Για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις βελτιώσεις στις ρυθμίσεις οφειλών μίλησε ο Γιώργος Στύλιος στη Βουλή.

«Για μας δεν υπάρχει ημέρα χαμένη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι η  κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων.
«Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες πολίτες να τιμήσουμε την λαϊκή εντολή και να φανούμε αντάξιοι στης εμπιστοσύνης τους, κάνοντας τη ζωή τους καλύτερη με πρωτοβουλίες άμεσου αποτελέσματος», είπε ο κ. Στύλιος. «Ας μην κρυβόμαστε πίσω από άγονες αντιπαραθέσεις που δεν οδηγούν πουθενά».
« Έχουμε ένα θετικό momentum  μπροστά μας», ανέφερε ο κ. Στύλιος. Μόνο με την αλλαγή κυβέρνησης και την προοπτική της νέας εποχής του Κυριάκου Μητσοτάκη:
•    το κόστος δανεισμού της χώρας μειώθηκε αισθητά,
•    οι απλοί πολίτες εμπιστεύονται το τραπεζικό μας σύστημα,
•    οι καταθέσεις των φυσικών προσώπων αυξήθηκαν κατά 1 δις ευρώ μόνο τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Αυτό το momentum πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και αυτό θέλουμε να κάνουμε με τις πρωτοβουλίες μας και το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα. Οι πολίτες που μας ακούν και θα πάρουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα δουν όλοι μειώσεις»:

•    Μισό εκατομμύριο περίπου φορολογούμενοι που δεν είχαν κάποια ωφέλεια με την προηγούμενη ρύθμιση, θα ωφεληθούν με αυτή τη ρύθμιση (ιδιοκτησίες από 200.000 και πάνω).
•    1,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα έχουν μεγαλύτερη ωφέλεια σε σχέση με την προηγούμενη ρύθμιση (ιδιοκτησίες από 80.000 μέχρι 200.000).
•    Οι μειώσεις του 10% στις μεγάλες ιδιοκτησίες πάνω του 1 εκ ευρώ αφορούν μόνο το 5% της συνολικής ελάφρυνσης, μιλάμε για μόνο 15 χιλιάδες περίπου φορολογούμενους.
•    Συνολικά 3,9 εκατ.  φορολογούμενοι θα δουν μεγαλύτερες μειώσεις στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ σε σχέση με τις προτάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης.

Σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων ο κ. Στύλιος ανέφερε:
•    Διευρύνεται η ρύθμιση, με την υπαγωγή σ’ αυτή όλων των νομικών προσώπων που έχουν βασική οφειλή μέχρι 1 εκατ. ευρώ.
•    Μειώνεται η ελάχιστη μηνιαία καταβολή από τα 30 στα 20 ευρώ
•    Μειώνεται το επιτόκιο από το 5% στο 3%,
•    Αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
•    Ο οφειλέτης μπορεί, σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης, να επιλέξει την εφάπαξ εξόφληση του υπολοίπου αριθμού των δόσεων ή τη μετάπτωση σε μικρότερο αριθμό δόσεων.

Καταλήγοντας, ο κ. Στύλιος τόνισε: «Όλα αυτά δεν αφορούν τους λίγους και εκλεκτούς, αλλά τους πολλούς. Τον απλό εργαζόμενο, τον μισθωτό, τον αγρότη της υπαίθρου, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία που στενάζει από τους φόρους και έχει δικαίωμα να κάνει μία νέα αρχή.Τη μεσαία τάξη που τόσο κυνήγησε η προηγούμενη κυβέρνηση για την θυμηθεί μόνο προεκλογικά. Αυτά είναι μόνο η αρχή. Έχουμε την υποχρέωση να κινηθούμε γρήγορα, με αποτελεσματικότητα και ευαισθησία για τους πιο αδύναμους  συμπολίτες μας.Έχουμε την υποχρέωση να περάσουμε από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών και των δουλειών. Και αυτό θα πράξουμε».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top