμένω τίθενται ζητήματα τόσο συνταγματικής, όσο και ηθικής τάξης απέναντι σε έναν λαό που εναπέθεσε τις ελπίδες του στον Αλέξη Τσίπρα.

Η Κυβέρνηση προετοιμασμένη από την αρχή της διαπραγμάτευσης για την προκήρυξη δημοψηφίσματος δεν κατέβαλε προσπάθεια να φέρει την καλύτερη δυνατή συμφωνία με τους δανειστές της Χώρας, παρά εξάντλησε τις δυνάμεις της στη δημιουργική ασάφεια.

Σήμερα το ψευδεπίγραφο ερώτημα της αποδοχής ή μη της πρότασης της Τρόϊκα παρασύρει τον Ελληνικό Λαό στην αποδοχή κατ' αντιστροφή των όρων, της πρότασης της Κυβέρνησης για μέτρα 8 δις ευρώ, με τα οποία θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος, διότι απέφυγε τα χειρότερα μέτρα των 11 δις. Ανέξοδα λοιπόν για την κομματική της πελατεία και χωρίς τριγμούς η Κυβέρνηση επιχειρεί να αποφύγει μία και καλή τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και το πολιτικό κόστος για τη μη τήρησή τους.

Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι μία περήφανη Χώρα, κοιτίδα του πολιτισμού και σημείο αναφοράς στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως.

Ο Ελληνικός Λαός ήταν, είναι και θα είναι αντάξιος των προγόνων του που πολέμησαν ανά τους αιώνες για την ελευθερία και την εθνική αξιοπρέπεια. Κανείς τόσο στο Εσωτερικό, όσο και στο Εξωτερικό δεν έχει την άδεια να διακινδυνεύσει αυτή τη ταυτότητα της Χώρας και του Λαού μας.»    

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top