Από τον βουλευτή Άρτας του ΚΙΝΑΛ, ΧΡΗΣΤΟ ΓΚΟΚΑ, πήραμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

«Σχετικά με τις τελευταίες συσκέψεις στην Αθήνα μεταξύ αφ’ ενός Υπουργών, Υφυπουργών  και άλλων Κυβερνητικών παραγόντων και αφ’ ετέρου Βουλευτών, Περιφερειαρχών και Δημάρχων,  Περιφερειών που προγραμματίζεται να λειτουργήσουν δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, μεταξύ των οποίων και η Άρτα, θα ήθελα να ενημερώσω ότι προσωπικά δεν κλήθηκα και δεν συμμετείχα σε καμία από αυτές τις συναντήσεις.
Επομένως τα όσα αναφέρονται σε σχέση με τη συμμετοχή Βουλευτών σε σχετικό Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Αρταίων,  όσο προσωπικά με αφορά, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
Επίσης, δεν γνωρίζω τι συζητήθηκε, καθώς και το περιεχόμενο των αποφάσεων, και αν αποφασίστηκε κάτι συγκεκριμένα και οριστικά, πέραν των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τον τρόπο που όλοι παρακολουθούμε.
Όπως δεν είχα την ευκαιρία να τοποθετηθώ στις πρόσφατες ανοικτές συζητήσεις, όπως στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, με ευθύνη τόσο της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της σημερινής Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα έχει εξελιχθεί σε Εθνικό πρόβλημα. Με τις τοπικές κοινωνίες αφ’ ενός να βρίσκονται σε απόγνωση και αφετέρου να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν Ευρωπαϊκό ζήτημα, στη βάση των αρχών και αξιών της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, και να αλλάξει σύντομα η σημερινή κατάσταση της συσσώρευσης των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας.
Σ’ αυτή τη φάση, με τα δεδομένα που υπάρχουν, είναι λογικό ο καταμερισμός του προβλήματος να γίνει αναλογικά σε όλες τις περιφέρειες. Με δομές ασφαλούς διαμονής, που θα καλύπτουν στους φιλοξενούμενους τις βασικές ανάγκες για την υγεία, την εκπαίδευση των παιδιών και υπηρεσίες για τις βασικές κοινωνικές και οικογενειακές λειτουργίες τους. Όπως και την καλή συνύπαρξη με τις τοπικές κοινωνίες με βασικό το πλαίσιο της συνεργασίας με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όμως μέχρι σήμερα δεν υπήρξε, με ευθύνη της Κυβέρνησης, σοβαρότητα στην προετοιμασία για τη διαχείριση του προβλήματος, με έγκαιρη συνεργασία με τους τοπικούς παράγοντες και φορείς, και κυρίως με  την Αυτοδιοίκηση.
Μια σοβαρή και ανοικτή συνεργασία πρέπει να περιλαμβάνει την υπεύθυνη, ειλικρινή και ολοκληρωμένη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών ιδιαίτερα όσων βρίσκονται πλησιέστερα στις δομές φιλοξενίας, χωρίς αιφνιδιασμούς και με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση χωρίς προβλήματα για  κανέναν».

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

Ηλεκτρικές συσκευές

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε πολύ καλές τιμές. Τηλ. 6942 460510

------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top