Στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών τοποθετήθηκε ο Γιώργος Στύλιος. Ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας του Βουλευτήτης Νέας Δημοκρατίας:

- Η Κυβέρνηση πριν από λίγες ημέρες είχε «το θράσος» να πει, ότι η τρίτη αξιολόγηση έκλεισε χωρίς κανένα νέο μέτρο, όταν λίγες εβδομάδες πριν, ψήφισε2 δις επιπλέον μέτρα και 900 εκατ. νέους φόρους.
- Ψήφισε νέες μειώσεις στις συντάξεις, νέες περικοπές στο ΕΚΑΣ και στο επίδομα θέρμανσης και φυσικά, επέκταση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, οι ίδιοι που έλεγαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».
- Από την 1η Ιανουαρίου του 2019, οι συντάξεις κόβονται και άλλο, μέχρι 18%.Από την 1η Ιανουαρίου του 2020, μειώνεται το αφορολόγητο, αν δεν απαιτηθεί αυτό να γίνει νωρίτερα από τους δανειστές.
- Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022, περίπου 7 δις ευρώ πρωτογενή πλεονάσματα και λιτότητα μέχρι το 2060.
Μιλάτε για «καθαρή έξοδο» όταν έχετε ψηφίσει νέα μέτρα, έχει παραδώσει την δημόσια περιουσία για 100 χρόνια, έχετε περάσει τη διοίκηση των τραπεζών στους δανειστές, όταν συνεχίζεται η επιτροπεία, με νέα μέτρα. Έχουμε νέο μνημόνιο χωρίς λεφτά και όλα αυτά όταν μειώνετε τα επιδόματα στους τρίτεκνους, στους πολύτεκνους, δίνοντας, όπως είπε πολύ χαρακτηριστικά και ο πρόεδρος των πολυτέκνων Ελλάδας, μια «μαχαιριά» στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.
Και όλα αυτά γιατί κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; γιατί έχουμε μπει σε αυτή την περιπέτεια εδώ και τρία χρόνια; γιατί ψηφίσαμε 2 νέα αχρείαστα μνημόνια; γιατί «κλαίγοντας σέρνεστε» από αξιολόγηση σε αξιολόγηση; Γιατί πληρώνουμε 14,5 δις ευρώ μέτρα λιτότητας, 40 δις ευρώ απώλεια τραπεζικών καταθέσεων και capitalcontrols, 20 δις ευρώ χαμένα από το χαρτοφυλάκιο του ΤΧΣ από την απαξίωση των τραπεζικών μετοχών, 30 δις ευρώ απώλεια εθνικού πλούτου από την χαμένη ανάπτυξη του 2015-2017, γιατί βάλατε τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια;
Για να μην εφαρμοστεί τοmailΧαρδούβελη;
Έχετε βάλει 30 νέους φόρους μέχρι το 2017 και αναμένονται άλλοι 8 νέοι φόροι το 2018, έχετε κόψει με 21 διαφορετικούς νέους τρόπους τις συντάξεις και έχετε ψηφίσει νέες περικοπές για τα χρόνια που έρχονται. Γιατί;
Για να μην εφαρμοσθεί το mailΧαρδούβελη;
Ξεκινάτε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς χωρίς καμία προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεσμεύετε τραπεζικές καταθέσεις ακόμα και των 500 ευρώ. Γιατί;
Για να μην εφαρμοστεί το mailΧαρδούβελη;
Έχετε κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τα στελέχη σας και οι Βουλευτές μας στα κανάλια υπόσχονται ξανά ένα νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχει ντροπή σε αυτό τον τόπο;
Οι εκλογές πλησιάζουν. Το 2018 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα της ελεημοσύνης, της φτώχειας, των επιδομάτων, των μερισμάτων θα δώσει τη θέση της στην Ελλάδα της ανάκαμψης, του πλούτου, των μεταρρυθμίσεων, της προκοπής και θα επαναφέρει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το χαμόγελο στους Έλληνες.





ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top