Τρία σημαντικά έργα βαίνουν προς υλοποίηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Άρτα, που θα δώσουν μια νέα δυναμική ανάπτυξης στη ευρύτερη περιοχή, θα αναβαθμίσουν αισθητά την ποιότητα ζωής και θα αλλάξουν την εικόνα του Νομού μας συνολικά.

Ειδικότερα, μετά από αναμονή δεκαετιών ξεκινάει το μεγάλο έργο της Οριοθέτησης και της Αντιπλημμυρικής Προστασίας του ποταμού Αράχθου. Το Υπουργείο Υποδομών υπέγραψε τη μελέτη του έργου προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο που μπορεί να αλλάξει ριζικά την παραποτάμια περιοχή της Άρτας και να την μετατρέψει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, όπου το ποτάμι δεν θα είναι το πρόβλημα αλλά το κέντρο της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.
Επίσης, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του 2019 το έργο βελτίωσης και αποκατάστασης του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ, με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης. Το κόστος υλοποίησης αυτού του ιδιαίτερης σημασίας έργου για την Άρτα ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά έργων που έχει εντάξει η Κυβέρνηση στο ΠΔΕ από το 2015 και μετά που στοχεύουν στην ποιοτική αναβάθμιση και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και στην προστασία και ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
Τέλος, με μεγάλη ικανοποίηση χαιρετίζουμε την υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη της μελέτης για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ Άρτας. Οι προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η βούληση της σημερινής Κυβέρνησης έφεραν επιτέλους αποτέλεσμα και το ΞΕΝΙΑ, που επί χρόνια παρέμενε κλειστό, αξιοποιείται πλέον προς όφελος όλων των Αρτινών αλλά και των επισκεπτών της πόλης μας.
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με δεκάδες παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί σε ολόκληρο τον Νομό είτε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είτε μέσω άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και η ικανοποίηση ενός αιτήματος δεκαετιών, αυτού της ίδρυσης Γεωπονικής Σχολής, αποδεικνύουν τη βούληση της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσουμε τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής.
Από την πλευρά μας θα θέλαμε να επαναλάβουμε ότι όλα τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή μας, ανήκουν στον αρτινό λαό, σε όλους τους πολίτες σε κάθε γωνιά του Νομού μας, που διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα για τον Νομό μας.

Όλγα Γεροβασίλη, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βουλευτής Άρτας - Βασίλης Τσίρκας, Βουλευτής Άρτας

Go to top