Την παροχή δωρεάν ρεύματος από τη ΔΕΗ ως αντισταθμιστικό όφελος από τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού έργου του Υ/Η Πουρναρίου επανέφερε στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος με σχετική ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς.  

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε σχετικό νόμο σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται ότι τα νοικοκυριά στις περιοχές των οποίων λειτουργούν ανανεώσιμες πηγές (Αιολικά Πάρκα, υδροηλεκτρικά, πλην Φωτοβολταικών) επιδοτούνται ως και 100% του ρεύματος που καταναλώνουν. Επιπλέον, ο τρόπος προσδιορισμού και επιμερισμού των ποσών που θα πρέπει να αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές καθορίζεται με “κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής”.
Ο κ. Στύλιος τόνισε ότι το υδροηλεκτρικό έργο του Υ/Η Πουρναρίου μετρά πάνω από 30 χρόνια λειτουργίας.  Η ΔΕΗ δεν έχει επιστρέψει αντισταθμιστικά οφέλη στους Αρτινούς και την Άρτα. Καταλήγοντας ρώτησε τους αρμόδιους Υπουργούς:

1.    Θεωρείτε ότι είναι δίκαιο να αποδοθούν ανταποδοτικά τέλη ως αντισταθμιστικό όφελος  από τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού έργου του Υ/Η Πουρναρίου στους κατοίκους της Άρτας;
2.    Εφόσον ναι σκοπεύετε να εκδώσετε σχετική Υπουργική απόφαση;
3.    Έχουν γίνει μελέτες σχετικά με αντισταθμιστικά μέτρα από την πλευρά της ΔΕΗ, τα οποία θα λειτουργήσουν προς όφελος της περιοχής;
4.    Αν υπάρχουν οι προαναφερόμενες μελέτες, έχει γίνει εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνουν;

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top