Το ΚΕΝ Άρτας δεν συγκαταλέγεται στα 24 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) που θα υπάρχουν σε όλη την επικράτεια.

Η περαιτέρω επιχειρησιακή, εκπαιδευτική ή άλλης μορφής εκμετάλλευση του στρατοπέδου, μελετάται την παρούσα περίοδο.

Αυτή είναι συνοπτικά η απάντηση που έλαβε ο Γιώργος Στύλιος από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε πρόσφατη ερώτησή του.

Ο Βουλευτής αναδείκνυε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνία για το θέμα και τη σημασία του για την οικονομία της περιοχής.

Επιπλέον, στην ερώτηση,ανέφερε τις επανειλημμένες αποφάσεις του Δημοτικού και Περιφερειακού συμβουλίου με τις οποίες αιτούνταν να ενισχυθεί το ΚΕΝ.Ο Γ. Στύλιος ζητούσε από τον αρμόδιο Υπουργό ενημέρωση σχετικά με το Κυβερνητικό σχέδιο για το μέλλον του στρατοπέδου και τη δέσμευσή του ότι θα χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικές ανάγκες και όχι ως κέντρο υποδοχής προσφύγων.

Με αφορμή την απάντηση αυτή ο κ. Στύλιος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Ανοιχτό παραμένει το θέμα της συνέχισηςλειτουργίας του ΚέντρουΕκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Άρτας. Έθεσα πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις ενώ δεν έλαβασυγκεκριμένες απαντήσεις. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αδιαφορεί για τη βούληση του Αρτινού λαού. Χωρίς σχέδιο, αντί να αξιοποιεί μια σημαντική δομή, την οδηγεί στην απαξίωση, αποδυναμώνοντας περεταίρω την Άρτα. Θα επανέλθω επί του θέματος. Οι συμπολίτες μου ζητούν τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΝ Άρτας».  

Η απάντηση του Υπουργείου
 
«Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Γιώργος Στύλιος θέμα «Η Άρτα αποδυναμώνεται, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κλείνει μια σημαντική δομή. Υπάρχει μέλλον για το ΚΕΝ;» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:
Η αναδιοργάνωση του συστήματος κατάταξης των Νεοσυλλέκτων (Ν/Σ) οπλιτών θητείας του Στρατού Ξηράς εντάσσεται στη γενικότερη εν εξελίξει διαδικασία βελτιστοποίησης της λειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), διασφαλίζοντας εξοικονόμηση πόρων και πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, μέσων και υποδομών.
Υπό το ανωτέρω πρίσμα, η κατάταξη των Ν/Σ οπλιτών του ΣΞ πραγματοποιείται από το Μάρτιο 2018, σε 24 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), σε όλη την επικράτεια.
Απότοκο αυτού, αποτελεί η εκδήλωση ενεργειών για αναδιοργάνωση των δομών (ΚΕΝ-ΚΕ), οι οποίες επηρεάζονται από τις εν λόγω διαδικασίες και αλλαγές.
Συναφώς σας γνωρίζω ότι το ΚΕΝ ΑΡΤΑΣ δεν έχει καθοριστεί ως ΣΥΠΟ, ενώ η περαιτέρω επιχειρησιακή, εκπαιδευτική ή άλλης μορφής εκμετάλλευση του οικείου στρατοπέδου, μελετάται την παρούσα περίοδο».




ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top