Οι μονομάχοι της ερχόμενης Κυριακής ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ και ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ για το Δήμο Αρταίων, οι ΡΟΖΙΝΑ ΒΑΒΕΤΣΗ και ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ για το Δήμο Ν. ΣΚΟΥΦΑ και οι ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΑΡΝΕΛΗΣ και ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΣΙΑΚΟΣ για το Δήμο ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ, έχουν «τροχίσει» τα ξίφη τους και είναι πανέτοιμοι για τη δεύτερη  δοκιμασία τους, ελπίζοντας ο καθένας για λογαριασμό του, οι «κατά συνείδηση» ψηφοφόροι να τους προσφέρουν τη νίκη.

Ποιοι είναι αυτοί οι «κατά συνείδηση»… ψηφοφόροι;
Είναι εκείνοι που την πρώτη Κυριακή ψήφισαν άλλους συνδυασμούς και οι επικεφαλής αυτών των συνδυασμών είχαν την πολιτική «μεγαλοψυχία» να τους «επιτρέψουν», να ψηφίσουν τη δεύτερη Κυριακή, όπου αυτοί θέλουν.
Αλλά ας βάλουμε τα πράγματα με τη σειρά και ας τα πούμε με το όνομά τους.
Στο Δήμο Αρταίων ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ έχει ισχυρό προβάδισμα έναντι της αντιπάλου του. Όμως κανένα προβάδισμα δεν είναι ικανό, από μόνο του, για να εξασφαλίσει τη νίκη στη δεύτερη Κυριακή.
Θυμίζουμε ότι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ζηρού, την πρώτη Κυριακή ο υποψήφιος κ. Γιολδάσης είχε ποσοστό 48% και τη δεύτερη έχασε την εκλογή.
Αυτό το ενδεχόμενο το γνωρίζουν και οι δύο αντίπαλοι, για το Δήμο Αρταίων και παλεύουν να κερδίσουν τη μάχη των «κατά συνείδηση» ψηφοφόρων των άλλων συνδυασμών.
Και οι ψηφοφόροι έχουν και κομματική… «ταυτότητα»!
Άλλοι είναι δεξιοί, άλλοι αριστεροί, άλλοι κεντρώοι και άλλοι κεντροαριστεροί!
Θα ψηφίσουν κομματικά ή αυτοδιοικητικά;
Την Κυριακή θα το μάθουμε!
Τα ίδια συμβαίνουν και στους άλλους δύο Δήμους.
Ο λόγος όμως που γράφεται αυτό το κείμενο δεν έχει σχέση με το παραπάνω.
Το ζητούμενο στις εν λόγω εκλογές, λόγω της απλής αναλογικής, είναι αν οι παρενέργειες αυτού του εκλογικού συστήματος, έχουν αφετηρία τις επαναληπτικές της ερχόμενης Κυριακής.
Αν δηλαδή έγιναν παζάρια μεταξύ συνδυασμών και γιατί όχι και συναλλαγές.
Πολλά ψιθυρίζονται, πολλά ακούγονται, πολλά λέγονται γύρω από αυτό το θέμα.
Δυστυχώς κι αυτά, αν έχουν συμβεί, θα τα μάθουμε… κατόπιν εορτής!
Τέλος η αποχή θα είναι μεγαλύτερη αυτή την Κυριακή και θα έχει και λογική, όσον αφορά τους ετεροδημότες, οι οποίοι είναι και πάρα πολλοί και ενδεχομένως οι ψήφοι τους να είναι και καθοριστικοί για τα τελικά αποτελέσματα.

Λ.Σ.

Go to top